Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zastoj rasti posledica injekcije...? 5.9.2009 15:11:57
|
|
|
|
_sanja_*
|
Zdravo! Moja svakinja nosi dvojčke (30t), je v bolnici zaradi kratkega MV. Drugače bp, vsaj do sedaj je bilo vse vredu. V 28t je prejela injekciji za razvoj pljučk. Zdravniki so ji povedali, da imajo te injekcije lahko posledice: - manj lahko čuti gibe,
- lahko se zmanjša količina plodovnice,
- lahko se zmanjša pretok popkovine in s tem učinkovitost posteljice ter pride do zastoja rasti.
Gibe je nekaj dni res slabše čutila, vendar jih sedaj čuti normalno. Zdravnica je na pregledu nekaj jamrala o manjši količini plodovnice, vendar je na izvid napisala, da jo je dovolj. So pa ugotovili, da mala dva že dva tedna ne pridobivata na teži. Eden je velik za 27t, drugi pa za 29t. Sedaj mora v Lj. Zanima me, če ve katera kaj o povezavi injekcija za razvoj pljučk - zastoj rasti? Je zastoj res lahko posledica injekcij? In če je, kdaj bosta otročka to nadoknadila? Prosim za pomoč, če katera ve. Jaz bi ji zelo rada pomagala, ampak o tem ne vem nič. O zastoju rasti ploda je veliko napisanega, ampak o zastoju zaradi injekcij pa ne najdem Lp, Sanja
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 5.9.2009 17:06:54
|
|
|
|
Abra
|
Ja, kratek zastoj rasti je lahko posledica inekcije, vsaj tko sem enkrat prebrala pri Pušenjaku. Najbolje, da tam vprašaš.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 5.9.2009 17:08:28
|
|
|
|
Najaa
|
Ja, jaz sem tudi brala nekje, da je to res. Sama sem tudi dobila to injekcijo pri 28t in v 33t sem imela manj plodovnice.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 5.9.2009 19:49:41
|
|
|
|
nokes
|
z eno nogo v morju, z drugo v lavorju : pušenjak govori o domnevnem vplivu injekcije na zastoj rasti in o začasnem manjšem nastajanju plodovnice (http://med.over.net/forum5/read.php?19,5346655,5348481#msg-5348481) sicer pa velikost otroka pri prezgodnjem rojstvu ne igra nobene vloge, tako da je nedvomno pomembneje, da v primeru grozečega prezgodnjega poroda dobiš injekcijo flosterona.
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 5.9.2009 21:06:39
|
|
|
|
sayuri
|
Tudi jaz sem v 28 tednu dobila injekciji za razvoj pljučk. Moja dva sta imela kontra učinke Po injekcijah sta nekaj dni tko brcala, da sem mislila, da me bo razneslo. Sem pa takrat bila že hospitalizirana v porodnišnico in tako so mi najmanj 1x tedensko delali UZ. Pri dvojčku B se je pokazalo, da je vedno manj plodovnice. Vedno so mi kontrolirali pretoke in je bilo vse bp. Pri 36 t2d so mi porod sprožili, ker dvojček B ni imel skorajda nič več plodovnice. Čisto možno, da bojo tvojo sestro v LJ zadržali. Pred enim tednom je rodila dvojčka znanka, ki je imela podoben primer. En dvojček je zaostajal v rasti in to zaradi slabih pretokov. Skorajda ni dobival hrane. V 31. tednu so ji porod sprožili.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 7.9.2009 8:43:33
|
|
|
|
_rosa
|
Sanja tudi meni se je to zgodilo. V 29 tednu sem dobila injekciji za pljučka. Par dni nisem čutila gibov kot so bili prej, potem pa so bili gibi normalni. Ultra zvok sem imela potem v 31. tednu in se je že videlo, da sta nehali pridobivati na teži, glede na prej ko sta napredovali normalno. V 34. tednu pa sem spet šla na UZ k Cerarju v LJ in je ugotovil premalo plodovnice in zastoj rasti. Takoj sem imela carski rez. Deklici sta imeli 1640 in 1810 g kar je absolutno premalo za 34. teden. Sta pa na srečo dihali normalno. Osmi dan smo že šle iz porodnišnice. Od tedaj ko sem dobila injekciji pa do poroda sta se obe zredili komaj 200g, torej v 1 mesecu. Sem pa vprašala Cerarja, če je zastoj rasti posledica injekcije, pa pravi, da to še ni dokazano, je pa tudi že on ugotovil, da do zastoja pride pri marsikateri ženski. Če bi mi to povedali prej, sigurno ne bi hotela injekcije tako hitro ampak nekje po 34. tednu. Samo tedaj je menda že prepozno. Naj tvoja svakinja nič ne skrbi, bosta sicer bolj majhna ampak dihala bosta pa s svojimi pljuči. Moji punci sta sedaj pri treh mesecih in pol težki 5kg. Nekateri enojčki niso nič kaj bolj težki. V enem letu pravijo, da se pa itak nikjer ne pozna, da so bili nedonošenčki. Tvoji svakinji želim veliko lepega in naj nikar ne skrbi glede teže, saj se vse nadoknadi kasneje. Važno je, da bosta dvojčka dihala sama.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 7.9.2009 18:13:18
|
|
|
|
_sanja_*
|
Najlepša hvala za odgovore vsem. Zaenkrat se še nič ne ve, kako in kaj. Jutri ima preiskave. Lp
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 12.9.2009 19:36:40
|
|
|
|
nektarina
|
Ne se sekirat. Ni vedno tako. Sama sem dobila injekciji v 30 tednu in sem imela veliko plodovnice, gibe sem čutila ,da me je včasih hotelo raznest. Ob rojstvu pa sta imela vsak 2 kg 500. Bila sta zdrava in sta imela oba oceno 10.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 13.9.2009 7:32:53
|
|
|
|
emaa
|
Dobila injekciji v 29. tednu, ni vplivalo na rast, količino plodovnice, sta bila že dolgo med manjšimi in sta to držala do poroda. Pa sem imela ravno tako skrajšan MV, rodil na prvi dan porodniške eden 1960g, drugi 2100g, pri pol leta sta bila večja in težja od vrstnikov, kar sta še vedno pri skoraj treh letih.
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 10.11.2009 14:12:57
|
|
|
|
sisi77
|
Tudi jaz sem v 27 t dobila injekcijo sem pa noseča z enojčkom. Ker imam krajši MV so se bali prezgodnjega poroda. Včeraj sem bila (v 31 t) na pregeldu in so ugotovili malo plodovnice ter zastoj rasti. V treh tednih in pol je najin srček pridobil samo 300 g. ne vem če je to posledica injekcije ali kaj . Sem zelo zaskrbljena
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 10.11.2009 22:38:49
|
|
|
|
nara123
|
Pri meni je bilo isto,zaradi otrdevanja trebuha bila hospitalizirana v 27t 4/7 prejela 2x Flosteron za razvoj pljučk in tudi pri meni je G ugotovil v 32 t premalo plodovnice o tem da bi moja pikica imela zastoj v rasti ne duha ne sluha ,ko pa sem rodila točno 37t so me pa čukast gledali v P in študirali zakaj je tako drobna 2300g in kako to da je zahiranček .Tako da jaz sem 100%da je to posledica Flosterona...... Vso srečo vsem
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 19.11.2009 0:06:39
|
|
|
|
punsha
|
Ja sedaj ste me pa prestrašile. Jaz sem danes dobila injekcijo za razvoj pljuč, jutri grem pa po drugo. Sem v 30 tednu. Menda obstaja več različni injekcij, vem pa ne, ali so povsod možni enaki vplivi. kako pa se imenujejo injekcije, ki ste jih ve dobile?
|
|
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 19.11.2009 9:40:42
|
|
|
|
sisi77
|
Jaz sem dobila Flosteron. Sicer mi moj g. zatrjuje da počasna rast ni posledica injekcije ker baje da ni nobene znanstvene potrditve. Pušenjak pa meni da je možno tako da ne vem.
|
|
RE: Zastoj rasti posledica injekcije...? 21.11.2009 21:55:34
|
|
|
|
punsha
|
sisi hvala. sem dobila enako injekcijo kot ti. A potem se je pri tebi pojavila počasnejša rast? V katerem tednu pa si, kdaj si dobila injekcijo?
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?