vicki -> RE: kako ji naj pomagam? (4.9.2009 18:15:45)
|
tako. Prej sva se pogovarjali, ker jo je spet bolel trebuh in ko sva se pogovarjali je rekla. sa jo zelo skrbi, ker se boji, da ji bo kdo v bonbonu ponudil mamilo. Pa se ne boji samo zase ampak tudi za bratca, prijatelje,... Strah jo je, ker ne v, kako bo prepoznala prijatelje, znance ki so zadrogirani. Ne vem od kod ji ta strah, saj jo nikoli ne plašimo ali karkoli. Povedali smo ji, da ne sme nikoli k nikomer neznanemu v avto, pa naj ji reče karkoli, ker jo lahko odpelje v neznano. Mislim, da to mora vedeti vsak otrok,samo ona pa sedaj v svoji glavi sestavlja zgodbe, npr. kaj bi bilo če bi bilo....Saj po eni strani razumem en strah in prav je da se otroci zavedajo nevarnosti, saj se že v sloveniji dogajajo grozne stvari, vendar mislim da je ta njen strah že prevelik. Je zelo odgovorna punca, ki veliko premišlja in to zrelo, samo strah ima pa prevelik. Naj ji rečem karkoli, nič ne pomaga. Me pa zanima kaj bi vi rekli vašim otrokom, če bi njih bilo tako strah mamil, da jih bo nekdo odpeljal.... hvala tudi za vse dosedanje nasvete, vendar kot sem rekla: čez je dala tudi že gastroskopijo in ni pokazalo nič da bi bilo kaj z želodcem, tako da verjemite, da si ne dzatiskam oči pred boleznijo, ampak je res psiho podlaga teh bolečin. -Kako se na prenosniku izklopi krepko pisavo? Pišem desetprstno in nisem videla katero tipko sem pritisnila. Torej, po eni strani bi rajši videla da so njene bolečine bolezenske, ker bi dobila zdravilo, pa bi bile težave rešene, tukaj je pa problem globalen in bo treba najti druge rešitve . Lep dan vam želim.
|
|
|
|