ljupka -> RE: Kaj kuhati deset dni dvakrat na dan za delavce? (3.9.2009 8:43:39)
|
Mi smo tud gradili hišo,kakor je ena omenila so bili domači delavci sosedi žlahta in seveda sem kuhala,uživam kuhati za veliko ljudi!Na kmetih imamo velike piskre 10l,20l,30l.Šporhajt na drva,krušno peč za speči kruh,pomagala mi je tašča lupit krompir,pucat solato imamo pa njive doma,in veliko ostalih stvari!In zato ,ker so bili siti in to z dobro hrano sem imela popust 5 €na uro! Od moža brat ,ki so pa šparali s hrano pa ni imel popusta! Jaz sem zjutraj skuhala kake klobase ,ali pa domač narezek ,domača slanina ali špeh po domače,domačo salamo in domačo šunko.Včasih kake čevapčiče,ali karkoli tacga na hitro!Zraven pa še ajvar,majonezo,gorčico,kuhana jajčka, domače vložene kumare ,mešano solato vloženo domačo, papriko vloženo,vsak dan drugo! Za kosilo goveja juha,dve vrste mesa ,pečeno, pohano,krompir,riž,mlinci!Zelena solata,francoska solata,makaronova solata,po dvoje naenkrat!Če je bil golaž,ali polnjena paprika,palenta, makaroni ,pire krompir,tudi po dvoje ,kar je gdo imel rajši in vedno zraven domač kruh!Za večerjo kakšen krompirjel golaž,jota,segedin,zelje z pečenicah,krvavicah,pečena rebra ,pa še kaj bi se najdlo,sam sem že pozabila ,je že 4 leta nazaj!Bilo je pa od 10 do 20 ljudi! Pa še nekaj ,če jedo doma jih hitro poteraš delat naprej,če grejo pa v gostilno jih pa 2 ure ni nazaj!
|
|
|
|