|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novorojenček ne spi
3.9.2009 22:47:58   
emina83
Oj!

No, tudi jaz ti svetujem, da pestuj svojega otroka, ker prehitro odrastejo. Sploh pa taki mali. Priporočam v branje Povezovalno starševstvo (dr.Sears).

Kar se pa tiče dodajanja, mogoče pa probaj tako, da jo vsakič najprej fajn podojiš, vmes jo pa zbujaj kar se da in ji ne dovoli,da ti zaspi na prsih (vem,da je težko, tudi moja tamala je bila veliki zaspanček, verjetno zaradi zlatenice-sva imele kr konkreten podaljšek bivanja v P zaradi tega; jaz sem jo kr naprej po hrbtu božala, pa pod bradico, pa po glavici...), potem ji daj dodatek,potem pa jo probaj spet pristavit k prsim (povpraševanje-ponudba) ali pa si probaj črpat, če imaš pumpico, pa kakšen čaj za dojenje ne škodi (meni je pomagal Galexov). No vse to v skladu s tem če si resnično želiš dojiti.

Naporno bo, zdelo se ti bo, kot da ne delaš nič drugega, kot pa hraniš in previjaš user posted image ,ampak se pa definitivno splača na dolgi rok.

Naj se ti izteče tako, kot si sama najbolj želišuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Novorojenček ne spi
6.9.2009 18:41:38   
Želvi
Najina lubica bo čez deset dni stara 3 mesece in praktično že od prvega tedna dalje čez dan skoraj nič ne spi. Spi le ko smo z vozičkom zunaj ali ko se vozimo za avtom - pač ko se ritka trese user posted image . Jaz se okoli tega, da podnevi v primerjavi z drugimi otročki ne spi veliko nisem kaj preveč obremenjevala, ker je vsak otrok individum in ima vsak svoje potrebe, bolj se mi zdi pomembno da vsaj ponoči spi kot je treba. Ker sva bili teden dni po porodu zaradi mojih težav ponovno sprejeti v porodnišnico, sem tudi tamkajšnje pediatre vprašala glede tega ne spanja in so potrdili moje domneve - otrok ga pač ne rabi toliko in so dejali da če bo zaspan bo že spal. Tako očitno tudi tvoj ne rabi veliko spanja.

Kar se pa tiče crkljanja, se pa podpišem pod vse, ki le tega zagovarjate. Nama so tudi razne tete v prvih tednih vneto "pametovale" naj je ne nosiva toliko po rokah in naj je ne crkljava, ker se bo prehitro navadila in ne bo hotela drugače ne spati, itd. Pa sva jo kljub temu ves čas nosila po rokah, jo vneto ljubčkala in crkljala, še sedaj jo in kljub temu zvečer nimamo težav s spanjem, čez dan pa se imamo sploh fino. Edino kar je  je to, da ne mara biti sama v prostoru. Midva s tem nič ne komplicirava, ampak sva ji enostavno uredila "dnevno ležišče" v dnevni sobi in se brez problema zamoti s stvarmi, važno ji je le da ni sama. Najino ljubico sva si nadvse želela in sedaj jo imava, najvažneje je da je zdrava in prav se mi zdi da naše otročke čim bolj crkljamo in jim pokažemo kako radi jih imamo, saj koga pa bomo če ne naše zakladke. Mislim pa, da je otroček, ki se mu izkazuje veliko pozornosti in ljubezni tudi sam veliko bolj umirjen in zadovoljen.

In tudi to, da z otrokom ne moreš nič naredit se mi zdi, da to ni toliko odvisno od otroka, ampaka bolj od tega koliko mama komplicira. Poznam jih precej, ki so imele dojenčke in so govorile da z njimi ne morejo nič narediti, a jaz mislim, da če mami glih ne komplicira se vse da. Moja mami živi precej daleč od nas, tašče tudi ni zraven poleg tega je še v službi, pa v času ko je moj v službi z mojo lubico vse narediva skupaj - kuhava, likava, pereva, pospravljava - pač jo dam na blazino ali v ležalnik zraven mene, se pogovarjam z njo, vmes se malo igrava in zraven vse naredim. Tako da tista mamica, ki jo opisuje zmajaz po mojem mnenju pri 2,5 letniku ne more narediti nič zato, ker njej sami ni dosti do tega, ne pa ker zaradi otroka ne bi mogla.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Novorojenček ne spi
12.9.2009 20:08:58   
skokica01
Ste poskusili z dudo, ki ponavadi dijenčke ful umiri?

P.S. Nisem brala vseh odg., če je dudo že kdo svetoval.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Novorojenček ne spi
13.9.2009 9:40:14   
manna
Se strinjam z Želvi.

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Novorojenček ne spi
13.9.2009 18:30:30   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

To da jo cele dneve nosite in crkljate se vam bo pa verjetno še maščevalo, ker bo potem hotela biti ves čas samo na rokah in z ničemer drugim ne bo več zadovoljna - ampak - vsak po svoje.



user posted image  user posted image  user posted image  

Jaz sem našega tud veliko prenosila, sploh ko je kot 2 mesečno dojenček podnevi bil nonstop zbujen in je spal več ali manj samo v naročju. Pa se mi nič ne maščuje. Zdaj ko okoli kobaca, je prav nejevoljen, če ga dvignem in želim malo popestovati. Edino ko je imel 2 dni nazaj vročino, se je crkljal pri meni v naročju - pa kako mi je pasalo, ker sicer tega res ne mara. Sicer ga pa še vedno podnevi 2x uspavam v naročju in nisem prav nič nevoščljiva mamicam, ki otroke odložijo v posteljico in zaspijo sami. Moj je pač preživahen in ga lahko umirim samo v naročju, zaspi pa v parih minutah.


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Novorojenček ne spi
13.9.2009 18:32:51   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Morda imam jaz pač srečo, da sta naša dva bila pridna in zadovoljna dojenčka in nikoli nista rabila tega, da bi bila non-stop na rokah



Joj, kolk mi gre tole označevanje "priden" in "nepriden" na živce. Torej so po tvojem otroci, ki rabijo bližino staršev in se radi crkljajo oz. to rabijo, poredni?!?!? user posted image user posted image

Pa "pridni" so samo tisti, ki pojejo vse za kosilo, pa samo tisti, ki prespijo celo noč, pa samo tisti, ki se sami zaigrajo za ure in ure.... user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Avto za 5 člansko družino
lola85 RR

Kateri avto je primeren za druzino s 3 otroci?

VW Touran (44%)

Citroen C4 Grand Picasso (14%)

Renault Grand Scenik (4%)

Peugeot 5008 (4%)

Honda FR-V (8%)

Ford S-Max (26%)


Število vseh glasov: 50

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!