Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Naty*Taja -> Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (14.9.2009 13:02:59)

Zanima me naslednje. Bila sem zaposlena, ko sem nastopila porodniško. Konec avgusta mi je pogodba potekla in mi je niso podaljšali, so mi pa izročili delovno knjižico. Zanima me, ali se moram prijaviti na zavodu za zaposlovanje, da sklenem zavarovanje kot občan, ali sem še zavarovana glede na to, da sem na porodniški? Čisto sem zmedena. Naj povem še to, da me je klicala gospa s socialne, ko je potekel porodniški dopust in je sestavljala sklep za nadaljno nego otroka in me je po tem vprašala. Povedala sem ji, da mi potem ne bodo podaljšali. Zdej pa res ne vem, če moram še kaj urejat al ne? Klinc pa ta papirologija...[sm=jezicek.gif] Hvala za vse uporabne nasvete in izkušnje.

panter -> RE: Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (14.9.2009 13:05:52)

Ja glede na moje izkušnje se prijaviš na Zavod po poteku porodniške in nič prej, da boš pa bolj sigurna pa vseeno vprašaj na CSD! Za zdaj si zavarovana preko porodniške! Od moje izkušnje je namreč minilo že 5 let!

Naty*Taja -> RE: Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (14.9.2009 13:11:23)

Ok, Panter, hvala za potrditev. Sem zdej šla še enkrat odločbo brat. pa tale izpisek, kjer se specifikacija dajatev od porodniškega nadomestila - sej če plačuje socialna zame prispevke in davke sem valda zavarovana, a ne?

zmajaz -> RE: Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (14.9.2009 13:28:53)

Dokler si na porodniškem dopustu imaš vse plačano (prispevke za pokojninsko in obvezno zdr. zavarovanje, dohodnino), šele ko se ta izteče, se pa prijaviš na Zavod in si urejaš obvezno zdr. zavarovanje na drug način.

zmajaz -> RE: Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (14.9.2009 13:32:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja
Naj povem še to, da me je klicala gospa s socialne, ko je potekel porodniški dopust in je sestavljala sklep za nadaljno nego otroka in me je po tem vprašala. Povedala sem ji, da mi potem ne bodo podaljšali. Zdej pa res ne vem, če moram še kaj urejat al ne?

Starševski dopust je sestavljen iz 2 delov: porodniški dopust (105 dni), ki ga lahko načeloma koristi samo mati, in dopust za nego in varstvo otroka (nadaljnjih 260 dni), ki ga lahko koristita ali mati ali oče ali pa vsak nekaj. Običajno že ko daš vlogo za porodniški dopust označiš, kdo bo koristil dopust za nego in varstvo otroka, tako da če ga koristiš sama, ni potrebno več oddajati nobene dodatne vloge, oni ti bodo samo poslali še sklep za ta dopust.

Naty*Taja -> RE: Prenehanje delovnega razmerja med porodniško in zavarovanje (16.9.2009 21:56:01)

Hvala vsem za koristne odgovore.

Stran: [1]