Nosečnost in slikanje zob (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> Nosečnost in slikanje zob (7.9.2009 20:19:07)

Ojla
Delamo na drugem otročku,zdaj pa si moram it slikat zob in me skrbi.Nimam sicer se nobenih znakov ampak razmislam da bi vsen nardila test preden grem slikat zob a je mozno da si recimo ze noseča pa ti test se ne pokaze tega in koliko je to potem rizika?

hvala

Tanja55 -> RE: Nosečnost in slikanje zob (7.9.2009 20:38:41)

slikala zob prejsnji teden. to je tako lokalizirano in tako kratko da mislim,da te nima kaj posebnega skrbet. Ce si v dvomih, vprasaj zobozdravnika, pa ti bo povedal vse kako in kaj.

jakaracman -> RE: Nosečnost in slikanje zob (7.9.2009 20:40:35)

Dokler ne veš ali si noseča ali ne si ne slikaj zoba!

Splišni -> RE: Nosečnost in slikanje zob (7.9.2009 21:41:10)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Dokler ne veš ali si noseča ali ne si ne slikaj zoba!

Se strinjam. In če se ne motm, je prav napisano opozorilo,d a se nosčenic ne skila na vratih. Ali pa je včasih bilo.

Tanja55 -> RE: Nosečnost in slikanje zob (7.9.2009 21:49:51)

Tole je napisano na strani www.zobozdravstvo.com:

Pri slikanju lokalnega posnetka (slikanju enega zoba) prejmete dozo sevanja, kot jo prejmete v dveh dneh iz naravnega okolja.Načeloma ne bi smelo priti do okvare plodu. Vseeno se o tem pogovorite s svojo ginekologinjo.

bučka. -> RE: Nosečnost in slikanje zob (9.9.2009 9:41:25)

jaz sem imela isto situacijo. če ti slikajo samo en zob, potem je to tako lokalno, da ni škodljivo. ortopan, pa raje ne. vseeno pa povej, da si mogoče noseča, pa ti laho dajo vseeno dodatno zaščito.

Bojana82 -> RE: Nosečnost in slikanje zob (9.9.2009 11:53:39)

Najprej se prepričaj, če si morda noseča, potem pojdi slikat zob........no, vsaj jaz nebi reskirala, nikoli ne veš...ali pa mene mogoče samo malo preveč včasih panika grabi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Nosečnost in slikanje zob (10.9.2009 15:49:45)

Oj
Sem naredila prej test potem sem pa sla slikat in ja test je pokazal da nisem noseča,škoda ze komi čakam da bom.

T3JK4 -> RE: Nosečnost in slikanje zob (10.9.2009 16:19:54)

Pozdravljene!

Modrostni zobje mi povzročajo težave. Pri nas jih pulijo enega enkrat letno. Tako da sedaj čakam že 3. leto na odstranitev 3. zoba. Ker pa z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] delava na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], pa niti ne vem, če je ta mesec bilo uspešno. Injekcije proti bolečinam (lokalne) lahko morebitnemu plodu škodujejo? Kaj mi je storiti? Za izvedbo testa je pred datumom še prehitro.

Hvala za vaša mnenja.

doloress -> RE: Nosečnost in slikanje zob (11.9.2009 9:43:08)

Po mojem injekcije ne morejo skodovati, ker je lokalno, ampak poklici ginekologinjo in jo vprasaj za vsak slucaj. Kar pa se modrostnih zobov tice, pa bog ti pomagaj, zakaj pa samo enega na leto? Meni so odstranili od maja ze 2, pa se enega cakam sedaj. S tem da prvega sem odstranila samoplacnisko ker me je bolelo in nisem imela napotnice, drugadva pa cakam na naponico, zato se malo dlje vlece. Ce se ti da cakat se eno leto potem cakaj, ce ne zamenjaj zobozdravnika, ker to ni normalno, saj za moje pojme ne.

T3JK4 -> RE: Nosečnost in slikanje zob (11.9.2009 17:38:58)

Saj modrostnih mi ne odstranjuje moj zobozdravnik, temveč na zobni kirurgiji v bolnici. Ne vem zakaj so me naročili za enega vsako leto.  Sicer pa sem se odločila, da letos ga pač ne bom dala odstranit (me ne moti več toliko kot prej, ko jih je bilo več in nič več prostora v čeljusti). Pa to ne samo zaradi načrtovane nosečnosti, temveč zaradi kašlja (saj se jim lahko še zadavim tam). V bistvu imam pa konec meseca tudi G in se bomo še takrat bolj pogovorili o tem.

Stran: [1]