nekaj bi delila z vami... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tanja55 -> nekaj bi delila z vami... (9.9.2009 11:10:14)

...ker me pošteno  moti vsakodnevno jamranje v slovenskih občilih in ker sem pravkar prebrala nekaj, kar mislim, da je za delit z drugimi ;) Je pa intervju objavljen v aprilski številki revije Ampak.

Prof. Peter Gabrijelčič o optimizmu:

Mislim, da smo vsi ljudje v svojem bistvu optimisti, celo takrat, kadar nas navdajajo najbolj črne misli, se skriva v delčku naše duše upanje, ki nam omogoča preživeti. Gre za optimizem, ki ni samo stvar posameznika, ampak mora biti prisoten in prežet s celotno družbeno zavestjo. Optimizem, ki vzpodbuja našo samozavest in ustvarjalnost. Mediji lahko odigrajo pri tem pomembno vlogo in pri ljudeh ustvarjajo pozitivni naboj, stremljenje k boljšemu, višjemu v življenju. Zdi se mi, da so danes vse preveč obrnjeni k senzacijam. Spomnim se tiskovnih konferenc, kjer je bilo s strani stroke izrečenega marsikaj pohvalenga na račun dosežkov v Sloveniji. Ljudje bi lahko preko medijev izvedeli kaj vzpodbudnega o napredku naše kulture, tehnike, splošnega blagostanja, pa vendar so novinarji zdolgočaseno čakali predvsem na informacije o aferah in škandalih. Mislim, da je tega vse preveč. V slovenskih javnih medijih zavzema osrednje mesto lokalna politika, te drobne pritlehne politične zdrahe, ki minejo, tako kot so prišle, odpihne jih že naslednje medijsko sporočilo. Pa vendar pustijo v ljudeh posledice, brazgotine v njihovem nacionalnem samospoštovanju in splošno nelagodje. V medijih je manj mesta za kulturo, za opozarjanje na ustvarjalne ljudi, ki hočejo seči više...Slovenci nismo naklonjeni k pohvali. Če srečaš nekoga v Novem Sadu, se rad postavi s svojim znancem, češ: Seveda, to je moj najboljši prijatelj, odličen strokovnjak, krasen dečko. V Sloveniji kaj takega ni mogoče. Slovenci gradimo svojo pomembnost na zanikanju drugih. Mislim, da je to nekaj, česar se moramo čim prej rešiti.




srki -> RE: nekaj bi delila z vami... (9.9.2009 11:34:08)

Se kar strinjam, sploh tisto o pisanju novirarjev. Vse preveč napihnjeno, nič optimizma v člankih.




Lilita -> RE: nekaj bi delila z vami... (9.9.2009 12:11:57)

Se zelo strinjam.

Ravno te dni poslušam po radiu o samomorilnosti Slovencev, kjer smo v evropskem merilu v samem vrhu. Pač ni nič spodbudnega v tej deželi, niti v medijih.

Pred par leti sem bila na razgovoru za urednico ženske lifestyle revije. Moja vizija je bila izpostaviti ženske teme z druge, pozitivne strani, pa jih jih je kar malo zanimalo, ampak so se potem raje odločili za ziher varianto, ki kao preverjeno deluje.

Omenjena revija je danes ne ravno prepoznaven produkt tipa "cosmopolitan".




Anonimen -> RE: nekaj bi delila z vami... (9.9.2009 19:48:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Zdi se mi, da so danes vse preveč obrnjeni k senzacijam.


Se mi zdi, da zgolj k senzacijam.
Vcasih je bilo se kaj za prebrat v SP, danes pa je tako, da je poslusljiv samo se radijski program.




Stran: [1]