NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 19:17:41)

Spet problemčki in tako:

Zgodba se ponavlja oz. smo v začaranem krogu:(. Iz Aptamila smo šli na Comformil 1, zaradi hudih krčev in napenjanja. Do sedaj nismo rešili ničesar, razen tega, da smo stari dobre 3 mesece.

V razvojni, kjer se razgibava naš piškotek in pediatrinja sta rekli, naj probam Novalac Aci (za krčke). Torej sem danes nesla nazaj v Kolinsko zaloge Comformila in na silo kupovala drago špežo:(.

Sedaj pa me zanima tole: Novalac ACI stane v lekarni 1.862,00 sit in to samo 400 g - blazno drago za tako malo dozico. Kje ostale kupujete Novalac, ali ga prodajajo še kje razen lekarne. Bom bankrotirala zaradi tele hrane. Že tako težko gledam piškotka, kako se matra, da je vijoličen od napenjanja in krčkov, potem si pa še kaznovan z drago ceno in tako.

O kakšnih vzorcih ne doha ne sluha.

No, prvo flaško smo sicer spili ob joku, pa vendar je bolj teknila kot Comformil. Ampak je blazno tekoča tale zadeva, a je to v redu?

Prosim za INFO o Novalacu ACI iz prve roke punce moje drage,


pa-pa Mina1, ki jo bo vsak čas pobralo od skrbi:(




morskadeklica -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 19:56:50)

Mi imamo ravno ta novalac že od začetka (smo se 2meseca trudili z dojenjem pa ni :(šlo). Pred novalacom smo imeli nekaj dni aptamil, pa je bila norišnica. Z novalacom smo zelo zadovoljni, kljub temu da je cena zasoljena:hudicek:. Nisem pa še slišala, da bi ga prodajali še kje drugje, razen v lekarni. Tudi jaz zmečem full denarja za to hrano:hudicek: (okoli 18000/mesec) ampak mi ni žal, saj se mala ne matra s krčki.

lp:muca:




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 20:35:27)

Ma Mina1, daj probej s Hippom Pre, tistim iz Mullerja...600g stane cca. 1.600,00 sit. Ne vem no, punce ga vse hvalijo, tudi za krčke.
Pa a ste sigurni da so krči, da ni kaj drugega?
Jst vam želim, da bi tile krčki čimprej končali in da bi končno zaživeli v vsej lepoti malega piškotka in se končko veselili in smejali. Držimo pestke in stiskamo tačke.

Lp in srečno!
:kuza:




urši* -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 20:39:31)

mi smo imeli Novalac Ac1 in smo bili zelo zadovoljni , dobi se samo v lekarni , cena 2300 sit za 400 g!pol smo prešli na Ac2 , sam tega smo popili samo 1 škatlo, ker ga potem ni več zvijalo in smo šli na hipp 2, ga b+vredu prenaša, pa še občutno ceneje je!
ampak, če bi ga še zvijalo , bi pa seveda in zagotovo kupovala Novalac!!
lp




Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 20:39:45)

:(( SPACEY, a naj spet menjam.

Pediatrinja je svetovala tegale Novalac, ali pa eventuelno od Bebe Hipoalergen od Nestleeja:zmeden:

Je rekla, da če ne bo bolje, moramo to povedati, da se naredi test, če je alergičen na:zmeden:

Zdej spančka po prvi flaški Novalaca, bomo videli, kako bo šlo pozno zvečer in ponoči, pa naslednje dni.

Tolk je zlat tale mali piškotek, pa mu ne morem pomagati:(.

Že prvi je imel hude krčke, ampak je za šalo papcal Comformil in je bil konkreten :duda:. Tale je pa drobcen, pa dolg in 50 g na mesec je premalo, pravi pediatrinja, da bi se poredil.

pa-pa Mina1




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 21:04:57)

Mina1 jet se tud strinjam s Spacey. dej probej HIPP pre. Ma ne bo ti škodval če daš 1.400 (baby center)zanj če mu pomaga. Ga jest odkupim če mu ne bo pasal. Probaj pa boš vidla če bo po enem dnevu napredek ga uporablej drugač pa pošl SMS pa ga pridem iskat.

mi smo mel tud aptamil pa je blo hudo, pol sem pa hotla kupit Comfomil:zmeden: joj uopam da sem prav napisla pa so mi koj rekl da ne da je še hujši kot aptamil, pa sem hotla Novalac pa so mi ga tud odsvetovali. No smo pristali na HIPP pre sam ga porabimo v 14 dneh pol škatle()samo dodajamo) sam to je edini mlekec ki ga pije.

Ja 50g je pa res mal malo. Ampak po slikicah pa zgleda večji kot naš Nik. Jaz sem našega tehtala danes pri svakinji sam se mi zdi da ji vaga mal nagaja. Jaz že nimam 10 kg več kot pred 2m pri G. Tamal pa tud nima 8kg pri 3m. kolk pa vaga tvoj zdej Mina???




Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 21:14:23)

MALA MAJA: Piškotek ima zdej 6 kg, dolg pa je dobrih 63 cm. Pediatrinja pravi, da lep, suh in dolg:zmeden:, proti prvemu je res zelo drobcen in tako.

Ma tolk mi je hudo zanj. Bom zdej videla, kako se bo tale prva dozica Novalaca obnesla, drugače bom ukrepala tako kot ste rekle s tem HIPPom pre.

Bom sporočila, kako nam gre.

Ma a veš, namesto, da bi takšni otročki, ki imajo te problemčke dobili recimo vsaj 1-2 recepta na mesec za 1 oz. dve dozici, pa še navijejo ceno gor. Ma sej ni problem v denarju, ampak ne morem pokupiti vsega mleka na tržišču in probavati doma, kot na poskusnem zajčku:(( Pa doma sem imela blazno zalogo Comformila, ker smo šli na morje v soboto za 10 dni in smo se vrnili, ker je bilo nevzdržno s hranjenjem...

Upam, da bo kaj bolje.

pa-pa Mina1




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 21:27:08)

Mina te prav zastopim. Jaz prvega miška nisem dojila, sem pa skor bankrotirala na takratnem Pikomilu. Se strinjam s tabo. Pa tisti k majo dvojčke baje dobiljo en popust(vsaj možev bratranec je dobil) mi pa nič. Vsaj en recept tako kot praviš.

Ja včasih se zavem kakšno srečo imam da ga lahko dojim, čeprav imava tud midva težave. Joja in joka pa ne pije pa ne je sam dere se. Ma tud krčke(AD3 kaplijc sploh ne dajem) pa full mal je. Danes sva se v celem dnevu 3x podojila(pa vem da ni popil 100 ml pri meni- ker več ga ni) pa po flaški je popil 40 ml Hippa s težavo. Tud nam je teža padla. Ja smo pa tud mi dolgi ta okoli 62 cm pa po moji oceni imamo 6 kg. Je tud naš dolg pa suh. Že ko je bil rojen(54cm pa 3480g ti pove vse) No in sedaj spi že od 17h pa ni vmes jedel še nič. Upam da se bo vsaj zbudil ker drugače bo pa začla kriza ratvat pri nastajanju mlekca.

Aja a je kakšna možnost da Comfomil zamenjaš al pa prodaš?? Joj se mi kar smiliš. JAz nisem nikoli kupovala na zalogo. No mogoče eno škatlo več ne.

A si ti kar poklicala v ZD če ga lahko stehtajo. Mi mao posvetovalnico pri treh mesecih šele 26.6 takrat bo star 3m in 16d. Mene pa res zanima kako kaj dobiva na teži.





Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 21:33:28)

MALA MAJA: hodiva na razgivbavanja v razvojno v Moste, pa ga tudi tam merijo in tehtajo, pa še pri pediatrinji v ZD Bežigrad. Sem glih danes klicala, kaj in kako narediti glede hranjenja in mleka, pa je rekla, da je presuhcan oz. da je 50g/mesec premalo.

Zdej 20.6. pa imamo spet cepljenje in vse to.

Ja, sem kupila zalogo zato, ker smo šli na morje in potem nikoli ne veš, kaj in kako...zdej pa tole.

Ja, potem pa še kakakmo samo na dobre 3 dni, za zjokat in tako.

Matr, so revčki, pa tolk luštni. Moj tudi še vedno spančka, me prov zanima, kako bo, ko se bo zbudil, ko bo treba jesti. Včasih je tudi po 10 ur pauze vmes, kar pa vem, da ni dobro:(. Doma je včasih tako hudo, kot da bi imeli koline:((

pa-pa Mina1




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (7.6.2005 21:45:35)

Joj no vse naj za spanje in krčke. Upam da bo hitro minilo.

Kakšno slikico pošlji:love::love::love::love:

Morm it so moji taveliki fantje pršli domov k so Ata peljal domov v LJ.





Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (8.6.2005 7:13:24)

Sem rekla, da bom poročala, kako je šlo:

NIKAKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(

No, vem, da je prezgodaj govoriti o tem, ali se je obneslo, ali ne, ampak tudi Novalaca ne sprejme. Od včeraj, od 22:00 pa do danes ni hotel jesti Novalaca, jokal je pa kot zmešan:(.

In prdi, da ga bo raztrgalo.

Verjetno bo treba na preiskave v bolnico, vsaj tako je rekla pediatrinja, če ne bo jedel

Edino še po tisto mleko od HIPPa grem lahko:zmeden:

Sem čisto obupala,

Mina1 :(




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (8.6.2005 10:09:13)

joj:(:(:(
Pejd po HIPPa sam ga boš težko dobila v lekarni(DM, Spar, Muller, Baby center) Pa boš vidla kako in kaj. Če mene vprašaš je bolje dat 1400 sit pa probat da preprečiš bolnico. Mogoče bo pomagal(našmu vem da ni nič razen hipp- mi je kar žal k ga pri prvem nisem uporabljala)

No vsekakor vse naj naj pa sporoči kako in kaj.

Drugače pa v vednost naš tud full pokce dela, sam pije pa je pa lepo, kakat smo pa tud mi začel na 3 dni pa čeprav se v glavnem dojimo.




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (8.6.2005 10:20:35)

Joj Mina, meni je tako hudo ko berem tele tvoje poste, še bolj pa za vašega piškotka. :( Bošček mali, kaj mu je to treba?! :((

Pa dej probej še z Hippom, izgubit nimaš kaj...mislim no, upam, da ne bo še hujše. Mi smo tudi menjali kar nekaj mlekcov, preden smo ugotovili da je Hipp najboljši. Najprej smo imeli Aptamil 1, pa ga je napenjalo ko :hudicek: in smo mislili da ima krčke! ..potem smo šli na Novalac AC1, pa ga ni maral, potem smo šli na Beba 1 in ga je po dveh tednih začelo zvijat in je težko kakal, potem sem probala še Humana HA1, pa tako kot je šel not, tako je šel tudi ven! :grrr: No in na koncu smo pristali na Hipp Pre1 in je res super, tako da zdej kakamo 2-3 dnevno brez večjih mučenj in napenjanja. :bravo: Mi kupujemo Hipp v Mullerju, ker je nemški proizvod, vse povsod drugje se pa dobi avstrijskega. Kakšna je razlika ne vem, vem pa da je v nečem, je tekla debata nekaj časa nazaj. Bom probala poiskat, pa ti pošljem link. :)

Mi vam želimo da bi se vse skupaj čimprej uredilo in da bi končno zaživeli v miru. Držimo pestke in stiskamo tačke!

Res tvoj piškotem malo pridobiva na teži, naš je pravi korenjak (prijatelj mu pravi Liam-Krpan), že zdej pri 2eh mesecih ima čez 6 kg in je dolg čez 60 cm. :ups:

Če želiš ti pošljem malo Hippa za probat, za ene par obrokov, da vidiš če ga pije in če mu odgovarja?

LP
:kuza:




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (8.6.2005 10:29:12)

Mala Maja: jst mu tut ne dajem AD3 kapljic oz. vsaketoliko, ker sem opazla da ga po njih ful zvija in še zeleno kaka. :zmeden: In če jih že dam, mu namesto 7ih kapljic dam le 4. A mislite da mu lahko s tem škodim? :zmeden: Upam, da ne.

Mina: link do debate Hipp: http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=42258&idk=89&stSporocil=25

Lp
:kuza:




Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (8.6.2005 18:00:37)

Hvala, punce:

po hudem jokanju zdej revček mali spančka. Novalac sem kar odmislila in sem mu spet ponudila Comformil1. Do zdaj je popil 3 obroke, sicre bolj šfoh, nekaj pa le.

Matr, pa smo bili danes v Mullerju in sva z mojim gledala tale Hipp Pre, pa sva rekla, da po eni flaški pač ne moreš presoditi kaj in kako, zdej pa vidim, da sem ga posračkala.

Grem jutri iskati tale HIPP Pre v Mullerja, pa da vidimo, kako in kaj. Sem spet tolk prejokala danes in potem je za vse kriv ati:((:((

Sem tolk živčna, da sem že cel dan na WCju od hudega:(

Bom spet poročala, kako se bo izšel dan pa tja vse do jutri.

pa-pa Mina1




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (9.6.2005 15:09:19)

Mina a si šla kupit Hipp Pre v Mullerja? Si mu ga že poskusila ponuditi, ga je sprejel, kako kaj danes krčki???

Dej poročaj prosim, k me kr skrbi... :(

Lp
:kuza:




Mina1 -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (9.6.2005 18:25:06)

SPACEY: ja, ati je včerej ob 19:45 šibal v Mullerja in kupil tale HIPP Pre, in kaj misliš, tudi tega ni hotel, za zjokat:((

Tako da zdej Novalac stoji tam gori, HIPP tudi:( in danes je piškotek pojedel že 4 obroke po slabih 130 Comformila:zmeden: - pa kakal je tudi po štirih dneh. Kaj naj s tolko hrano...

Sem mu hotela dati že uno svečko v ritko na svojo roko, da bi kakal. Mogoče je pa tolk zaštopan, da potem ne more in ne more jesti oz. ni prostora v malem trebuščku:zmeden:

Nevem kaj naj rečem in nevem kaj naj si mislim, samo da ne bo trba na preiskave v bolnico. Ker v bolnico ne grem več, sem bila tam s prvim otročkom na infekcijski zaradi Roatavirusa in hvala za rože, never ever, upam tako.

Zdej imamo pa 20.6. tole cepljenje in pregled pri 4. mesecih, bomo videli, če bomo do takrat zdržali in kaj bodo rekli:zmeden:.

Sem vseeno zelo žalostna in tako:, ker nič ni tako kot bi moralo biti(.

pa-pa Mina1




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (9.6.2005 21:04:51)

ojo

dej še mal probej s hippom mogoče bo popil.

Ej kaj pa čajček. A mu ga kaj daš?:ups: naš se včasih derem pa dere pa dere in pol popije tud po 150ml čaja. Mrzlega ne toplega.:zmeden: Sploh ne mara topel čajček. :zmeden: No pa vseenoi tud čajček dela čudeže da pol kaka. Je pa tako da tud mi ne pojemo več 4-5 obrokov po novem. Drugač pa sam jok in stok. NE poje več. Koliko pa poje pri meni pa ne vem sumim da tam okoli 100 ml ker več ga ni.

No pa vseeno povej če ti hipp ne bo šel, kot sem obljubila pridem ponj da ti ne bo stal tam v omari ker je lahko odprt samo 14 dni. miljonarji pa tud nismo vsi škoda da mečeš stran denar:ups:

LP Pa še kaj javi kako in kaj je s tvojim miškom.




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (9.6.2005 22:14:16)

Ma joooj! Sem tako žalostna za vas, da mi gre kar na jok. :( :((

Ja tut jst mislim, da še probej ponudit Hipp, mogoče pa te preseneti in ga začne pit. Srčno upam, da bi se to zgodilo. Držimo pestke in tačke! Mi je pa kar malo neugodno, ker sem te toliko forsirala z nakupom Hippa. :zmeden: No, če ga mala maja odkupi, mi bo kar malo odleglo, če ne ga pa jst. :)

Zdej pa nisem več pametna kaj se dogaja z vašim malčkom, to je res že čudno in neverjetno. :( A pa niso krčki od enega meseca, pa tja do tretjega in potem minejo kot bi odrezal? Vsi ki so jih dali skozi mi tako pravijo, zdej pa ne vem, če je to res? Kako to, da pri vas še kar trajajo? Upam, da grejo h koncu in da bo bolje.

Mi se pa ubadamo s polivanjem. Po vsakem obroku strašno poliva, pa naj si bo to flaša ali pa joška. :zmeden: Niti slinček nam ne pomaga, zato se preoblačimo kot manekeni in peremo in likamo... :(( :hudicek:

No Mina poročaj še naprej kako se premikajo stvari...upam, da na bolje.

Lp
:kuza:

PS: Mina: A lahko dobim na mail: afna.at@gmail.com kako fotko tvojega piškotka? Hvala! :rozica:




mala maja -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (9.6.2005 22:37:03)

Spacey mi tud full polivamo. Se mi zdi da včasih zbljuva cel obrok, vse kar je pojedel mali pa ne poje veliko. Tudi če je po flaški poje okoli 100-130 ml.

Ja tud mi nimamo kaj obleči pa mamo sušilni stroj pa še zmanjka cunjic.:grrr::grrr::grrr: Upam da se bo kmalu nehalo to, še bolj pa me skrbi ta to pomeni da je nekaj narobe z glavico.




spacey -> NOVALAC ACI - samo v lekarni??? (10.6.2005 10:40:19)

Kaj se pa z vami dogaja? Kaj naj bi bilo narobe z glavico? :zmeden: :( Mi imamo naslednji teden v sredo 2. posvetovalnico in me prav zanima kaj bo rekla dr., upam da samo lepe stvari in spodbudne besed, ker če ne... :( :((

Mina najlepša hvala za slikici... 9nebesa cute :love: vodnarčki...imaš zelo lep trio. :) Se priporočam še za kakšno...

Lep in miren dan vam želimo...

P&L&A:kuza:




Stran: [1]