Arwenko -> RE: tečaj maserja- nato odprtje salona (3.9.2009 11:45:03)
|
Moja teta je naredila tak tečaj, sicer enoletno na srednji zdravstveni šoli Maribor. Če želiš imet svoj s.p. moraš potem opravit še nacionalno poklicno kvalifikacijo, ki je dodaten izpit, točnih informacij nimam. Šele takrat lahko uradno delaš, če slučajno pride inšpekcija, čeprav za odprtje s.p.-ja, sploh popoldanskega, od tebe tega ne bo nihče zahteval. Imaš pa pol problem pri otvoritvi salona, ker moraš ustrezat vsem pogojem, sanitarnim, higienskim, bla bla in če imaš to recimo doma v hiši ali stanovanju moraš dat vlogo za spremembo namembnosti prostora v hiši npr. In to je spet en kup birokracije. Skratka moja teta dela to popoldansko, ampak v enem registriranem salonu, ker je pač plačaana po proviziji. Problem je samo, da je tukaj malo denarja, samo vsaj ni imela take birokracije z urejanjem lastnega prostora in je rekla, da misli da bi na koncu s celotno investicijo bila na slabšem, čeprav bi za posamezno masažo dobila 3x toliko kot je pa zdaj plačana tukaj. Joj, sem zabluzila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|