ivf (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pupe -> ivf (3.9.2009 15:21:05)

lp punce

po pregledu pri ginek., mi je ta svetoval umetno oploditev
zanima me predvsem koliko časa čakaš, da gre to na konzilij in kdaj dobiš potem tiste navodila za naprej?
pa kako to sploh poteka? ali punkcija res tako boli, vem da je bilo že precej napisanega o tem pa vseeno
hodim pa k dr. Zornu

Hope2 -> RE: ivf (3.9.2009 15:31:27)

Najprej opraviš vse preiskave, ki jih konzilij potrebuje (laparoskopija, HSG, histeroskopija, hormonski testi, testi za spolne bolezni, spermiogram), ko vse to imata Da tvoj G izvide na konzilij, včasih je zasedal 1x na 3 mesece, zdaj se mi zdi da 1x na mesec, potem pa dobiš od njih obvestilo in vse napotke kdaj in kako začneš. Potem dobiš inekcije in se špikaš, vse do punkcije, 3-5 dni po punkciji sledi transfer zarodka in čez 14 dni delaš test nosečnosti. Punkcija je za ene zelooo boleča, za druge čist nič, sploh ne čutijo.

Najbolje da greš na forum Zanositev, pa tam na Upajmo skupaj in najdeš punce, ki se pod IVF/ICSI avgust /semptemebr pogovarjajo. Tam boš izvedela vse zelo podrobno in ti bodo z veseljem pomagale in spodbujale.

Anonimen -> RE: ivf (4.9.2009 7:45:33)

Jaz ti priporočam, da se kar naenkrat naročiš na preglede - na laparoskopijo, na posvet, tvojega na spermiogram in k andrologu. V tem vrstnem redu, s tem da moraš računat, da na izvid spermiograma čakaš cca. 14 dni.
Tako boš najprej na vrsti.

Kar se pa samega postopka tiče je pa tako, kot je napisala hope.

anika87 -> RE: ivf (4.9.2009 8:06:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Potem dobiš inekcije in se špikaš, vse do punkcije, 3-5 dni po punkciji sledi transfer zarodka in čez 14 dni delaš test nosečnosti. Punkcija je za ene zelooo boleča, za druge čist nič, sploh ne čutijo.

Natančno tako.

pupe -> RE: ivf (4.9.2009 17:39:01)

Vse preiskave ki ste jih navedle sva dala že skozi, na ivf me je napotil konec junija, od takrat pa čakam pošto,...
zdi se mi kar dolgo..
ste tudi ve toliko čakale?

anika87 -> RE: ivf (4.9.2009 22:40:00)

Jaz sem dobila diagnozo leta 2001, na postopek sem čakala do leta 2006, vendar sem čakala tako dolgo zato, ker sem imela PGD (predimplantacijsko genetsko diagnostiko) zraven IVF-a, le-ta pa se v Sloveniji še ni delal prej. Nejc je iz 4. postopka (uspel ni le prvi, drugi in tretji sta uspela, vendar sta se nosečnosti kasneje nesrečno končali). 

**NiNa** -> RE: ivf (5.9.2009 9:30:08)

IZVIRNO SPOROČILO: pupe

Vse preiskave ki ste jih navedle sva dala že skozi, na ivf me je napotil konec junija, od takrat pa čakam pošto,...
zdi se mi kar dolgo..
ste tudi ve toliko čakale?

Res že kar nekaj časa čakaš, ampak mislim da zato, ker so bili sedaj dopusti. Konzilij ponavadi menda zaseda tam okoli 20. v mesecu in verjetno v juliju in avgustu niso zasedali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Drugače pa je tako kot ti je hope napisala in ja ene boli druge ne. Mene je zelo.

Hope2 -> RE: ivf (5.9.2009 9:47:38)

Svetujem ti, da če konec meseca ne dobiš pošte, da pokličeš. Oz lahko že zdaj pokličeš in povprašaš.

Meni so rekli, da dobim pošto za IUI, pa sem čakala na pošto 3 mesece, potem sem šla osebno do Drobniča in me je tam sestra nadrla, zakaj se nisem javila na IUI, ker so mi s konzilija že poslali pošto, a jaz pošte nisem dobila. Raje preveri, ker včasih kaj založijo ali spregledajo. Seveda pa so zdaj bili dopusti, tak da semptembra bi konzilij moral zasedat in ti sporočit.

pupe -> RE: ivf (5.9.2009 15:33:03)

punce hvala, v pon. pokličem
držte pesti

pupe -> RE: ivf (10.9.2009 18:54:35)

dobila ošto:))
zdaj pa v boj
hvala za pomoč

Hope2 -> RE: ivf (10.9.2009 19:08:19)

srečno

Stran: [1]