sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa Samo nogomet bi bil po moje dovolj.Kako bi blo tebi skoraj vsak dan na telovadbi Telo postane utrujeno. Drugače bo naša 5 letnica hodila 2x na teden na gimnastiko in nič drugega.Naj uživa po svoje dokler lahko.Potem bo itak šola in obveznosti. Ah, se nismo razumeli. Te dejavnosti so na tej stopnji vse organizirane preko igre. V nogometni šoli se najprej lovijo in se grejo neke igrice, zadnjih dvajset minut pa igrajo kao nogomet (s tem da mulčki niti ne znajo, večina niti za žogo ne teče:)) Cicitelovadba je tudi sestavljena iz raznih igric, kot je npr. gnilo jajce in podobne zadeve. Kar se fizičnega napora tiče, je čisto vseeno, ali gre na to telovadbo ali pa ga jaz vlečem nekam v naravo ali pa na kakšna igrala. Gibanje pa itak rabi vsak dan, takšno ali drugačno. Tudi tisti dan, ko ima nogomet, ne opažam, da bi bil zvečer kaj bolj utrujen kot tisti dan, ko ga nima. Je že toliko velik, da ni siten zaradi utrujenosti, zvečer pač reče, da bi šel spat. No, zadnje dni itak ne opažam utrujenosti in je tudi doma živahen. V bistvu bi si jaz razlagala: naj uživa po svoje, dokler se da tako, da gre zdaj na vse te dejavnosti, ker ko bo šola, si verjetno ne bo mogel več vsak dan privoščiti krožkov. V bistvu on uživa v tem, da gre. Torej kar se fizične utrujenosti tiče, sploh ni problem. Bolj se gre za odgovornost, za stres, kaj pa če pride do tega, da bo nesrečen, ker ne bo tako dober kot drugi... Zato pa sprašujem, če ima kdo mogoče slabe izkušnje s tem, da je njegov otrok hodil na več krožkov... Hvala vseeno vsem za mnenje.
|