endrina -> RE: Žabice za dojenčka (11.9.2009 21:34:40)
|
Tudi jaz sem pri ta prvem, ki je novemberski, največkrat uporabljala bodi z dolgimi rokavi, tanki puloverček, spodaj pa hlačke s pokritimi nogicami in tople nogavičke. Če je imel plišast pajac, sem mu spodaj dala samo bodi z dolgimi rokavi in je to bilo to. Otroka notri nisem nikoli oblačila kaj prida preveč, ker je v stanovanju itak toplo, ko pa smo šli ven, pa ga seveda oblečeš topleje. Nikoli ga nisem pokrivala z dekico, razen če je šel spat. Pa tudi kapice v stanovanju nisem uporabljala, razen zvečer če smo mu umivali glavico, dokler se mu niso posušili laski. Sem pristaš tega, da otroka oblačih tako kot sebe. Mi smo tudi čez zimo v stanovanju v kratkih rokavih, pa imamo nekako normalno temperaturo ok. 22 stopinj, ponoči okrog 18-19. Sem bla pri kolegici, ki je not kurila kot zmešana na 25 ali več stopinj, da si bil cel prepoten, pa še ta mali je oblačila štramplčke, hlačke, zokenčke, dolgi bodi in še toplo jopčko, pa še kapico. No naš je šel takole oblečen ven na sprehod, za not pa mi je to absolutno prveč. Sicer pa se ravnaš po tem kako je otrokovo stanje, če ima mrzle nogice in rokice, ga pač topleje oblečeš v stanovanju.
|
|
|
|