dilema (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

malecka24 -> dilema (1.9.2009 19:33:31)

LP

Jaz imam v cetrtek zdravniski pregled zaradi nove službe.In seveda bom morala seveda dati urin.Mene zanima naslednje.A bodo pogledali samo kar je delodajalec zahteval ali lahko tudi vidijo ce sem noseca?Ce ta tema ne spada tukaj se opravicujem ker res nisem vedela kam naj postavim to vprasanje.Hvala vsem za odgovor.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.9.2009 19:36:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Felicita -> RE: dilema (1.9.2009 19:42:55)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Seveda bodo videli, da si noseča.In to morajo tudi napisati v zdravniško spričevalo.

ja sej tist betahcg nima barve, vonja in ne skače ven iz urina. ravno tko morjo naredit pač specifični test in če ga je delodajalc naročil ga bojo, sami od sebe pa mal dvomim da ga bi.

J.L. -> RE: dilema (1.9.2009 19:44:08)

kolikor je meni znano, je to podatek, ki se tiče samo nosečke in ne delodajalca. ta ne sme zahtevati, da se mu posredujejo podatki o morebitni nosečnosti.
tako sem seznanjena jaz.

Anonimen -> RE: dilema (1.9.2009 19:50:51)

Zakaj bi pa to gledali? Ali je to praksa al kako?

malecka24 -> RE: dilema (1.9.2009 19:52:33)

Na razgovoru me niso nic vprasali glede tega,tako da dvomim da bi lahko kaj bilo razvidno iz teh izvidov oz.dvomim da bi zahtevali potrdilo o tem.Ce en bi ze mene vprasali kaj glede tega.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.9.2009 19:58:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

donat -> RE: dilema (1.9.2009 20:11:17)

če si noseča bo itak zvedal, sama pa se moraš odločiti.

malecka24 -> RE: dilema (1.9.2009 20:20:22)

V bistvu sam sumim na nosecnost,ceprav dvomim.Ampak bi raje test naredila prej.

Anonimen -> RE: dilema (1.9.2009 20:23:28)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

kolikor je meni znano, je to podatek, ki se tiče samo nosečke in ne delodajalca. ta ne sme zahtevati, da se mu posredujejo podatki o morebitni nosečnosti.
tako sem seznanjena jaz.

Moje izkušnje so drugačne.

to je kršenje osebnih človekovih pravic - ker brez tvoje privolitve ne smejo tega preverjati - sem se par let nazaj pozanimala

lukec -> RE: dilema (1.9.2009 20:30:00)

IZVIRNO SPOROČILO: nya

tako sem seznanjena jaz.

to je kršenje osebnih človekovih pravic - ker brez tvoje privolitve ne smejo tega preverjati - sem se par let nazaj pozanimala

Se strinjam, niti preverjati, še manj pa smejo tak podatek komu posredovati. Sicer pa mislim, da je za tak izvid itak ustaljen mušter, na katerem ne piše nič o nosečnosti.

Anonimen -> RE: dilema (1.9.2009 20:35:15)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Se strinjam, niti preverjati, še manj pa smejo tak podatek komu posredovati. Sicer pa mislim, da je za tak izvid itak ustaljen mušter, na katerem ne piše nič o nosečnosti.

ja, itak ti preverjajo sam tisto standardno

Bojana82 -> RE: dilema (1.9.2009 20:39:37)

Brez tvojega dovoljenja delodajalec nebo izvedel za nosečnost ( v primeru, da si noseča ).........

Pikec -> RE: dilema (1.9.2009 20:41:15)

Prjatlca je imela par let nazaj redni sistematski pregled na tistih n let kot ga mora delodajalec spelat.

Na pregledu so ji ob odvzemu krvi ugotovili katastrofalno krvno sliko. Poslali na dodatne preiskave in takoj na bolniško. Ko je dobila izvid dodatnih preiskav je punco skoraj kap, ker je bila noseča in na to sploh ni pomislila. Mislila je da jo daje samo huda spomladanska utrujenost. Zarad stresa in ostalga mela tud ful neredne mesnstruacije. No izkazalo se je da so vse zdravstvene težave posledica nosečnosti. No potem so jo poslali takoj na amnio in na bolniško zaradi krvavenja....

Delodajalec ni o tem vedel nič. Da je noseča je sama povedala, ko se ji je pač zdelo primerno.
Tko da po moje nosečnosti kar tako ne preverjajo, še manj pa posredujejo dalje tak podatek.

Če se prav spomnim svojega izvida je na njem pisalo samo to, da so vse vrednosti testiranih zadev v mejah normale, da sem okej, da pa slabo vidim (ddddd če nosim očala, tega se ne opazi al kaj) ter da lahko opravljam delo na svojem delovnem mestu. Več niti ne smejo povedat. Kolikor jest vem.

Anonimen -> RE: dilema (1.9.2009 20:57:09)

Na moji A4 poli je pisalo - oziroma bilo obkorženp, da sem sposobna za delo. In to je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

malecka24 -> RE: dilema (1.9.2009 20:58:55)

Jaz bi rada sama pac naredila test in ce bo pozitiven bi raje osebno povedala svojemu delodajalcu ker se mi zdi tako najbolje.Ker ce tako sami izvejo je huje in potem bo mislil da sem kaj skrivala in da zakaj nisem povedala.

MLADAMAMICA -> RE: dilema (2.9.2009 7:17:01)

tako sem seznanjena jaz.

Se strinjam s kind lady. moja kolegica je šla na zdravniški pregled, pa bilo je zmenjeno da bo zaposlitev njena... po zdravniškem (ko so najbrž ugotovili, da je noseča - čeprav ji nihče ni nič rekel) je zaposlitev pripadla drugi osebi... tako da kot povsod tudi tukaj znajo narediti po svoje. ne glejte samo zakonov... redki delajo po njem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

MLADAMAMICA -> RE: dilema (2.9.2009 7:19:31)

IZVIRNO SPOROČILO: nya

kaj use je kršenje pravic, pa koga to briga? se boš šla tožit? ne splača se ukvarjat s tem. vedite le, da niso vsi tako nedolžni, fer in ne delujejo vse po zakonu. sej ne boš mogla dokazat, da te ne bojo vzeli zaradi testa nosečnosti in ne boš mogla vedet, kakšne izvide so vse dobili. tko je, pa če se na glavo postaviš ali pa če poznaš zakon u nulo - poznajo oni luknje veliko bolj

sneguljčica -> RE: dilema (2.9.2009 10:38:18)

Mene je zaposlila moja mama. Na pregled sem nesla napotnico, ki jo je napisala ona in je vsebovala le moje osebne podatke. Delodajalec ne daje nobenih navodil, kaj se mora testirati, ampak se testira tisto, kar je zahtevano za določeno delovno mesto.
Moji mami - delodajalki, sem prinesla list, na katerem je pisalo,d a sem sposobna za delo in podpis zdravnika. Čez nekaj dni sem dobila NA MOJ NASLOV izvide laboratorija

malecka24 -> RE: dilema (2.9.2009 16:52:33)

Jaz sem pogodbo ze podpisala za 2 meseca.Tako da upam da je sam lazni preplah,ampak ce bo kaj potem pa bo.Imam ze dve princeski tko da....
To podjetje je pa itak znano po pravicnosti in prijaznosti do svojih delavcev in imajo certifikat PRIJAZNOST DO DRUZINE in delam ze dva dni tam in so res vsi prijazni in fer.Tko da mislim da nebi bilo kakih problemov.

aknela123 -> RE: dilema (2.9.2009 21:35:41)

o, malecka, a taka podjetja tudi obstajajo?
Torej ta certifikat tudi upoštevajo? In če si v takem podjetju, ti lahko želim samo dolgo in stalno zaposlitev, jaz imam žal drugačne izkušnje. Ne da bi moje podjetje imelo ta certifikat, sploh si ne morem zamislit, da bi se prijavli za kaj takega, ko je lastnikom samo za svojo tazadno.

lp

malecka24 -> RE: dilema (5.9.2009 20:52:15)

LP

No punce pa je bil lazni alarm.M je prisla tko da nimam vec skrbi.Hvala vsem za odgovore.

Anonimen -> RE: dilema (6.9.2009 16:43:38)

IZVIRNO SPOROČILO: malecka24

LP

Jaz imam v cetrtek zdravniski pregled zaradi nove službe.In seveda bom morala seveda dati urin.Mene zanima naslednje.A bodo pogledali samo kar je delodajalec zahteval ali lahko tudi vidijo ce sem noseca?Ce ta tema ne spada tukaj se opravicujem ker res nisem vedela kam naj postavim to vprasanje.Hvala vsem za odgovor.

Delodajalec, če ni drugih sumov, te da na osnovni pregled. Urin, kri, ekg, oči. Delodajalca zanima sposobnost/nesposobnost za delo, mislm pa, da tega ne posredujejo delodajalcu, ker na koncu dobiš sam potrdilo ali si sposobna ali nisi. Nosečnost je stvar tebe in to ni razlog, da bi bila, če si komaj noseča, razlog, da bi bla nesposobna za delo. Za slednje poda predlog ginekolog, kjer gre naprej do osebnega zdravnika.

Anonimen -> RE: dilema (6.9.2009 16:45:11)

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

Mene je zaposlila moja mama. Na pregled sem nesla napotnico, ki jo je napisala ona in je vsebovala le moje osebne podatke. Delodajalec ne daje nobenih navodil, kaj se mora testirati, ampak se testira tisto, kar je zahtevano za določeno delovno mesto.
Moji mami - delodajalki, sem prinesla list, na katerem je pisalo,d a sem sposobna za delo in podpis zdravnika. Čez nekaj dni sem dobila NA MOJ NASLOV izvide laboratorija

Delodajalec seveda lahko zahteva specifične preglede. Vendar načeloma takrat, ko si že na delovnem mestu in morda sumi, da kaj z delavcem ni ok.

Stran: [1]