Anonimen -> RE: razmišljanje moje sestre-varstvo (4.9.2009 18:35:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1 IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz pa sploh ne razumem tvoje vloge. Mama se mora sama zmenit. Meni kot mami bi bilo hudo, če bi jaz zbolela in moja hči ne bi mogla otroka, ki sem ga obljubila vahtat, k nam pripeljat zaradi moje angine (morala bi pa v službo), drugega varstva pa ne bi imela. Logično bi mi bilo, da prosim ta drugo hčerko, če lahko ona. Če ona ne bi mogla, bi se jaz najbrž krivo počutila. In če bi mi hči to očitala, bi mi bilo tudi hudo, ker sem jo na nek način nasrala. Torej to mamo razumem. Ta druga hči se zdaj krivo počuti, ker ve, da ima sestra problem, ap sprašuje na forum, če je ok naredila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tragokomično mi je v bistvu. Kdo je kriv? Nobeden. Nesrečen splet okoliščin, da se ni nič poklopilo kot je treba. V prvi vrsti je kriva mama, ker je objubila, da bo čuvala otroka, kateremu je potrebno tut skuhat in se igrat z njim, ga negovat...ona pa vsega tega sploh ne zmore, česar se zaveda in je posledično v varstvo vpletla svojo starejšo hči, saj je sigurno računala na njo, ko je varstvo obljubila. V drugi vrsti pa je kriva mala razvajena miss, ki je s to svojo mamo preživela celo otroštvo in še kako hudičevo dobro ve, kaj njena mama zmorein kaj ne, pa ji je kljub temu podturila svoje dete, saj je vedela, da je tam tut starejša sis, ki bo za vse pomanjkljivosti prav elegantno poskrbela.Njej pa HB ni treba plačevat dragih jasli. In sedaj si ta starejša sis upa rečt, da ne more čuvat njenga bonbončka!!! Draga mala razvajenka, če boš kdaj brala te vrstice, naj ti povem, da si zaslužiš eno krepko brco v svojo prefinjeno rit!!! A jih ti poznaš, da te reči o njih veš? Iz prvotnega posta tega ni razbrati. Kje piše, da mama v osnovi tega ne zmore? Kje piše, da je posledično mama vpletla hči? No, če se nebi taako hudo razburjala in bi mal bol posvetila svoj čas temeljitemu branju, bi zasledila, da je Teja sama opisala, da mama ne zmore kuhanja in čuvanja otroka hkrati in tudi to, da živijo v isti hiši in da je pač mati obljubila varstvo mali sestrici, kljub temu, da je vedela, da sama ni zmožna počet več stvari hkrati. A rabiš bit zdej genij, da vidiš, da je posledično v varstvo vpletla svojo starejšo hči, ki živi doma?Če bi jaz živela z materjo, ki varuje moje nečake, bi jih zihr tudi jaz vahtala čist že zaradi tega, ker sem jaz taka po karakterju, da mi je to ok, ni zoprno. Sej tudi ta sis čist brez problema pomaga mami pri varstvu, sam situacija je pač nanesla, da sta trenutno obe nezmožni čuvat tega otroka. Tukej pa žal tut tvoj dober karakter ne more pomagat.Kako veš, da je res razvajena? Vidiš, prov maš, ne vem.Vsake oči imajo svojega malarja, en ima dva otroka in oba menita drug o drugem, da so drugega imeli starši rajši, mu več nudili... mnenje sestre je tu čist sigurno mal pristransko, težko realno sodi. No, neumna pa tut ni, sploh če sestra od nje ,,zahteva,, varstvo svojga otroka, ker je mama bolna. Pa sej ji ni ona obljubila varstva. Ma torej pravico zahtevat to ? Ima opravičljiv razlog za trmo in slabo voljo, ker sta mama in nečakinja bolni? Aha, evo indic razvajenosti. Ker ni po njeno in ker se svet ne vrti okol nje, je ogenj v strehi.Kako veš, da ima sestra otroka pri mami ker je to manj drago? Jaz bi otroka zihr rajši imela pri mami, ker za moje pojme otrok do 3. leta ne sodi v vrtec - med drugim je to jasno vsem strokovnjakom. Otrok se ima boljše z enim ljubečim človekom, kot v družbi enoletnikov, je še prevelik individualist. Denar gor ali dol. Ne vem no, jst mam otroke v prvi vrsti zarad sebe in ne zarad svojih staršev. Pa svoje starše obožujem, oni obožujejo mene in moje otroke. Vendar sta onedva svoje strševske dolžnosti že opravila in za svoje otroke naj bi tudi mi poskrbeli sami. HB, da želijo pomagat, sej jih tut men ogromnokrat počuvajo kljub temu, da so v vrtcu. Ampak se pa HB tut jst zavedam njihove vrednosti (se pravi vrednosti svojih staršev) in jim želim privoščiti tudi kaj kvalitetnega prostega časa, ki ga preživita sama zase. A si to dedki in babice ne zaslužijo??? A so zdej po tanovem postal kr dolžni čuvat vaše otroke, ker je to bol zdravo, pa poceni, ...... Nehejte se skrivat za temi poceni razlogi in začnite dajat svojim staršem to, kar so oni dajali vam!!! Sestra (ta ki piše) tu sicer ni nič kriva. Če ima otroka po operaciji zihr ne more čuvat še enega zraven, ampak.... tudi za drugo sestro ne vemo prav nič. Razen če si sorodnica, pa veš o njih prav vse. Vemo, da zahteva varstvo za svojega sina od svoje sestre. Kot sem rekla, še enkrat počasi preberi vse Tejine poste. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sklepanje pa ni nujno pravilno. Lahko da je. Lahko pa da niti slučajno ni.
|
|
|
|