akin -> RE: rota virus (3.9.2009 20:16:03)
|
Jst moje nisem dala cepit. Sem pa tudi bla v veliki dilemi. Preden sem malo strucko dobila v roke, sem bila prepricana, da je ne dam cepit, ker sem tudi sama precej skeptcna do takih ne nujnih cepljenj. AMpak potem ko sem gledala to drobno bitjece in razmisljala o tem, da lahko zboli, se kar naenkrat nisem vec upala odlocit proti cepljenju. In sem cincala in cincala. S tem da moja ne bo sla v vrtec do 1,5 leta, pa tudi ni v nekem zelo pogostem stiku z drugimi otroci. Ampak je potem ata udaril po mizi, ko si je malo prebral stvari o tem cepljenju, in je rekel takole: Ves kaj, ze res, da so dojencki ubogi, ce zbolijo in da je tisti teden verjetno zelo zelo hudo za vse, ampak umrejo od tega ne (ce jih seveda ne pustis, da dehidrirajo!). V najslabsem primeru pac prezivis z njimi par dni v bolnici in stvar mine. Na drugi strani pa so lahko stranski ucinki cepljenja zelo hudi in trajajo celo zivljenje ali celo posledicno povzrocijo smrt. In ko das to dvoje na tehtnico..." No, midva sva se torej potem odlocila, da ne cepiva. Poleg tega je menda cepivo ucinkovito v 80% primerov. Kar pomeni, da pri vsakem petemotroku itak ne deluje. Ne zelim seveda z nobenim tu polemizirat ali koga prepricevat, vsak se mora seveda odlocit za svojega otrocka. Sem pac le opisala razloge za mojo odlocitev, ki zame sploh ni bila lahka. AJa, pa se to - to, ce cepljenja ne racunajo, nikakor ne pomeni, da pediatri nimajo nic od tega. Farmacevtska industrija jih zelo zelo dobro zna zmotivirat za to, da priporocajo eno ali drugo cepljenje, pa te vitamine namesto onih vitaminov, ipd. In to pocnejo vsi, tako pac te stvari so.
|
|
|
|