Anonimen -> kako gre v praksi? (7.6.2005 21:16:30)
|
Ko sem bila mlajša, sem tudi premišljevala podobne stvari. Samo da jaz bolj v smislu, kaj bom otroku sploh lahko nudila, ker sem bila non-stop zaspana. Že itak sem spala celo noč in potem, če je bilo le možno, do kakšnih dveh popoldne. In si nisem predstavljala, kako bo, če se vsaj ponoči ne bom mogla naspati. Bala sem se, da ne bom funkcionirala, kot bi morala - 100-odstotno. Tako se mi je zdelo, otrok se mi je res zdel ogromna odgovornost, ki je jaz predvsem iz navedenih razlogov ne bom zmogla. Vedno pa sem si kot starša predstavljala samo sebe, nikoli nisem računala na partnerja, pa kdorkoli je takrat že bil ali pa ga ni bilo. Pač se mi je zdelo, da se lahko 100-odstotno zanesem le nase in tako se je tudi zgodilo. Le da sem potem v nekem obdobju, izgleda, da se je takrat resnično prebudil tisti materinski čut, začela čutiti, da bi resnično rada imela otroka in kar naenkrat nisem več niti pomislila na to, kaj pa če bom zaspana. Zdi se mi, da taka odločitev kar dozori v tebi, ko je človek pripravljen. Nihče te ne bo prepričal, da boš zmogla in da bo vse v redu, dokler sama ne boš tega čutila.
|
|
|
|