Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Barika, hvala. Meni sprožajo ta ekcem belila (klor, ki ga uporabljajo za beljenje papirja) in nekatere kovine (nakit - še dobro, da ga zelo malo nosim ), za to sem prepričana, za ostalo pa nisem zihr, kaj je. Šele danes mi je postalo jasno, zakaj sem alergična na papir. Uau, jaz sem pa par let gruntala, kako je to možno. Alergijo imam na klor (v papirju). Jaz imam enako alergijo s spuščaji, smao da ne na rokah, ampak v ustih, žrelu, požiralniku, nosu...., na podobne reči. Izsušeno kožo. Groza. Če imaš doma kakšen antihistaminik bi bilo po moje fajn ga jemat vsaj kakšen teden ali dva, raje pa več, da se ti situacija umiri, pa se izogibat alergenu. Če ne gre na boljše, ti zdravnik predpiše steroidno mazilo, ker neprestano vnetje imet pa tudi ni ok. Meni je pulmolog rekel, da izsušena sluznica, najbrž pa tudi koža, pride posledično od alergije in da je treba zdravit alergijo, da se izsušenost odpravi. Ko enkrat umiriš telo, ga včasih preslepiš, če se dolgo izogibaš tistemu, kar te moti ali če dovolj dolgo jemlješ vmes antihistaminike. Če alergije ne ustaviš, telo proizvaja vedno večje količine histamina oz. vedno več in več protitelesc - telo se ne navadi, ampak reagira vse močneje in močneje. Pri meni to zihr drži. Včasih se mi pojavijo tudi podobne reči kot tebi, ampak ne v tako hudem obsegu. Meni pomaga krema, ker mi zaščiti roke, kakor mi tudi pomaga maščoba, ki naredi oblogo v žrelu. Prepreči alergenu vstop v taki meri. Telesa so različna, vsak človek drugače reagira na alergijo in zdravila zanjo, pa tudi na snovi, to vsak splošni zdravnik in alergolog pove, da je ravno zato alergije tako težko zdravit, ker ni enotnega recepta. Če rabiš ognjičevo kremo, ti bom prinesla ognjičevo, doma narejeno, vsaj za probat, če ti roke na to reagirajo zanič, pa pač ne. Ulla, jaz bi probala narest prašek, tole me zelo zanima. A sem te prav razumela, kar milo iz trgovine vzameš (ne štekam čist dobro kakšno je to milo, marsejsko, pa ne vem a to so mila brez posebnih primesi al kaj, sploh se nikdar nisem poglabljala v mila), pa ga naribaš, ap raztopiš, al kako? Kakšne količine česa in kako to vmešaš, a se kaj seseda potem, ali je to stopljeno? polno vprašanj, ker se nikdar nisem s tem ukvarjala. Bi pa z veseljem probala.
< Sporočilo je popravil Gina -- 4.9.2009 18:00:33 >
|