eva1 -> RE: Vrtci, šole in nova gripa (11.9.2009 17:15:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamči IZVIRNO SPOROČILO: Solero Pa to tudi veste, ne, da se "nova gripa" prenaša prav tako kot navadna in izgleda kot navadna, simptomi so prav taki, zdravljenje pa tudi. Panika je neumestna. Čisto tako ni. Vprašaj tiste, ki so jo preboleli. Panika res ni potrebna, naše zdravstvo pa pač miri folk, ker jim v blagajni škripa. Ja nevem, sicer pa pravijo tudi tisti ki so preboleli sezonsko gripo, da je katastrofa, tak da vrjetno nekje isto sr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]! Kar se tiče zdravstva-meni ni blo jasno 200 obolelih pa 3000 doz Tamifluja, a za navadno gripo noben ne dobi Tamifluja...tak da mi ni blo logično zaklaj bi ga mogl za to uporabljat...obolevnost je večja, kar je logično ker gre za nov virus, smrtnost pa manjša kot pri navadni gripi! Tak da brez panike!!!! Kar se tiče higiene...ja jaz mislim, da 2 vzgojiteljice pač nista dost da bosta 24 otrokom umile roke tako kot je treba..sicer pa nekaj že delajo na higieni vsaj v našem vrtcu, ker Luka si umiva roke tako da vmes zapoje 2 pesmici ringa-raja! Milo je, sicer pa tut jst težim non-stop da je treba roke umivat..pa ne zaradi te gripe, ampak nasplošno!
|
|
|
|