sluzasti strdki pri M (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> sluzasti strdki pri M (8.9.2009 7:07:38)

Ta mesec ko imam M, se mi izločujejo sluzasti strdki, pa me zanima če je kaj narobe, al je to mogoče zarad KT?

Anonimen -> RE: sluzasti strdki pri M (8.9.2009 10:18:48)

KT povzročijo splav oplojenega jajčeca - to so strdki pri menstruaciji.
Sama sem jemala KT 1 leto in sem imela same težave z njimi... Ko pa sem izvedela še zgoraj napisano, me je pa popolnoma minilo.

Tanja55 -> RE: sluzasti strdki pri M (8.9.2009 10:51:49)

Enkrat je ta debata ze bila. Vse kar lahko napisem, je, da sama imam taksno menstruacijo skoraj vsak mesec, vsaj en dan se mi izlocajo taksni strdki potem pa je naslednji dan konec mestruacije. KT ne uporabljam ze vec kot eno leto, tako da pri meni ni od tega. Ce je menstruacija redna in nic izrazito boleca tezko, da bi blo kaj narobe.

Anonimen -> RE: sluzasti strdki pri M (8.9.2009 13:20:23)

Hvala obema, ja js sm tud pomisla da bi blo to zarad KT.

ronja -> RE: sluzasti strdki pri M (8.9.2009 13:37:19)

če se ti je to dogajalo že prej, ko še nisi jemala KT, se ti lahko samo izloča odebeljena sluznica - ženske, ki imamo močnejšo sluznico, pač dobimo ven tudi kose in ne samo kri. To je po eni strani zelo dobro, ker boš lažje zanosila, ko se boš zato odločila (če je to zato). Tudi meni se je to dogajalo (zdaj še nimam m.), čeprav nisem nikoli jemala KT.

Same KT pa tanjšajo sluznico, tako da bi morale imeti kvečjemu obraten efekt, tako da je po moje najboljše, da malo pokličeš g. in razložiš situacijo, sploh če se je to začelo po KT.

Felicita -> RE: sluzasti strdki pri M (8.9.2009 19:06:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

KT povzročijo splav oplojenega jajčeca - to so strdki pri menstruaciji.

to pa ne drži. kt povzročajo: zgostitev sluzi in zato otežijo semenčicam pot do jajčeca; tanjšajo sluznico, da ne more priti do vgnezditve in above all preprečujejo ovulacijo, torej do oploditve sploh ne pride.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
če se ti je to dogajalo že prej, ko še nisi jemala KT, se ti lahko samo izloča odebeljena sluznica - ženske, ki imamo močnejšo sluznico, pač dobimo ven tudi kose in ne samo kri. To je po eni strani zelo dobro, ker boš lažje zanosila, ko se boš zato odločila (če je to zato). Tudi meni se je to dogajalo (zdaj še nimam m.), čeprav nisem nikoli jemala KT.

Same KT pa tanjšajo sluznico, tako da bi morale imeti kvečjemu obraten efekt, tako da je po moje najboljše, da malo pokličeš g. in razložiš situacijo, sploh če se je to začelo po KT.

mja, meni so pred kt dobesedno kosi ven leteli (prov bljak, dejansko mi je blo grozno za vidt), zdej ko jem kt pa tudi izločam koščke, ampak manj in manjše - ampak še vedno se pa vidi.

ronja -> RE: sluzasti strdki pri M (9.9.2009 10:33:16)

Ja, saj zato si pa po KT mela manjše koščke - ker je bila sluznica tanjša, saj je logično.

Stran: [1]