Sistematski pri 5 let (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bjondo -> Sistematski pri 5 let (13.9.2009 11:43:49)

LP
Zanima me ali na sistematskem pregledu otroka starega pet let,vzamejo kri iz prstka ali iz žile?
Hvala za odgovore!

blaža -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 11:44:43)

Naš je star sicer že 6 let, ma mu še nikoli niso vzeli krvi iz žile in, če se ne motim pri petih, mu sploh krvi niso vzeli, če so mu, je blo pa zagotovo iz prstka.

bjondo -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 11:48:27)

Da , vzeli jio bodo, ker mora v laboratorij, samo vseeno sem malo potolažen ,ker se mi srce trga kadar vidim otročička trpet.
Hvala!

bjondo -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 11:50:19)

Pa še to bi vprašal, katere kvalitetne multivitaminske tabletke priporočate?
Hvala!

urška -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 12:10:54)

mojemu so vzeli iz žile. pa je bila kr panika. prej sem mu vse razložila kaj in kako bo, ampak ko je bilo treba pa roko dat pa ni hotel. je pa res, da tiste medicinke ki delajo v našem laboratoriju sploh ne znajo z otroci. one bi vse kar na hitro. in ne štekajo, da otrok rabi malo več časa. pol pa vse kar zanjo rečt je: ja gospa, kar odpeljite ga, pa naj pride ko bo pripravljen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

blaža -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 12:59:06)

mi pa pri teh stvareh nardimo ravno obratno.

sploh ga prej ne pripravljamo in mu razlagamo kako in kaj, pa da to ni nič hudega,... še posebaj za cepljenje.

včasih smo mu vse razložili in je mel še dan prej nepotrebne traume, da kako bo, pa jokal je,...

Zdej mu povemo tik pred zdajci in ni problema stegnit roko za ceplenje ali dat kri.

res, da je treba otroka na vsako stvar pripravit, tudi jaz sem takega menjeja, ma glede tega je najboljše čim manj komplicirat. In mu prišparate par ur straha, ki tako in tako bo moral na ceplenje ali odvzem krvi, ni druge.

Če mu pa že mi pokažemo, da nam je muka, pol pa ni čudno da jih je strah.

blaža -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 13:00:17)

Pa da ne bo kdo mislil, da je meni vseeno, da se lepo počutim, ko se gre za tako stvar. Ampak poskušam skrit neprijetno počutje in dajem otroku podporo.

ma že ko sta se rodila, mi je blo tako grozno, ko ga v peto pičijo, da me je kar zvijalo.[sm=smiley36.gif]

urška -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 13:10:13)

ja sej jaz mu nisem en teden prej razlagala. ampak pač tisto jutro, ko sva šla. ker sem vedela, da tam sestre ne bojo imele časa mu povedat čisto nič. in ker vem, da če mu ne bi povedala, bi bla samo še večja panika. otroci so čisto različni. ko ga je frizerka, zdaj pred kratkim, prvič strgla z mašino, se je vstal iz stola in ni pustil. da hoče s škarjami, tako kot vedno do sedaj. komaj sva ga prepričale, da ne bo bolelo in da ni nič takega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dragana1 -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 14:15:28)

Moja hči je imela pred kratkim sistematski pregled pri 5 letih in so ji kri vzeli iz prstka.

tailor -> RE: Sistematski pri 5 let (13.9.2009 16:35:32)

moji  so tudi vzeli kri s prstka je pa bilo kar pestro.prvo ko sva prišle se je že razlegal jok po hodniku od njenih sovrstnikov,tolko sem jo pripravljala pa kaj ko je videla cel jok in stok še preden je bila ona na vrsti.
no ko pa je prišla na vrsto pa nikakor ni hotela dat tam prsta.
tista ki ji je hotela vzet kri je bila  že tako nervozna, moja pa se je še kar oklepala in ni hotela.potem sem jo primla za roko jo primla da ji je lahko vzela .je pa bila name jezna pol ko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
potem sva pa ji šle kupit eno malenkost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ALWAYS LARA -> RE: Sistematski pri 5 let (14.9.2009 11:31:03)

kašen pregled pri 5 letih? pri nas ni nobenega pregleda..edin pred šolo?

Anonimen -> RE: Sistematski pri 5 let (14.9.2009 11:38:18)

jaz sem imela za mojega pred kratkim.
vzeli so kri iz prstka. pa to je bilo se najmanj. huje je bilo cepljenje. in to 2x. v obe rokici+kri pri enem obisku zdravnika. groza me je bilo.
+tega pa je treba cepljenje ponoviti po cca 1 mesecu. pol se pa pejd! pa prepricaj otrocka, da gre se kdaj z lahkim srckom k zdravniku!

always lara, saj to je to. sis. pregled pred vstopom v solo.

Stran: [1]