plenice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Nea_teja_ -> plenice (4.9.2009 12:41:12)

Punce katere plenice bote dale vašim črmrlom ,ko se bojo rodil.Mi smo mel pri prejšni pamperske pa je mela vneto rito sedaj pa razmišljam o kakšnih drugih.A kera ve a so mullerjev tud tok mejhne za novorojenčka?

tailor -> RE: plenice (4.9.2009 13:11:13)

ja pri prvi sem imela pamperske ,pri drugi pa iz mullerja-edino prvi mesec sem kupla pampers od 2-5 kg pa jih ni dolgo rabla tako da sem kupla iz mullerja in pri tretjem bom kupla enake .meni so ble super.

travica -> RE: plenice (4.9.2009 13:47:04)

mislim da so samo Pamperske in Mullerjeve št. 2 (5-8 kg), ki jih potrebuješ na začetku.
Seveda pa je vse odvisno od velikosti otroka. Naša je ob rojstvu imela 2,70 kg in smo 1 mesec Pamperske št. 1 uporabljali.
Je pa pri št. 2 očitna razlika med Pamperskami iz Mullerja in od drugod, tako da priporočam, da jih v Mullerju nabaviš.

tasa_m -> RE: plenice (4.9.2009 13:48:12)

Tudi Muller ima za novorojenčke. Mi smo jih imeli zraven Pampersk.

hubi -> RE: plenice (4.9.2009 13:57:27)

DM

zmajaz -> RE: plenice (4.9.2009 14:01:32)

Pamperske so 1 v redu, 2 pa bognedaj kupovat (razen tiste iz MÜllerja so morda v redu) - jaz bi jih bila najraje neporabljene vrgla stran. Sem pa že zdavnaj ugotovila, da tako kot smrdijo pamperske (pa ne glede na to, ali so nemške ali poljske) ne smrdijo nobene druge plenice - torej so verjetno tudi med bolj strupenimi. Meni so drugače super DM-ove Babylove pa Hoferjeve - nobenih vnetih ritk, ne premočijo (vsaj pri mojih dveh niso do zdaj) in obojne bistveno manj smrdijo od pampersk. Müllerjeve so tudi OK, edino meni se zdijo malj pretrde v primerjavi z DM-ovimi in Hoferjevimi.

endrina -> RE: plenice (4.9.2009 14:15:57)

Moram povedat, da sem pri mojem prvem otroku uporabljala izključno pamperske, pri vseh drugih je al imel vneto ritko al pa je prišlo kaj skoz al pa so bile med nogicami ful debele. Kaj pa vem. Je pa bila v kvaliteti bistvena razlika če sme jih kupla v avstriji ali pa pri nas. Avstrijske so definitivno boljše. Tudi za ta drugega črmlja bom uporabljala pampers.

Isabellabina -> RE: plenice (4.9.2009 21:40:08)

Jaz sem prisegala na pamperske dokler se ni rodil zadnji otrok.Ma sem imela težave z nevem koliko plenicami.Pri vseh je imel pikice po ritki,pa mi moja mami reče zakaj pa ne vzameš Lumpijeve....sem se kar zgrozila ,da teh pa nikoli ne bom nataknila malemu na rito...kaj jaz vem zakaj ,kar nekak odpor sem imela do njih...in potem meni prijateljica prinese ravno Lumpijeve za darilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....potem sem jih pa le sprobala in jih uporabljam še danes...te novejše so sploh super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],ker so jih malo stanjšali....

anika87 -> RE: plenice (4.9.2009 22:33:50)

Trenutno uporabljam Babylove (DM), Lidlove, na vrsto pa čakajo tudi Sparove (vse smo dobili). Ponucala sem že Pamperske (poljske) in Muellerjeve.
Pamperske so zanič, škoda denarja, z ostalimi sem zadovoljna, po milerjeve ne bom hodla, ker mi je daleč, verjetno bomo kar na DM-ovih in Lidlovih.

Suzikaa -> RE: plenice (5.9.2009 8:46:57)

Jaz mam kupljenih nekaj pralnih plenic. Drugače pa sem študirala, da bom uporabljala tiste iz Mullerja ali pa Hoferja, ker jih punce full hvalijo na forumu. V glavnem pa nam bodo itak izkušnje pokazale katere bodo za naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] najboljše. Konec koncev, niso vse ritke enake [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lunka1 -> RE: plenice (5.9.2009 17:17:04)

Mene pa zanima, katere PRALNE plenice priporočate?

Nea_teja_ -> RE: plenice (5.9.2009 20:17:19)

Danes sem bila v Mullerju pa sem vidla plenice samo od 5kg naprej a obstajajo tudi manjše 

baby blue -> RE: plenice (5.9.2009 20:42:13)

Jst sem kupila Pampers pleničke baby new born baby al neki takega v taki rumeni vrečki so pakirani... 

zmajaz -> RE: plenice (5.9.2009 21:25:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Danes sem bila v Mullerju pa sem vidla plenice samo od 5kg naprej a obstajajo tudi manjše 

Za novorojenčka rabiš 2-5 kg ali vsaj 3-6 kg. Ne vem pa, če so prav Müllerjeva znamka plenic tudi v taki velikosti, ker teh nisem veliko uporabljala - ampak skoraj dvomim, da ne bi bile. Najboljše je za začetek kupiti kar Pampers new baby 1, ker te so bile tudi meni v redu, ki sicer ne maram preveč Pampersk in raje uporabljam DM-ove Babylove ali Hoferjeve. DM ima sicer tudi 2-5 in 3-6 kg, samo te tamajhne so pa njihove ful čudne, ker so tako kratke in široke. Tiste od 4-9 kg in večje so pa potem super. Tako da jaz ti res svetujem od tehle čisto ta majčkenih kar Pampers, potem večje pa ni problem kaj drugega. Aja - pa kot sem rekla že zgoraj - Pampers new baby 2 so živi obup, najslabše plenice, kar sem jih kdaj imela - veliko veliko  slabše od new baby 1 - teh se izogibaj (razen če so tiste iz Müllerja kaj boljše).

tasa_m -> RE: plenice (5.9.2009 21:26:49)

imajo tudi manjše ja. Mi smo jih uporabljali za novorojenko, pa je imela samo 2330g, ko se je rodila. Tako da imajo tudi 2-5kg.

zima07 -> RE: plenice (6.9.2009 8:20:36)

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

imajo tudi manjše ja. Mi smo jih uporabljali za novorojenko, pa je imela samo 2330g, ko se je rodila. Tako da imajo tudi 2-5kg.

Ja, zagotovo jih imajo-sem jih ravno včeraj gledala... (Ampak naša se je v dveh tednih toliko zredila, da sem že prejšnji teden kupila 2-ko[sm=smiley9.gif])..

anika87 -> RE: plenice (6.9.2009 16:22:39)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
DM ima sicer tudi 2-5 in 3-6 kg, samo te tamajhne so pa njihove ful čudne, ker so tako kratke in široke. Tiste od 4-9 kg in večje so pa potem super.

Jaz sem Nejcu dajala na začetku DM 2-5, ker 3-6 takrat niso imeli na zalogi in kar menda cel mesec ali še malo dlje se jih ni dalo dobiti. Imel je 3300 ob rojstvu, pa sem jih kar neki časa uporabljala, zdaj ima 3-6 in so mi tudi ok. Saj ne vem, mogoče so res široke in čudne, ampak to bom ugotovila šele ko bom lahko primerjala z večjimi... Ponucali smo jih in so bile ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Suzikaa -> RE: plenice (7.9.2009 10:03:29)

IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

Mene pa zanima, katere PRALNE plenice priporočate?

Jaz sem si nabavila Wonderoos, ker pri njih ne rabiš prekrivnih hlačk pa še one size so, tak da jih imaš lahko od začetka do konca.

natalia -> RE: plenice (9.9.2009 9:56:19)

babylove iz DM-a, pri prvi in zdaj pri drugem...

Bojana82 -> RE: plenice (9.9.2009 11:50:36)

Jaz sem pri prvem lahko uporabljala samo Pamperske, druge mu niso odgovarjale! Sedaj pri drugem bom prvi mesec uporabljala Pamperske, potem pa bom prešaltala na katere druge, če bodo seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odgovarjale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].......

šrimpf -> RE: plenice (10.9.2009 22:42:12)

prvi mesec smo uporabljali pamperske 1 in 2 iz milerja, sem bila zelo zadovoljna. naslednje, kao bolj ekološke, so bile moltex plenice in milerja, ki pa so katastrofa. trde, šelesteče, prepuščale so, groza v glavnem. treji poskus so beauty baby, prav tako iz milerja, ki pa so tko nekje vmes. za moj okus premalo vpojne, ampak bo za prežvet. poskusla bom še hoferjeve, ki so tako hvaljene, in babylove iz DM-a. to bo pa nekako zaključek eksperimentiranja.

Stran: [1]