bena -> RE: samohranilka ali ne (16.9.2009 14:00:40)
|
Ko slišim kako nekateri špekulirajo kaj je boljše, da imata starša, ki nista poročena prijavljeno skupno prebivališče ali ne, čeprav dejansko živita skupaj na istem naslovu, sem čisto besna. Halo, pa saj to je čisto navadna goljufija. Čeprav živita skupaj pa uradno nimata prijavljena skupnega prebivališča je tisti, ki živi z otroki tako imenovani samohranilec in ima večje ugodnosti pri otroškem dodatku, plačilu vrtca in tako dalje, saj se pri vsem tem upoštevajo samo njegovi dohodki in preživnina, ki jo dobiva od drugega starša, ne pa tudi njegovi prejemki in premoženje. Je že tako, da tisti, ki smo pošteni, potegnemo vedno ta krajšo in plačujemo več dohodnine in prispevkov, da podpiramo goljufe, sami pa dobimo minimalen otroški dodatek ali pa ga sploh ne dobimo, plačujemo vrtec itd. Potem pa ni čudno, da v proračunski vreči zmanjka denarja. Mislim, da je skrajni čas, da država tukaj nekaj naredi in prične loviti ter kaznovati takšne goljufe. Vem, da so moje besede ostre, vendar sem prepričana, da nas je na tem forumu veliko, ki tako mislimo.
|
|
|
|