Anonimen -> RE: Kakšno olje (14.9.2009 21:04:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Refleksne masaže ne gre izvajat brez znanja, sploh pa ne otroku. Lahko pa seveda noge normalno zmasiraš. Vrsta olja pri toploti nima pomena. Jaz bi ti svetovala, da v lavor naliješ vroče vode, otrok pa naj v njej namaka noge dokler se mu ne segreje vse telo, potem pa ga obuj v nogavice, najbolje dvojne. Pri otrocih s cerebralno paralizo je prekrvavljenost telesa slabša. In če je prisotna še spastičnost nog, so nogice posledično bolj mrzle. In tudi če jih damo v vročo vodo, se samo telo ne segreje toliko, da bi bilo sposobno dolgo zadrževati to temperaturo oz. toploto. Zato je priporočljivo, da se jih redno masira saj se jim le s tem nekako vzpostavi primerna toplota nog, posledično tudi celega telesa. Jaz sem pri otroku poskusila mnogo olj, vendar se je najbolje obneslo šentjanževo. Nekako se mi zdi, da je po tem olju res ta njegova spastičnost veliko popustila in se je izboljšala prekrvavitev nog. Se pa seveda s tem ne naredi čudeža. Ampak važno, da pomaga, vsaj na krajši rok.
|
|
|
|