khurde
|
L1Ana, nam niso nič pokazali, nikjer, niti v P LJ ne in v njihovi Šoli za starše tut nič. Patronažna tudi ne, pediater ne, nobena sestra na posvetovalnici ne... imaš srečo z ZD, očitno. In - kar je mene totalno presenetil - je en dan za mano na posvetovalnico prišla ena mama z otročkom ca. en mesec in starejšo hčerko... pa prinese tega svojega otročka v lupinici brez tiste notranje zadeve za oporo za glavo. Mali zgrbljen notri totalno, glava mu je mahala sem ter tja, nobena sestra ni pa nič rekla na to. Se pa strinjam s prvim postom od Ulle. In včasih se itak ni poudarjal handling, ker - kot je ona napisala - ni bilo vseh teh pripomočkov, ki so se izkazali za bolj kot ne škodljive. Ljudje so puščali otroke, da so se sami razvijali, po svojem tempu in šele z našo generacijo in potrošništvom se je to spremenilo. Treba je čimveč stvari kupit, da se bo ja otrok pravilno razvijal, k je narava tok butasta, da sama ni tega ugotovila. Pa ko pravite, da handlinga niso poznali, seveda so ga, meni je največ o teh stvareh povedala stara mama, samo ona je delala v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine in tam so to tudi 50 let nazaj še kako dobro poznali. V bistvu je to ena navadna kmečka logika, ta handling, a ni - pač, pustiš otroku, da dela po svoje in tako, kolikor je sam sposoben, tu ni neke bistvene filozofije zadaj. In ne vem, kje je tu kompliciranje?