Gina -> RE: Seme paradižnika in vzgoja sadik (5.9.2009 23:04:02)
|
POseješ notri, ne zunaj, sploh če hočeš imeti ob normalnem času paradižnike. Če bi sejala zunaj, bi imela paradižnike precej pozno. Jaz sem lani sejala najbrž marca, letos nisem. Potem prepikiraš, ko razvije 2 prava lista, vsaj jaz sem tako naredila. Ko je dovolj zrastel, sem še enkrat presadila, tako da zunaj ostanejo samo listi, čim večji del stebla daš v zemljo, da razvije dodatne korenine. V tem času zraste toliko velik, da ga lahko presadiš ven, pa tudi toplo je že dovolj. Sama nimam rastlinjaka, iscer bi se to dalo že prej ven presadit. Pa tudi nikdar ne vzgajam sadik na zelo toplem, vedno v eni svetli sobi, kjer je tem. največ 18 (edino za kalitev nekatere rastline potrebujejo bolj toplo okolje, kasneje pa ne več, se lahko pretegnejo). Preden sadiko presadiš ven, je fajn, če jo malo utrjuješ vsaj par dni - čez dan postaviš ven, vendar ne direkt na sonce, da jo ne ožge, čez noč pa še notri. Sicer ti bo pa bumerang razložila, ona se spozna na paradižnike, jaz se ne glih toliko kot na kaj drugega.
|
|
|
|