Petka09 -> RE: rutina ob dnevnem spanju (9.9.2009 22:51:00)
|
No, jaz imam tudi podoben "problem", če lahko temu tako rečemo. Z mojo 4-mesečnico imamo zvečer tudi vedno isto rutino od prvega dne, ko sva prišli iz porodnišnice: umivanje ali kopanje, hranjenje, položim jo v posteljico in zaspi brez "pomagal". Spi od 20h pa do 8h ali 9h zjutraj, s tem, da nekje okrog 6h zjutraj pojé flaško mleka in spi dalje. Čez dan pa zdaj že samo po trikrat spi največ pol ure. In to je čist različno. Ponavadi med hranjenji se ji zdrema oz. postane tečka in jo nato uspavam. Ampak ure so različne. Včasih bo spala že ob pol enajstih zjutraj, včasih šele ob enajstih itd... Popoldan podobno. Tako da je težko čez dan ustvarit neko rutino, ker je ne morem silit, da gre spat, ker se bo samo drla. No, moje mnenje je, da je mogoče zaenkrat pač potrebno pustit otroka, da spi takrat, ko se mu zdrema, ko pa bomo (če bomo) opazili neke podobne vzorce, da se jim začne spat ob istih urah, pa pač se probamo držat tega in ustvarit nek urnik. Pač, ko so otroci starejši, naj bi baje imeli dopoldanski (če so bolj jutranji tipi in vstajajo že ob šestih ali sedmih) in popoldanski spanec, ki naj bi trajal sigurno več kot eno uro v kosu. Če bomo pri nas to dosegli, bogve. V bistvu tudi jaz nimam pojma, kako naj otrok spi ob točno določenih urah podnevi oz. kako ustvarit to rutino.
|
|
|
|