jancika -> jeza-trma-jok 4 mesečnice (9.9.2009 21:07:05)
|
Naša frajla bo naslednji teden stara 4 mesece. Ker dude ni imela najrajši, se je hitro zamotila z rokicami v ustih. Občasno je začela vleči tudi palček. Želeli smo jo zamotit in ji kupili 2 ropotuljici. Lahko jih drži v rokah, vendar še ima probleme s tem, da da v usta tisti del, ki bi ga ona rada. Najprej spušča prav glasne glasove (tako kot odrasli ko se pri nečem matramo) potem pa se začne prav trmasto in glasno jokat. Jok je neutolažljiv. Opažam, da je to tudi pri drugih stvareh, npr. ko ji ne uspe dat rok v usta, ker ima pred sabo neko oviro, včasih pa tudi za prazen nič. Sicer je zelo dobrovoljna, rada se smeji, vendar je naenkrat kot vreme tam v aprilu. Jok je pa čisto poseben, tako da vem, da ji drugega ne manjka. Zanima me, če imate podobne izkušnje. Zdi se mi malce prehitro, da bi se taki dojenčki tako jezili kot naša, predvsem pa tako trmasto jokali. Res ni nedolžen jok. Tašča, ki ima z dojenčki kar nekaj izkušenj, pravi, da take trme še ni dala skozi. Problem je tudi v tem, da jo je potem zelo težko potolažit, ker se enostavno ne pusti zamotit z drugo stvarjo. Zaenkrat sem dala te ropotuljice na stran, pa ne vem al je prav, al ne. Bi mogla pustit, da se jezi in da bo minilo?
|
|
|
|