|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 10:47:41   
Anonimen
David (star je 10 mesecev) je pogruntal, da lahko z jokom izsiljuje. Ker sva to ugotovila tudi midva, sva se dogovorila, da ga takrat, ko izsiljuje, sploh ne bova gledala in šmirglala, seveda pa bova v bližini, da ga bova imela pod nadzorom, če bi do česa prišlo.

V petek zvečer je imel fiksno idejo, da bi se odplazil k vtičnicam in tiščal prstke noter. Ko sem ga videla, sem z zelo strogim glasom rekla: "NE!" in mali se je delal, kot da bo šel vstran. Če sem pogledala proč in je to on videl, pa je hitro začel spet prijemat vtičnico. Potem sem se naredila zelo zelo hudo in ga odnesla proč, na drugo stran sobe in mu rekla, da me mora ubogat. Mali se je ful začel jokat. Prav videlo se mu je, da izsiljuje, ker mu ni bilo čisto nič. Nihče ga ni udaril, nihče ga ni trše zgrabil ali položil na tla... nič ga ni moglo bolet. Usedla sem se zraven njega, ga pustila jokat (verjemite, še sama sem začela jokat, ko sem ga poslušala) in se delala, kot da berem časopis. Čez nekaj časa se je pa umiril in trenutek za tem bruhal. Zagrabla me je panika, vendar sem se trudla, da mu tega nisem pokazala.

Vendar to ni bilo prvič, da je bruhal od joka. Enkrat sem ga poskušala pustit odjokat v njegovi posteljici. Stala sem zraven njega in ga tolažila ter božala, nisem ga pa hotela dvignit. Vse dokler ni pobruhal pol postelje. Seveda sem ga potem morala dvignit in mali je v trenutku pozabil na solze in se stisnil k meni. Prav hudo mi je bilo, ko sem to videla. To je bilo kakšna dva meseca nazaj.

Še en primer smo imeli, ko je bruhal. Vozili smo se domov od tašče in mali je bil v jajčki. Takrat je bilo prvič, da ga nisem mogla dvignit, ko je jokal - saj veste, avto, pa cesta in tako dalje. Mali je kričal, ker je hotel biti v mojem naročju, potem pa, ker ni dosegel svojega, bruhal. Ker je napol ležal in še ni mogel dvigniti glavice, je začel svoje izbljuvke kar grgrat. To je bilo v trenutku, da se je to zgodilo. Hitro sem obrnila jajčko skoraj na glavo, malega pa takoj, ko je partner lahko ustavil avto, vzela v naročje. Po tistem je bilo vse ok, in tudi ko sem ga dala nazaj v jajčko, ni več jokal.

A je to normalno? Kaj lahko naredim v takšnem primeru? Vztrajat pri svojem glih ne morem naprej, ker ga moram umit in očistit. Razmišljala sem že, da bi se posvetovala z zdravnico o tem, ker se mi to ne zdi glih prav.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 10:55:55   
Anonimen
Poznam več otrok, ki bruhajo od togote in trme. Eden izmed njih je Tejin Maj :( Sama tovrstnih sicer nimam, tako da tikaj več ne znam pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 11:08:01   
rainbow
Skutica!

jaz ne bi ravno bila tako stroga s tamalim, če smem pripomnit, saj je komaj 10 mesecev star.
pa če mu rečeš 500 krat ne, mirno, bo še 501 nekaj ponovil, kar je normalno, tak da probaj drugače:
-odvrni pozornost na kaj druga, mali bo pozabil vsaj za nekaj časa na svoj objekt poželenja
- če vztraja, ga odnesi in probaj prvo alinejo
mogoče prepreči sploh taki grozen jok da potem bruha

sem ravno pisala v neki debati o tem, o trmi in svoji volji, po lastnih izkušnjah je bolje mirno delovati, se ne jeziti (ker potem ima še večje veselje), preusmeriti pozornost na kaj drugega, obrniti na smeh, nevarne stvari pa odstraniti in zaščititi(vtičnice)

ker mali ti bo zdaj vse raziskoval in to je vse normalno, starši pa moramo otroke naučiti, kaj je ok in kaj nevarno, neprimerno...pri tem pa se ne grozno jeziti ali biti jezni na otroka

moram it
lepo bodite

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 11:15:06   
ZARA
Ja res Skutica,preusmeritev pozornosti pri Zari zaenkrat še deluje...ampak ne vem kolk časa bo to trajal...in res je kar pravi rainbow...bolj se jeziš,bolj se smeje...grrrrrrrrrrrrrrrrrrr )))))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 11:35:06   
Moyca_
ne vem kaj narediti glede bruhanja. Vem pa nekaj- kupi varovala za vtičnice, ker bo mali še miljon krat notri prste vtikal- magari ko te ne bo zraven. Jaz sem jih nabavila in naj zdaj štora.
Pač morajo imeti tudi otroci nek svoj prostor, kjer se lahko gibljejo in sem vzela to v zakup. Pospravi nevarne stvari z njegovega dosega in zaščiti stvari kot so vtičnice,.. pa imaš mir dokler ne bo vedel kaj pomeni kaj in kaj je navarno. Jaz imam Nukova varovala za vtičnice in so full dobre, jaz več sploh ne vem da so notri.
pa mislim da 10 m. star otrok ne ve zakaj mama kriči NE, čeprav se nam dostikrat zdi da on že dobro ve. Ja sej verjetno ve da se mama nekaj peni, samo se ne zaveda resnosti in tega da tako mora bit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 13:10:36   
Anonimen
Se strinjam z Moyco in z ostalimi pdoobnmo mislečimi. Tako malemu otroku nima smisla dopovedovati, da nečesa ne sme. Lahko se mu pač lpo pove, ampak ne moraš od njega pričakovati, d abo pa kar razumel in obogal. To je 10-mesečni otrok in ne odrasel človek. Pač še ne razume. Eni so res taki, da bodo poskusili tudi petstoinprvič, tudi če si mu petstokrat prej lepo ali malo bolj strogo rekel, da ne. Ja res še premajhen. Pri nas je bilo tako. Tam nekje pri dveh letih je šele razumel, takrat, ko sem mu že lahko razložila, zakaj nečesa ne sme. Vsaj večino stvari, saj nekaterih se res ne da razložiti, niti nimaš časa, takrat je enostavno NE in konec. Pa tudi to potem razume, da ne govoriš kar v tri dni. Iz ostalih primerov, ko razume, razbere.
Tako da res čimveč stvari odmakni in zaščiti. Ker včasih je pri otroku potem kar naenkrat že toliko nejev, da otrok potem res več ne zna ločiti, kaj lahko in česa ne. Itak je zanj vse ne. Poznam enega takega, ravno danes smo bili na obisku. Revež počne mogoče in nemogoče stvari, saj je pri njih itak vse ne. Tisto, kar bi lahko dovolili, in tisto, kar res ne.
Kar se pa bruhanja tiče, pa nimam teh izkušenj. Ne poznam osebno nobenega, ki bi to delal. Izgleda, da so eni otroci pač bolj nagnjeni k temu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 13:31:47   
Pilar
Sicer ti ne znam nič pametnega svetovati( kako bi preprečila izsiljevanje), ampak po sebi pa nekaj sklepam: kadar mi je res hudo, takrat me ful sili na bruhanje....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 14:29:18   
ribica.
Tudi naša vita bruha od svoje ipike. Zgodi se takrat kadar se res ful dere. Ona bi namreč rada svoj jok še kr stopnjevala, pa ponavadi ne more več bolj glasno. POl se začne kr malo davit in včasih tudi bruha. Zdravilo za to.....jaz res ne vem. Pri nas nič ne pali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 19:49:49   
Anja167
Naš je že bruhal, ker zvečer ni bilo mamice, oči pa ni bil dovolj dober. :( Mi recepta še nimamo, kolegica pa mi je povedala, da je njen mož enkrat po mnogih bruhanjih hčerko pač pustil ležati v tem, kar je pridelala, in je ni preoblekel. Nikoli več ni bruhala zaradi togote.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 20:29:23   
powered
Ojla!

Naj se sam nekaj napisem! Prvic...kdo je kaj rekel, da se je kdo jezil na 10 mesecnega otroka? Mislim, da je potrebno otroka, ki se je začel prosto gibati (plaziti) po prostoru nauciti marsikaj...pa tudi opozoriti na nevarnosti. Nimajo vsi ljudje zascitenih vticnic. To imamo samo tisti, ki imamo malega otroka...od mojih frendov pa na primer nobeden. In kaj narediti v primeru, da se odlocimo s svojim otrokom it na obisk tja, kjer nimajo zascitenih vticnic? Otroka lahko imas vseskozi na oceh, pa vseeno najde tisti drobni delcek sekunde in naredi nekaj, kar mu lahko skodi. Nisem pristas nestetih prepovedi...ampak pri desetih mesecih vam lahko zagotovim, da bo otrok vedel, kaj lahko in kaj ne sme (ste kdaj opazili, da mu nekaj reces ne...pa te zvito pogleda, se ti nasmeji..potem pa spet poskusa? Ko pri zadevi vztrajas, pa mu potem vsa zadeva ni zanimiva in gre dalje raziskovat!). Sploh pa...otroci, ki lahko pocnejo vse imajo zelo veliko krizo, ko kar naenkrat pridejo na primer v vrtec in ugotovijo, kaj vse ne smejo poceti. Potem pa ubogi starsi ne vedo kaj narediti, saj ima njihov otrocicek tak strah pred vrtcem :( Marsikateri otrok pa gre v vrtec ali pa v varstvo pri enem letu, kar ni občutno več kot deset mesecev. Sploh pa!!! Pri desetih mesecih ni ne vem koliko prepovedi. Poskrbeti je treba, da mu na dosegi ni nic vročega ali ostrega (aja, pa varovala za predale in vrata). Dokler otrok plazi, so torej problem samo vtičnice in elektricni kabli. Da se teh ne sme dotikat(tudi zascitenih), pa zlahka naucis tudi 10 mesecnega otroka (ceprav iz izkusenj puncke dosti lazje, kot fantke :) (fantki smo pač malo bolj trde glave, kaj hočemo :) :) :) :):hudicek: !

Aja, pa se to...nikar se ne sto procentno zanasat na Nukove ali kaj jaz vem katere zascite vticnic...otroci so dosti bolj inovativni kot odrasli(hja, resnica je, da bo dojencek prej nasel kaksno resitev kot odrasli...smo ze prevec ozkogledi)8)...ne boste verjeli kaksne vse resitve najdejo, da pridejo stvari do dna!

Ok, bom rajsi nehal...da ne bo prevec za prebrat! Dijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 20:58:45   
Anonimen
Kar hudo mi je bilo, ko sem prebrala poste nekaterih. V bistvu nisem stroga mama, ampak kar se tiče elektrike in otrokove varnosti, ne bom odstopala in popuščala. Davida bi rada naučila, da so to stvari, ki so zelo nevarne. Dojenčku res ne moreš razložit, da se to ne sme dotikat, ker je zanj nevarno, lahko pa mu pokažeš z bolj ostrim glasom in mimiko obraza, da tega ne odobravaš. Mene je elektrika pri štirih letih skoraj ubila, ker sem prijela nezavarovane žice v hiši, ki so jo zidali, celo čutila sem toploto, ki je šla iz glave po hrbtu proti petam in imela sem prekleto srečo, da je moj dedek v tistem trenutku prižgal cirkularko, da je vrglo ven varovalko. Seveda imam zavarovane vse vtičnice in to ravno z Nukovimi varovalkami, ampak tako kot je napisal Powered, tega nimajo vsi in res se bojim, da bo kdaj prišel trenutek, ko bo kdo nepazljiv, pa bo kakšna nesreča, ki se je zgodila meni, tu. Le da bi tokrat prišlo še do česa hujšega, kot samo "toplote v telesu" in nato joka.

Tudi meni se srce trgalo, ko se mi je otrok jokal, ker je hotel neko stvar, ki mu je jaz ne pustim. In v tistem trenutku ni pomagala preusmeritev pozornosti, ker je mali pač trmast in so mu vtičnice zanimive. Tako kot so bile meni.

Mislim, da se mora tudi že tako malemu otroku postavljati meje. Logično je, da ne bomo vedno zmagali mi, ampak tudi otrok mora vedet, da ne bo zmaga zmeraj njegova. V vseh priročnikih, ki sem jih prebrala, to piše vsaj enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Izsiljevanje in bruhanje
5.6.2005 21:01:28   
Anonimen
Potem pa ni kaj. Potem pa itak tako delajte še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Izsiljevanje in bruhanje
6.6.2005 11:21:32   
cukrmali
sigurno ni jokal zato, ker je izsiljeval, ampak zato ker se je prestrasil ker si ga nadrla in ga potem se ignorirala. to je po moje malo zgresen pristop, cetudi ga kaksna knjiga svetuje (jaz bi tako knjigo prec stran vrgla in poiskala drugo). grem stavit, da ga s tem nisi nic naucila in naslednjic bo spet prijemal vticnico, ker se ne zna povezat svojega dejanja s poledicami, ki so ga doletele. pri tako majhnih je dosti bolje preusmeriti pozornost in pa seveda zascititi vticnice!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Izsiljevanje in bruhanje
7.6.2005 20:09:23   
mehurčica
Cukrmali, saj skutica ga ni nadrla, ampak mu je bolj z odločnostjo rekla NE. Tudi jaz sem mojemu Davidu kdaj rekla odločen NE, če je že kaj takega skoraj naredil, kar bi mu lahko škodilo in mu tudi nisem mogla preusmeriti pozornosti. Sploh takrat, ko je začel plazit. Recimo, je bil v sekundi pri mizi, se vstal, stopil na prste in že prijel kak krožnik v roko, za katerega sem bila sigurna, da ga še ne doseže. In v tistem trenutku sem se seveda ustrašila in rekla NE. Uh, brez skrbi, da je zelo hitro skapiral, da beseda NE, pomeni NE.

Skutica, sicer pa si tebe ne znam predstavljat, da si jezna-kaj šele, da bi se zadrla.:zmeden: Taki mili človek se mi zdiš. No ja, sej sem jaz tudi bolj taka.:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Izsiljevanje in bruhanje
8.6.2005 10:10:28   
Anonimen
Hvala Mehurčica. Res mi je žal, da sem sploh kaj napisala, ker so me na koncu ožigosali kot slabo mamo. Drugič bom raje tiho, sploh ker vidim, da nihče ni skapiral, kar hočem vprašat, vsi so se obesli na to, da sem se zadrla (se sploh nisem, ampak sem samo bolj odločno rekla ne!).

Aja, še to. Mali zdaj pogleda vtičnico na daleč, ter odkima z glavico in gre vstran. Torej le moja odločnost ni bila tako zelo napačna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?