Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 10:38:51
|
|
|
|
TENDAI
|
Naša starejša je znala pri cca 2letih in pol, povedat ime, priimek in naslov, je pa res, da živimo na isti ulici kot se pišemo ! Npr: Mojca Novak Na Novakovi 5 Stevilko mojega GSMja pozna od cca 4let.
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 11:00:19
|
|
|
|
nuala
|
Mojadva sta stara skoraj 7 in skoraj 5, pa naslova po moje ne ve nobeden. Imena, priimke in imena starsev pa. Je pa majhen kraj, tako da nas prec najdejo...
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 11:10:52
|
|
|
|
Rožica I
|
Pozna ga že kakšno leto, od 6. leta dalje recimo, samoiniciativno . Ponavadi pa ima skoraj na vsaki jakni napisane osnovne podatke že od malega.
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 14.9.2009 11:14:14 >
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 12:32:21
|
|
|
|
ledenaa
|
naslova ga ne učim,ker bi potem vsem to rekel ve v katerem kraju živi ,kako mu je ime in kako se piše Naslova pa ne rabi
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 13:56:55
|
|
|
|
Bojana82
|
Moj zna naslov povedati od približno petega leta naprej....prej ga niti nismo učili......
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 14:04:27
|
|
|
|
krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Mismo našo 2,5 letnico naučili, za vsak slučaj, če se kje zgubi, na poti iz vrtca naprimer al` kje drugje. Tak da, če bi jo kdo vprašal kak` ji je ime pa kje stanuje bi mu znala odgovorit Lanja Hoaheik, Hehnavhka ehmajh, Ahihoj. Na vse mislimo! saj tako verjetno večina teh malih ajnštajnov, ki znajo pri dveh pa pol to povedat. Moj ni ravno ajnštajn, sam pove pa zelo razločno. Sam r še ne gre. Je pa res, da kdaj mal zabluzi pa pomeša kako stvar, kar smo ga naučili - zadnjič je naprimer eni teti v trgovini, ko ga je vprašala, kako mu je ime, rekel, da je France Prešeren . Tko da ravno zanesljivo pri njem tole znanje ni
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 14:14:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj ajnštajni, njemu niso rabli trobit vsak dan, pa ponavljat stokrat, njemu se je enostavno posvetilo. Sicer pa niti on ni pisal oper pri 4-ih letih kot mocart, tak` da, v skladu z relativnostno teorijo onega prvega, bi človek lahko zaključil sledeče: "Vse je to relativno!"
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 14:16:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ili što bi reko Johnny Depp na čistom našem jeziku: "Zajebi to, sve je to **** dim!"
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 14:28:41
|
|
|
|
NRMM
|
Tavelika ve kako ji je ime,kako se piše in kje je doma že od 2,5 let. Tamala pa to pozna že zdaj,pri dobrih 2 letih,jo je pa naučila sestrica pred kratkim.
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 20:14:01
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa naslova ga ne učim,ker bi potem vsem to rekel ve v katerem kraju živi ,kako mu je ime in kako se piše Naslova pa ne rabi Kdaj pa se ti zdi, da otrok to rabi? Mogoče se ti zdi da trapasto sprašujem, samo meni se to zdi dokler je majhen resnično fajn da ve iz razloga, če se zgubi ali če se kaj nepredvidenega zgodi (nesreča). ko pa je enkrat star 6 let, pa se mi to zdi del osnovne splošne izobrazbe, za katero morajo poskrbet starši. Meni se zdite ful fajn, da ste skoraj vse naučile otroke teh osnovnih reči, v resnici vsi starši svojih otrok tega ne učijo, enostavno po moje marsikateri pozabijo na to. Ali se pa bojijo, kaj se bo hudega zgodilo, če bo otrok vedel naslov, kot sem razumela zgoraj ledeno...
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 20:51:08
|
|
|
|
Shorty_
|
Naša bo decembra 3, pove ime priimek (brez r), moževo moje ime, imena obeh babic in dedkov, pa kraj Lublana, za babi in dedija pa še naselje domača ulica ji dela še malce težavic
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 21:14:17
|
|
|
|
diva 4
|
Jaz sem moja dva naučila iz preprostega razloga : če se slučajno izgubita.Mi veliko hodimo na izlete in razne koncerte na prostem in je to nujno potrebno. Že dolgo tudi vesta , če se na kaki taki prireditvi izgubita , da poiščeta "strica"ali "teto" v odsevnem brezrokavniku(redar, varnostnik), ga pocukata za rokav in povesta jaz sem ta in ta in sem se izgubil-a.
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 21:23:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Mismo našo 2,5 letnico naučili, za vsak slučaj, če se kje zgubi, na poti iz vrtca naprimer al` kje drugje. Tak da, če bi jo kdo vprašal kak` ji je ime pa kje stanuje bi mu znala odgovorit Lanja Hoaheik, Hehnavhka ehmajh, Ahihoj. Na vse mislimo! saj tako verjetno večina teh malih ajnštajnov, ki znajo pri dveh pa pol to povedat. Moj ni ravno ajnštajn, sam pove pa zelo razločno. Sam r še ne gre. Je pa res, da kdaj mal zabluzi pa pomeša kako stvar, kar smo ga naučili - zadnjič je naprimer eni teti v trgovini, ko ga je vprašala, kako mu je ime, rekel, da je France Prešeren . Tko da ravno zanesljivo pri njem tole znanje ni naša ma ime dost simpl, priimek še bolj, kraj pa tud ni višek zakompliciranosti tko da tud ne vem če je ravno ajštajn včasih pa tud kej pobrka, ja, zanč k jo je ena vprašala kolk je stara, je rekla pol sedem
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 21:33:24
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Mismo našo 2,5 letnico naučili, za vsak slučaj, če se kje zgubi, na poti iz vrtca naprimer al` kje drugje. Tak da, če bi jo kdo vprašal kak` ji je ime pa kje stanuje bi mu znala odgovorit Lanja Hoaheik, Hehnavhka ehmajh, Ahihoj. Na vse mislimo!
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 22:50:00
|
|
|
|
arabela*
|
pri 3,5 je znala
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 14.9.2009 23:15:53
|
|
|
|
Anonimen
|
sem ponosna, da je nekje pri treh letih nehal odgovarjati z "O", ko so ga vprašali, kako mu je ime. so me vsi pogledovali, kakšno ime sem mu dala zdaj je "o(s)kaj". ve, kako se piše, in ga seveda po svoje izgovori... priimek je tudi malo težje izgovorljiv za malčke in lahko bi ga zamenjali z drugimi priimki, ki se enako končajo. že dolgo pa dobro zna izgovoriti moje ime in moj priimek. in priimek ter imena mojih staršev. ve, v katerem delu mesta živi in kje živijo njegovi stari starši. očetovo ime in priimek tudi izgovori malo po svoje. ulice ga še nismo učili... ko bo pokazal interes,... seveda pa pove tudi, da ima bratca "jubana". se mi zdi, da bi ga eden od petih odraslih razumel .
< Sporočilo je popravil k.tja -- 14.9.2009 23:16:41 >
|
|
|
|
RE: Ali vaš otrok pozna domač naslov? 15.9.2009 7:22:03
|
|
|
|
Maxica
|
Oba, petletnik in skoraj triletnik znata že kar en čas povedati vse, ime, priimek in naslov. Ko smo "učili" starejšega, se je tudi mlajši naučil.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?