vaše mnenje prosim (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

KSS -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 6:58:26)

Pozdravljene:nosecka:!

Imam eno vprašanje in prosim če katera ve naj se javi.Od kdaj se računa porodniški dopust?Po menstruaciji naj bi imela rok 12.9 a so mi po UZ prestavili rok na 3.9 sedaj pa ne vem po katerem bo G računal da grem na porodniško.:ups:

Lep pozdrav:nosecka:!

jadore -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 7:51:04)

Lep pozdrav!

Če ti je G prestavil rok na 3.9. se ti pred tem rokom 28 dni prej prične porodniška!
A si zadovoljna?

chips -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 8:13:15)

Jaz pa ne razumem zakaj moj ginekolog vedno računa po popravljenem PDP-ju. Oz. PDP po UZ.
Po menstruaciji imam PDP 30.10. ,popravljenega pa 5.11.
Ampak tudi na nuhalni svetlini so mi napisali rok 30.10.
Saj potem pa res ne veš kako je če računava vsak drugače!!

jadore -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 8:27:53)

Dejansko računajo ginekologi rok poroda glede na UZ, na velikost in razvoj ploda, ker je rok glede na menstruacijo samo nekako okviren!

Sej meni tudi ni čisto kristalno jasno zakaj je to tako!
Upam samo, da bo vse vredu, pa da porod ne bo prehud!

Talči -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 9:44:58)

Tako je:

Najbolj zagotovo boste vedele, kakšen imate rok poroda takrat, ko boste dobile Potrdilo o predvidenem datumu poroda. Jaz sem to potrdilo dobila v 30t.

Takrat boste imele za seboj nuhalno, pa morfološkega in še en UZ, po katerem G najbolj natančno oceni, kdaj bi lahko bil ta dan.
In ob izdaji tega potrdila vas tudi vpraša, ali želite začeti porodniški dopust 28 ali 45 dni pred predvidenim datumom poroda. Štejejo se koledarski dnevi (torej tudi prazniki, sobote in nedelje!).
S tem potrdilom greste nato na CSD, kjer vam vpišejo še točen datum začetka porodniške, kar potrebuje tudi vaš delodajalec zaradi obračuna plače.

Je pa tako, da se lahko pri G ta datum preden izda potrdilo večkrat spremeni. Jaz sem na pregledih imela tudi datum PDP enkrat 2/8, enkrat 25/7, enkrat 28/7 itd. Po koledarčku in po zadnji M pa ga imam 30/7 in tako mi je napisal tudi na potrdilo,ker pravi, da se vse normalno razvija in napreduje.
Sicer pa si bo vaš :duda: tako sam izbral dan, ko bo prišel na svet! PDP je samo zato, da vemo, kdaj približno naj bi bilo in da lahko vztrajno štejemo dneve..... in čakamo.... in čakamo....

Uživajte v :nosecka: in se razvajajte.

LP
Talči

Anonimen -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 9:47:58)

Meni je pa moja gin. rekla, da mora rok določiti do 20. tedna, potem se pa naj več ne bi spreminjal.

Grascakinja -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 10:01:22)

Lahko, da vam rok prestavi še okoli 30t. Naj se vam ne mudi... ko bo čas za to, vam bo dala potrdilo o PDP, na podlagi česar vam v CSD in službi uredijo vse potrebne papirje. Jaz do 30t nisem bila ziher, kdaj je PDP. Itak se pa zelo malo otrok rodi točno takrat, :)-

Pia73 -> vaše mnenje prosim (6.6.2005 10:51:35)

Meni je pa bilo v interesu, da čim kasneje začnem s porodniško. Če pa imate drugačne želje pa ni problem, ker lahko začneš s porodniško 45 dni pred rokom. To se sam odločiš. In sicer PDP -28 ali -45 dni. Štejejo se tudi vikendi.

Stran: [1]