Talči -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 9:44:58)
|
Tako je: Najbolj zagotovo boste vedele, kakšen imate rok poroda takrat, ko boste dobile Potrdilo o predvidenem datumu poroda. Jaz sem to potrdilo dobila v 30t. Takrat boste imele za seboj nuhalno, pa morfološkega in še en UZ, po katerem G najbolj natančno oceni, kdaj bi lahko bil ta dan. In ob izdaji tega potrdila vas tudi vpraša, ali želite začeti porodniški dopust 28 ali 45 dni pred predvidenim datumom poroda. Štejejo se koledarski dnevi (torej tudi prazniki, sobote in nedelje!). S tem potrdilom greste nato na CSD, kjer vam vpišejo še točen datum začetka porodniške, kar potrebuje tudi vaš delodajalec zaradi obračuna plače. Je pa tako, da se lahko pri G ta datum preden izda potrdilo večkrat spremeni. Jaz sem na pregledih imela tudi datum PDP enkrat 2/8, enkrat 25/7, enkrat 28/7 itd. Po koledarčku in po zadnji M pa ga imam 30/7 in tako mi je napisal tudi na potrdilo,ker pravi, da se vse normalno razvija in napreduje. Sicer pa si bo vaš :duda: tako sam izbral dan, ko bo prišel na svet! PDP je samo zato, da vemo, kdaj približno naj bi bilo in da lahko vztrajno štejemo dneve..... in čakamo.... in čakamo.... Uživajte v :nosecka: in se razvajajte. LP Talči
|
|
|
|