Knjige, branje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

onka -> Knjige, branje (7.9.2009 20:11:57)

Koliko knjig preberete in katere? Jaz si včasih (bolj za dopust) vzamem kakšno "duhovno", pa vedno pravim, da bom poskušala delati npr, pozitivno razmišljati itd, pa kmalu spet pozabim. Je pri vas kdaj kakšna knjiga spremenila življenje? Seveda na bolje? Ali bolj berete življenjepise, romane...Katera knjiga je imela na vas pozitiven učinek?

JAPE -> RE: Knjige, branje (7.9.2009 20:44:44)

Zanimiva tema!
Meni sta 2 knjigi pustili pozitiven učinek, to sta knjigi o vzgoji, in sicer:
Elizabeth Pantley: Z otrokom lahko sodelujete
in
Zinka Ručigaj: Otroško srce je zaklad

Kerensa* -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 9:31:35)

IZVIRNO SPOROČILO: onka
Koliko knjig preberete in katere?

Sicer ne štejem tega, ampak takole, na pamet, pa lahko rečem, da preberem vsaj eno na teden. Berem pa vse, od skomercializiranih žepnic in kriminalnih romanov do psiholoških učbenikov in avtobiografij.
Je pri vas kdaj kakšna knjiga spremenila življenje? Seveda na bolje?

Da bi mi knjiga prav spremenila življenje, ne morem reči, je pa veliko takšnih, ki so mi odprle nov pogled na določene stvari in sem posledično o tem začela drugače (in za mene bolje) razmišljati. Ena prvih takšnih je bila zagotovo "Mi, otroci s postaje Zoo", ki me je že pri 12-ih letih prepričala, da v drogah ni nobenega pointa.

Nazadnje sem prebrala avtobiografijo od Hillary Clinton. Politika me sicer ne zanima kaj hudo veliko, me je pa zanimala njega življenjska zgodba (četudi je že od otroštva povezana s politiko). Zanimivo branje.

ksenjak -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 10:08:27)

Po dopustu sem se končno spravila v knjižnico, kar pomeni približno tri knjige na teden. Tako sem včeraj prebrala Arijo, luštna knjigica, malo žalostna, danes pa berem Živa zažgana. Obe sicer zelo kratki, za prebrat v enem dnevu. Za posladek pa me čaka še Inšpektor Morse.

lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.9.2009 10:20:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Korina1 -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 10:31:45)

Na zadnje prebrana knjiga  in po dolgem času je Življenje je tvoje. Super knjiga.

Anonimen -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 12:12:09)

Ne berem toliko kot bi morala in želela. Predvsem je fino, da bi bila še bolj na tekočem z mladinsko literaturo, kar je super branje. Od teh me je pozitivno presenetil Harry Potter. Za odrasle pa...rada posegam po lahkotnejši literaturi, sicer pa me je očarala Toni Morrison z Ljubljeno in Najmodrejšim očesom.

Anonimen -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 14:16:58)

Jaz sem od branja odvisna. Če vem, da me zvečer na nočni omarici ne čaka knjiga, sem kar živčna. Berem vse, romane, biografije, komedije (čeprav me je tukaj težko zadovoljiti), krimiče, zgodovinska jajca... vse razen raznih Harryjev Potterjev in podobne fantastike.

nadya -> RE: Knjige, branje (8.9.2009 21:32:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Jaz sem od branja odvisna. Če vem, da me zvečer na nočni omarici ne čaka knjiga, sem kar živčna. Berem vse, romane, biografije, komedije (čeprav me je tukaj težko zadovoljiti), krimiče, zgodovinska jajca... vse razen raznih Harryjev Potterjev in podobne fantastike.

Se podpišem.

Knjiga, ki se me je v zadnjem času dotaknila, je Veronika se odloči umreti od Paulo Coelho. Priporočam.

Ronči -> RE: Knjige, branje (9.9.2009 6:39:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nadya

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Se podpišem.

Knjiga, ki se me je v zadnjem času dotaknila, je Veronika se odloči umreti od Paulo Coelho. Priporočam.

boljša je ob reki piedri

Stran: [1]