mtd -> smehec (7.6.2005 14:13:49)
|
Polž šiba po gozdu, da se za njim kar kadi. Sreča štorkljo in ta ga >> >> pobara: "Kam pa kam tako hitro, gospod polž?" >> >> Polž: "A ne veš? Davčna inšpekcija prihaja v naš gozd! Jaz raje kar >> grem in to hitro!" >> >> Štorklja: "In zakaj to?" >> >> Polž: "Ja kako zakaj? Jaz imam hišo, žena ima hišo, otroci imajo hišo... >> jaz raje grem!" >> >> Štorklja tudi sama plane v beg. Po kratkem štorkljanju naleti na >> medveda, >> >> in tudi ta jo vpraša kam se ji mudi. >> >> Štorklja: "A ne veš? Davčna prihaja v našo hosto! Zato bežim!" >> >> Medved: "Čemu se pa tako bojiš davčne?" >> >> Štorklja: "Ja kako zakaj? Jaz živim na visoki nogi, žena živi na visoki >> nogi, >> >> otroci živijo na visoki nogi... Jaz raje kar grem!" >> >> Tudi medved se prestraši in steče iz gozda. Nekje na poti naleti na >> opico >> >> in ta ga vpraša, kam se mu mudi. >> >> Medved: "A ne veš? Dacarji prihajajo v naš gozd! Bežim od tod!" >> >> Opica: "Zakaj pa?" >> >> Medved: "Ja kako zakaj? Jaz imam krznen plašč, žena ima krznen plašč, >> otroci imajo krznen plašč... jaz raje kar grem!" >> >> Opica se obrne in zašprinta, pa se ustavi po nekja metrih in reče: >> >> "Čakaj malo: jaz imam golo rit, žena ima golo rit, otroci imajo golo >> rit... >> >> Zakaj sploh bežim???"
|
|
|
|