naja78
|
živjo! bom še jaz svoj primer napisala,iz lani,letos smo stari 3 leta obsatajajo različni otroci in različni starši. moj primer: mali ima zelo trmast,svojeglav,težek a zelo brihten karakter,ki je zelo čustven.ni mu bilo nikdar težko navezati stikov z ljudmi,tudi ni plah.rabi nekaj svojih par minutk,to pa je tudi vse. -prvi dan bila tam z njim po zajtrku 1 uro,mali se je zaigral,ni me iskal z očmi,ni tekal k meni....so me poslale za pol urice ven....bilo ok, in sva še malo ostala tam -drugi dan: prišla na zajtrk,pojedu ni nič,ostala malo tam,kake pol urice,šla za celo uro ven,prišla okol 10,šla skupaj domov -tretji dan:bila pri zajtrku,še pol urice,ga pustila do kosila,ga skupaj pojedla,šla domov(ni bilo nič krize) -4 dan: pripeljala na zajtrk,ga pustila do kosila,vendar smo se zmenile da probamo če bo spal,in je...... torej skupno 4 dni!pa se ne bi hvalila.mali res ni nikoli pojamral,da ne gre v vrtec,ok letost prvič po 3 tedenskem dopustu... so mi pa vzgojiteljice rekle na prvih gov.urah,da naš Lan nič ne govori,samo če ga kaj vprašajo in če sploh govori....ja seveda sem rekla,že vse(takrat sept.je bil star 2 leti). kaj hočem povedat.naš otrok ni dal krize jokanja-ločitev od svoje mame,in domačih na začetku uvajanja,ampak se je odrazil na ta način,ki ni prijeten.pa skos je bil nekaj bolan. se pa spomnim punčke,sta istočasno prišla.uvajale smo isto-enako.ampak je še celih 14 dni jokala.ko sem Lna oddala in ko ga prišla iskat.jok in jok. ampak mamica verjetno nima več dopusta.ampak pupa je bila po 3 tednih,ko je bila skos vrtcu,kot prerojena.verjetno je bilo mamici hudo,ampak je mogla it tako ona kot punči čez to. moje mnenje: če je otrok plah,tih,se ne uključuje rad v družbo,sploh ne takoj,je mogoče res dobro,da je uvajanje kak dan več.niti podrazno pa ne podpiram da se tam z otrokom visi npr.celih 14 dni,ali več.ker otrok se na to navadi in pričakuje da mamica vedno priteče, ko jo pokličejo.mamice pa nimajo vedno časa.ok razen tiste ki so doma. tako otrok,kot mama morata dati skoz življensko obdobje-vstop v vrtec.začne se malo drugačno življenje za otroka.diktira mu nekdo drug,ki pa sploh ni slab,ne pa več mamica.to je pot k odraščanju. pa itak mu ni nič jasno na začetku,kaj dogaja,kak je režim?rabi čas da skapira.zato veliko otrok začne jokati šele po parih dneh,ko pokapira da spet gre v vrtec,kjer mora sodelovati v skupini otrok in kjer se ne gleda več samo nanj. je pa res grozno videt da jokajo,samo tiste,ki to poslušate in gledate,itak da vam je težje.pa saj je normalno da otrok joka,ker vas ni zraven,oz ker ste bile zdaj vedno pri njemu.in to mine,redko s kakimi groznimi posledicami,raje največkrat brez. zato moj nasvet,ne ženite si tega tako k srcu,kaj šele pride v življenju.pa šola?pa študij?pa ločitev od staršev po več dni????mesec?? meni je bilo tudi hudo,samo sem šla preko tega.pa sva z mojim zelo navezana.ampak se da.in gledat kako jokajo,ampak pogumno it po svojih dolžnostih.
|