riževa kašica? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

marjanaR -> riževa kašica? (6.6.2005 8:25:28)

Zdravo.
Imam eno vprašanje. Naša mala je stara 5 mesecev in smo ji včeraj zvečer prvič dali malo riževih kosmičev (milupa) v upanju, da bo začela bolje spat :muca:(to se to noč ni zgodilo, prej obratno - rogovilila je že ob pol enih, pa vendar. Najbrž je kriva mala količina?!):zmeden:. Zanima me sledeče. Kosmiče sem zmešala z mojim mlekom po navodilih za kašico, pa vendar je "kašica" postala v trenutku povsem tekoča, punčka bi jo lahko pila iz stekleničke. Ali je vzrok moje mleko? Bi kašica z aptamilom ostala bolj gosta?
Kaj prakticirate ve? Dojenčica je bila doslej samo dojena, tudi sadja ji še nisem ponudila, s tem nameravam začeti čez kakih 14 dni.

Anonimen -> riževa kašica? (6.6.2005 8:46:22)

Kašica postane tekoča, ko vanjo pomakaš žličko, ki je že bila v otrokovih ustih. Slina vsebuje encime in ko pridejo v stik s kašico, jo začne razgrajevati. Poskušaj z žličko zajemati z roba skodelice in ne mešati vsebine.
So pa Hippovi kosmiči bolj gosti od Milupinih tako da lahko poskusiš s temi.

Jaz mu kašic ne pripravljam, eno merico kosmičev dodam v običajno količino mleka v stekleničko, tako da je mleko malo bolj gosto (posledično manj poliva).

lucky 111 -> riževa kašica? (6.6.2005 8:54:29)

Mi smo že od 4 meseca na Aptamilu in takrat sem mu začela zvečer pri 150 ml mleka dodajati 2-3 mali žlički Rižolina.
Pa je bilo bolj gosto.
Včeraj sem mu pa tudi na 150 ml mleka dodala 4 zvrhane male žličke Rižolina, pa smo že mogli luknjo povečati na cuclju. Je pa res bolj nasitno, včasih nam uspe prespati celo noč.
Poskusi z adaptiranim mlekom, tudi jaz sem imela svoje mleko čisto vodeno, tako da se mali ni skoraj nič najedel in smo mogli dodajati Aptamil.
Smo pa stari 5 mesecev in slab mesec že počasi uvajamo gosto hrano. Sedaj se trudimo tudi en mlečni obrok nadomestiti s sadjem ali zelenjavo.
lp

Stran: [1]