Glavica bolj na desno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Nikica -> Glavica bolj na desno (6.6.2005 12:30:52)

Opažam, da ima v vozičku glavico stisnjeno v desni kot -vedno, tudi v ležalniku, ko je, se da v desni kot. Dajem mu igrače na levo, se obrača, to ni panike, saj se kotali z boka na hrbet ali na trebuh in obratno. Tudi žlico mu dajem z leve v usta, pa počaka, se ne pomatra, da bi se z desne dal na levo. Moram zagnati paniko? Pri pediatru imamo namreč pregled šele pri 9 mesecih, zdaj bom pa star 7.

Anonimen -> Glavica bolj na desno (6.6.2005 12:34:53)

Predlagam, da stopiš do pediatra in ti naj da napotnico za razvojno ambulatno.

Tudi moja Živa se drži bolj na levo in delamo vsak dan vaje. Moramo utrditi desno stran.

BOjana

tinkatonka -> Glavica bolj na desno (6.6.2005 12:35:40)

Če te skrbi, pokliči pediatrinjo ali pa kr v razvojno ambulanto in povprašaj. Moja mama dela v razvojni ambulanti in vem da imajo veliko primerov s tem, da otrok noče jesti iz določene smeri, ponavadi zato, ker ima nepravilen mišični tonus na tisti strani, kamor glavo ne obrača. V primeru, da ti zdravnica reče da se oglasi v ambulanti ne bodi preveč zaskrbljena. Veliko otrok ima probleme z premajhnim ali prevelikim mišičnim tonusom. Potrebne so samo določene vaje in telovadba, da se zadeba popravi in nima dolgoročnih posledic. Tako da brez skrbi.

Mojca P. -> Glavica bolj na desno (6.6.2005 16:38:25)

Nas je imel podobne tezave, le v levo stran. Smo bili pri priblizno sedmih mesecih zato v razvojni....zdaj je ok, spremenili smo pa edino polozaj postelje. Namrec stala je ob steni, mali spi na trebuhu zato obracanje ni prisli v postev...in je sam glavo obrnil vedno tako, da je gledal naju. Vcasih se obracajo baje tudi proti oknu in s tem je vecinoma ena stran vratu polezana. Razmisli, ce lezi vedno enako in ce je tako, poskrbi da bo drugace...priporocali pa so nam se masazo vrata, predvsem strani v katero ima glavico nagnjeno.:rozica:

Stran: [1]