kako sušiti v sušilcu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

luan -> kako sušiti v sušilcu (13.9.2009 11:28:30)

Pozdravljene punce.

Imam težavo[sm=smiley19.gif].Kupili smo pralno-sušilni stroj od Brandt-a, pa me zanima koliko časa moram sušiti v njem, da bodo cunje dejansko suhe, če je to sploh mogoče. Ker sem zdaj sušila notri brisače dve uri pa so bile še vedno vlažne[sm=zmeden.gif].Je pa res, da sem jih sušila samo napol "sončka", ker se na celega kar ne upam, je potem stroj tako vroč.
Prosim pomoč.
LP

tikatonka -> RE: kako sušiti v sušilcu (13.9.2009 11:35:36)

Sicer imam posebj sušilni stroj ampak moje brisače so suhe v 1 uri, če je čisto poln sušilec, če ne pa še prej.
Verjetno bi mogla dat na cel sonček[sm=zmeden.gif]

blaža -> RE: kako sušiti v sušilcu (13.9.2009 11:39:48)

za brisače pa res ni panike, da jih moraš dat na pol sončka, ker to ni občutljiva roba, kakšne delikat zadeve pa kar samo na pol sončka.

Najaa -> RE: kako sušiti v sušilcu (13.9.2009 12:44:14)

Jaz imam boscha in je na sončku tud ful vroče, ampak dajem pa vedno omara sušenje. To pomeni suho toliko, da se da lepo zložit in brez likanja v omaro. Če dam na likalnik sušenje, je pa še malo vlažno, da se lažje zlika.
Kar daj na cel sonček, brisače niso občutljive.

luan -> RE: kako sušiti v sušilcu (13.9.2009 21:17:04)

Pozdravljene.
Najlepša hvala za odgovore[sm=smiley1.gif], bom jutri poskusla še eno rundo posušit.Ma ja, samo naučit in navadit se moram pa bo.
LP

ellie -> RE: kako sušiti v sušilcu (14.9.2009 9:55:59)

Jaz imam drugače tud ločena stroja...ampak ko sem nekaj časa uporabljala pralno-sušilnega, sem imela enak problem. In sem ugotovila, da je v tega treba dat občutno manj perila, da se posuši. Če ga čisto napolniš traja sušenje par ur, kar pri samo sušilnem ne predstavlja problema.

tweety83 -> RE: kako sušiti v sušilcu (16.9.2009 15:32:53)

Če imaš kombinacijo pralno-sušilnega stroja je tako, da opereš cel boben,sušiš pa 2krat po pol - se pravi razdeliš oblačila na pol in jih v dveh rundah posušiš. Moja svakinja že dolgo dela tako in je vse ok, ker celega stroja ti žal ne posuši do konca.

5ra_28 -> RE: kako sušiti v sušilcu (18.9.2009 9:59:08)

odvisno kakšna je zmogljivost pralnega in sušilnega dela. Res jih ima večina pol sušilca (torej 6 kg pranja in 3kg sušenja).

Jaz imam Electrolux, oboje 7 kg!!! Torej, kar operem, tudi posušim. Pa je celo jeans v 45 min suh!!! Čisto suh. Je pa res da imam centrifugo na 1600 obratov. Če pa je recimo samo na 900 (kakšna občutljiva sintetika), pa logično, da mora sušiti dlje. Ampak še nikol nisem sušila 2 uri.[sm=zmeden.gif]

Pri sušenju je stroj sicer res vroč, sam ne tako, da bi se opekla. Če je tako vroč, da se ne moreš dotaknit, potem ga daj na servis.

Stran: [1]