mychi -> RE: domače kreme (13.11.2009 22:10:38)
|
js sem zacela bolj pospeseno iskat "naravne izhode" ob nosecnosti. ker je govora o kremah.... za kremo je lahko osnova lanolin. temu dodas vodo in npr olivno, jojobino olje ipd (odvisno od tipa koze), lanolin segrejes da se utekocini, zmesas z vodo (kolikor jo sprejme) in dodas se olja (poljubno). na koncu lahko doas tudi etericna olja (ne na pamet, se je treba malo pozanimat o temu, ker so to mocne substance) in tako naprej. meni se krem ne da delati, zato ze tri leta ne uporabljam drugega kot naravna olja. za telo, za obraz, za odstranjevanje make-upa,,,,vse sorte. pozimi nimam vec suhe koze (zaradi ogrevanja), kot prejsnja leta, koza na obrazu pa se mi zdi, da je tudi kar zazarela. priporocam vsakomur, da sproba zadeve. olja so poznana po svojih ucinkih, tako da se da tudi izbirati glede na tip koze kako in kaj. jaz si doma namesam svojo mesanico, dodam dolocena etericna olja (pazim, da je vse res to kar pise na steklenickah) in je. in sem prav vesela, da se mi ni treba vec pacat s kremami. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ko grem na dopust imam samo 2 flaski sabo - eno za obraz in eno za telo...brez miljona lonckov.
|
|
|
|