ronja
|
j6, jaz mam samo 2, ampak kadar lubija ni dalj časa, vedno shujšam... Tako da si ne predstavljam, kako sama rihtaš vse 4, no, v bistvu vseh 6! Sicer mislim, da fantje RES ne vidijo, ne da se delajo. Večini doma ni bilo treba nič delat in enostavno niso navajeni, ko pa vzpostaviš rutino, da je recimo pometanje po tleh njegovo delo in ga dosledno nekaj časa opominjaš, da je že ful svinjsko po tleh, bo tudi on počasi sam videl, kdaj se je preveč nabralo in mu ne bo več treba rečt. sem lubiju pokazala to temo, pa je rekel "točno tako" na Miranov post . Da jim je pač treba povedat, ker res ne vidijo. Pa pozabljajo . Mislim, da ne nalašč, vsaj za svojega lubija sem ziher, da mu je bolj zoprno, ko pozabi, ker ima potem slabo vest. Se pa stvari zaciklajo: če večkrat ti oblačiš otroka, potem seveda ti vidiš, da zmanjkuje čistih oblek in da je treba dat prat perilo, on pa seveda ne, otrok je vedno lepo čist (no, pač vsak dan ima čiste obleke tiste pol ure, dokler jih ne posvinja;), vse je ok... Če ti hraniš otroke, potem ti vidiš, da je miza svinjska, da je stolček umazan,... da je treba to spucat. Če jih ti daješ spat, ti veš, kdaj ratajo sitni in da bo potem še težje jih lepo spat spravit,... itd... Na porodniški seveda me delamo več doma, enostavno, ker smo več doma. POtem pa to dostikrat kar ostane... Je pa res, da lubi precej dela doma in nikoli ne bo naredil samo zase za jest ali dal samo svojih cot prat. Se pa praviloma ne bo spomnil, da je treba dat prat tudi brisače in kuhinjske krpe oz. karkoli, kar ni v košu , pa z večerjo se ne bo ubadal pol ure, ampak vrgel na mizo en toast pa sir, hehe. Ampak otroci so tudi od tega siti . Vseeno se je pa kar poznalo, ko sem bila tako bolana, da nisem mogla nič kaj dosti naredit doma. Oni imajo večinoma pač res druge standarde in jih moramo pač me dvigovat - v glavnem - so tudi obratne izjeme, recimo moja starša, kjer je obrnjeno . Moja mami je vedno p* na nas, otroke, pa ne glede na to, kdo ali kaj jo je razkurilo (navadno so jo v službi, kjer je bila vsa mila in prijazna, doma pa zmaj). Zato sem se jaz zaklela, da tega ne bom počela in zaenkrat še ne delam tega. Se kar na tistega razjezim, ki me je razjezil, se mi zdi, da se bolj splača. Tak da ga kar nakuri, če te je on razkuril .
|