Hope2 -> RE: Pregledi v nosečnosti (10.9.2009 7:15:08)
|
šele okoli 31 tedna mi je prvič porinila tisto mrzlo železno zadevo not, mi potipala vrat in se mi je vsula kri, Takrat sem se zaklela, da me več noben ne dotika v nobeni nosečnosti. Nimam strokovnega znanja, ampak menim vseeno, da ti z tipanjem in potiskanjem tiste zadeve ne more pošlatat pregrade in je videt ali je vse ok. To samo izkušeni G vidi z UZ in samo v določenem delu ciklusa, kako je v nosečnosti pa res ne vem. Je pa res, da zaradi pregrade lahko pride do splava ali prezgodnjega poroda ni pa nujno, vse je odvisno kjer se je zarodek vgnezdil. Ampak menim, da je nevarnost že mimo za kak splav. Ne ne merijo vsi na vsakem pregledu trebuha. Izmerijo ti ga pa s šiviljskim metrom in sicer od konca sramne kosti, do konca maternice (moraš znat potipat). Ta razdalja bi naj bila +/-2 tedna. V tvojem primeru, če si v 15 tednu, bi naj bila dolga 15 cm ali +/- 2 centimetra. Vendar lahko je tudi več plusa ali minusa, pa je vse ok. Jaz sem imela -3 ali celo -4, pa je bilo vse ok. Meni so to merili okoli 18 tedna, potem pa ne več, sem si jaz doma in ker sem opazila razliko, sem povedala in so me potem malo bolj spremljali z UZ, merili mi pa niso nič.
|
|
|
|