spps -> RE: FKPV Celje (7.3.2012 21:24:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: hevika0316 Pozdrav, Nisem čisto vsega brala, sem čisto slučajno našla tale čvek, ko sem nekaj iskala glede FKPV-ja. Sama sem vpisana pri njih v 3. letnik, program komerciala 1, hodim pa na DE Ljubljana. Do sedaj sem bila s to fakulteto zelo zadovoljna, včeraj pa se mi je zgodilo nekaj, kar me je ponižalo tako, kot še nikoli v življenju. Ker hodim na DE Ljubljana, pomeni da obiskujem izredni študij, katerega šolnino mi plačuje podjetje. Podjetje ima manjše finančne težave in njihovo položnico plača z zamudo, plača jo vedno (glede na čase, ki so, sem še vesela, da mi plačujejo študij!). Skratka, včeraj sem imela izpit, na katerega sem se veliko pripravljala, saj me predmet zavarovalništva zelo veseli. Ko smo sedeli v predavalnici in so preverjali, če smo vsi, ki smo na seznamu prisotni, mojega imena niso poklicali. Šla sem preverit, če je mogoče pomota in ravno takrat je prišlo dekle iz referata in mi je začelo pred celo predavalnico govoriti, da jaz ne smem pristopiti, ker nimam poravnanih finančnih obveznosti, da smo dobili obvestili o tem iz Celja (matična fakulteta), itd. Sama sem dejala, da mi šolnino plačuje podjetje, da so verjetno oni dobili obvestilo, ker ga sama nisem, in da nisem vedela, da je tako, da mi v podjetju ni nihče nič rekel. Skratka, da ne dolgovezim, na izpit nisem smela zaradi neporavnanih finančnih obveznosti, iz prostorov FKPV pa sem odšla totalno ponižana, saj je cela predavalnica gledala vame in poslušala kako nimam poravnanih finančnih obveznosti. Lahko si predstavljate kako so buljili vame . . . . Bilo me je zelo sram. Seveda ne zagovarjam neplačil, in priznavam krivdo podjetja, da nismo redni plačniki, vendar vseeno OBSTAJA MNOGO DRUGIH NAČINOV, DA TI TO POVEJO (med drugim, da te v E-indeksu ne spusti na prijavo, da imaš to zabeleženo in lahko spremljaš svoj "status", ali pa te vsaj pokličejo v neko drugo sobo in ti to povedo). Sama sem bila zelo razočarana nad njimi, sploh za fakulteto, ki se trudi priti med uveljavljene fakultete. Prepričana sem, da jim s takim obnašanjem to ne bo uspelo. Grozno! Neprijetna zadeva- ampak takšna je njihova praksa. Prej nihšče ne preverja če je je mesečna obveznost poravnana. Profesor dobi seznam študentov, ki so prijavljeni na izpit in imajo plačane položnice. Lahko pozneje plačaš položnico - vendar na dan izpita mora biti poravnana, da lahko pristopiš k izpitu. Predvidevam, da se s podjetjem dogovoriš, da se dogovorijo s šolo, če se kaj podobnega zgodi.
|
|
|
|