|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
13.11.2009 16:12:03   
honey*
Pozdravljene so-user posted image user posted image

Evo se vam pridružujem, sem v 9t(po mojem izračunu). Sicer ni bilo načrtovana nosečnost, naju je zeeeelo presenetila ker sem jemala kontracepcijo. Sem govorila z ginekologinjo o tem in sva ugotovili, da sem jemala tablete, ki so zmanjšali kakovost kontracepcije in še bolna sem bila in sem veeeliko zbruhala, tako da zdej mamo tkole user posted image
Hotela sva še kakšno leto, dve, tri počakat ampak očitno ni šlouser posted image

Po začetnem hudem šoku sva se sprijaznila in zdej se že veseliva user posted image Je pa ironično kako se nekateri, ki si močno želijo otročička trudijo, npr. meni ki pa sem želela sicer še počakati malo, pa kljub jemanju tabletk-le pač s slabšim delovanjem zaradi drugih tablet uspe takoj samo da zaščita ni 100%.

V ponedeljek moram poklicat ginekologijo za datum za prvi pregleduser posted image Me pa zanima glede folne kisline...kaj priporočate tifol ali elevit?
Vem, da bi mogla to jemat že prej...samo če ne načrtuješ, potem ne gre prejuser posted image

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 601
13.11.2009 16:57:08   
meymey
Priznam, da je terminologija starost ploda dvoumna, vendar bi v primeru, če velja tabela za dejansko starost ploda, tvoj (in moj, ker sva v istem tednu) plod bil star 9 tednov, kar pomeni velikost 2,3 cm??? Glavno da je vse ok z otrokom, ane... zdravniki že vedo. Jaz se bom še nekaj časa tresla, da ponovno vidim bit srček. Potem pa mislim, da bo večinoma konec z nervozo. :D

BTW, naročena sem na nuhalno pri stari ginekologinji in to 10 dni prej! :D Tako bom imela nuhalno 20.11 in pregled 30.11. Tako bom v tem obdobju dvakrat videla če je vse ok... Pa tudi stari ginekologinji nekako bolj zaupam. Če je človek s čustvi pri delu me definitivno bolj prepriča.

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 602
13.11.2009 19:37:47   
Kiya
Kako pa zgleda drugi pregled? Je zopet UZ?

Meni pa so začeli otekati gležnji, pomoje zaradi službe saj skor 8 ur sedim in nimam ravno veliko možnosti za hojo oz. da bi imela noge višje user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 603
13.11.2009 21:20:00   
čeb Maja
Čau so(bodoče)bajske :)

Evo prvi pregled je za nami - srček bije in vse izgleda ok, sem v 9. tednu.
Sploh mi ni zmeril koliko je fižolček velik, je pa posteljica velika malo več kot 3 cm :)

Nuhalno imam 8.12.
Imam pa eno vpr, da vidim kako imate ostale.
Hodim v Lj. na Gin kliniko (leonišče) in mi je sestra rekla, da naj pokličem po nuhalni in se zmenim za naslednji pregled - od nuhalne čez 8 - 12 tednov...?=!"#$!!! Haloooo???

To pomeni, da naj sploh ne bi imela pregleda od nuhalne (v 12. tednu) do 20. tedna???

Heelp, prosim za vaše izkušnje, ker jaz bom težila da grem še na en pregled vmes - ali je to tako normalno?

Hvala punce, pazite nase in božajte buškote :)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 604
14.11.2009 7:01:46   
Kiya
Kolikor vem, naj bi bili nekako do 28 tedna pregledi na cca 4 tedne, vsaj tako je pisalo v dodatku ki je bil zraven materinske knjižice, potem pa malo bolj pogosti.

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 605
14.11.2009 7:51:37   
gajka

IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Kolikor vem, naj bi bili nekako do 28 tedna pregledi na cca 4 tedne, vsaj tako je pisalo v dodatku ki je bil zraven materinske knjižice, potem pa malo bolj pogosti.

Hja, papir vse prenese. V 1. nosečnosti sem bila na pregledih na ca. 6 tedne, šele po 33 t so bili pogostejši. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 606
14.11.2009 8:19:27   
Anonimen
dobro jutro ..

ja cel teden ni bilo glasu od mene. najprej je fasala trebušno virozo mala, potem še jaz in nenazadnje tud moj dragi. no poleg smo okužili še svaka pa taščo user posted image user posted image user posted image user posted image
v glavnem vsa hrana je šla dvosmerno iz telesa, bili smo res ubožčki. tisti pridobljen kilogram je tako v tem tednu pridno skopnel user posted image

kljub temu, da vaga kaže še vedno kar solidno kilažo (še vedno sem v prednosti pred prvo nosečnostjo kar 3 kilograme) imam trebuh že tak, kot sem ga v 1. imela šele tam v začetku 4. meseca user posted image user posted image user posted image  obseg trebuha se mi je povečal že za 7 centimetrov. haloooouser posted image user posted image  sploh ne dojemam; al sem noseča več kot mislim al pa nosim trojčke user posted image  no saj bo pokazal pregled čez 9 dni. ne morem dočakat.

slabosti me še kar spremljajo, tako po malem cel dan. opazila sem, da če ne jem na cca 3 ure mam občutek, da bom kar omedlela, čist noro se mi začne vrtet, pa ultra mi rata slabouser posted image , upam, da nimam kake sladkorne.

sicer smo pa super, ful smo uživali v sončku ta teden. sem prav vesela, da ma tamala še kar plenice, smo tako komot hodili na sprehode, saj tako driskica ni bila huda ovirauser posted image user posted image user posted image

čeb. maja- jaz sem imela v prejšnji nosečnosti pri moji gineologinji točno 8 pregledov + nuhalna. na začetku bolj poredko(mislim, da na 6 tednovuser posted image ), proti koncu pa na cca 3 tedne. mam pa fenomenalno G mi je vsakič naredila UZ, upam, da bo tudi tokrat takouser posted image user posted image

honey dobrodošla med nami, upam, da boš uživala v nosečnosti user posted image , tvoja zgodbica je pa zelo zanimivauser posted image

lepo se imejte in pridno božajte trebuščke, pozdravčke iz celja

vaša anonimna user posted image  (21.6.)

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 607
14.11.2009 11:56:27   
Bam Bam
Pregledi v nosečnosti:

http://www.babybook.si/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: JUNIJČICE 2010
14.11.2009 13:59:49   
ajči
user posted image Bravo,bravo in seveda lepo nosečnost vam želim in seveda se vam tudi pridružim;))Moj pdp je 12.6
tako,da veselo pričakovanje ,mamica bom postala drugič in moja nosečnost poteka resnično do zdaj brez težav ali seveda slabosti ,ki so kaj hitro rade prisotne v prvih mesecih.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 15.11.2009 9:04:33 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 609
14.11.2009 16:09:09   
Bubika26
Pozdravljene,

Da se še jaz uvrstim na seznam.
Nick: Bubika26
Starost:26
PDP.6.6.2010
Nosečnost:1
Spol: ?

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 610
14.11.2009 16:10:38   
Bubika26
Aja, pa nuhalno imam 25.nov., povedala pa  sma tud že družinskim članom in prijateljemuser posted image .

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 611
14.11.2009 16:16:19   
tanjusi
meni pa ta nova gripa ne da miru. Delam v taki službi da sem v bistvu vsak dan izpostavljena raznim virusom, gripam,anginam.....Pa berem danes Pušenjaka in kolikor razumem on zagovarja cepljenje nosečnic proti tej novi gripi in se odločim da bom vprašala ginekologinjo o tem...
Potem pa spet preberem članek o cepljenju in tam je prikazano to cepljenje kot najmanj podpis smrtne obsodbe, pol pa bot pametenuser posted image .
Malo sem prehlajena in trenutno se zdravim z domačimi zdravili....

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 612
14.11.2009 16:33:22   
novakatja
Jaz imam tudi tako službo in pred nekaj leti sem prebolela navadno gripo in sem bila TAKO bolna kot še nikoli v življenju.
7 dni vročine čez 39st, jaz ob visoki vročini non stop bruham, grozne bolečine v hrbtu in mišicah, požrla sem 2 škatli Lekadola, shujšala 5 kg.

Ni da ne bi preživel, zampak včeraj sem se s težkim srcem vseeno odločila za cepljenje.
Sem v 10 tednu. Imam pa drugi teden še službeno pot v tujino.
Posvetovala sem se na vseh mogočih koncih, garancije ni nobene, odločiš se sam.

Ne me linčat, punce. Ni bila lahka odločitev.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 613
14.11.2009 16:37:53   
tanjusi
Ne me linčat, punce. Ni bila lahka odločitev.

me prav zanima kaj bo moja ginekologinja rekla

(a camus)

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 614
14.11.2009 17:22:32   
bejbika81
Pozdravljene!

Pridružujem se na forumu...sem tudi jaz srečka!!
To je moja 1. user posted image , imela sem že 1. pregled (10.11.) in je vse OK, srček bije... Jemljem Dabroston zaradi občasnih rjavih izcedkov. PDP je 21.6.2010.
Na nuhalno sem se tudi že naročila - takrat bom točno v 12t. Glede tega vprašanje: je to v redu, ali je lahko prepozno ali prezgodaj za NS? Med. sestra, ki me je naročala, še sama ni vedela točno kdaj me naročiti.

Srečno in lepo nosečnost želim - vsem nam!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 615
15.11.2009 9:18:20   
Bonnie_RR
Dobro jutro!

Bejbika81, Bubika26, ajči in honey*, dobrodošle! user posted image

Js sem ponovno doma do nadaljnjega. V petek popoldne sem imela malo obilnejši rjavkast izcedek, zato sem šla na pregled v bolnico. Zaenkrat zgleda vse vredu, plodek pridno raste, js moram pa počivat. V ponedeljek moram poklicati svojo G, da se naročim na kontrolo.

Js upam, da je samo "začetek" tako (psihično) naporen in da bo potem bolje, ker tole je kar težko. Skoz cvikam, ko čutim kakšen izcedek, če je spet krvavo, pa kaj se dogaja, pa če je vse ok. Skoz nek strah.
Prvič je bilo tako sproščeno, brez najmanjših problemov, res idealno, zdaj pa čist kontra. Bo že držalo, ko pravijo, da niti 2 nosečnosti nista enaki...

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 15.11.2009 9:19:28 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu bejbika81)
Neposredna povezava do sporočila: 616
15.11.2009 11:15:48   
čeb Maja
Bonnie_PR pazi nase, držimo pesti zate.
Bam bam pa hvala za seznam pregledov - se bom kr zbunila na kliniki, da dobim še en pregled.

lp

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 617
16.11.2009 7:58:54   
ajči
hajli hajlo!
moj PDP je 12.6.2010
NS pa 2.12.2009 sem bila že na Ns pa sem bila prehitra me je sestra prehitr naročila
,upam,da zdaj nebo prepozno resnično moraš vse sam preverit ,ker nikoli ni čis 100%
lp vsem in srečno ;))

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 618
16.11.2009 8:01:13   
ajči
honey -priporočam tifol sem ga jemala pri prvi nosečnosti in jemljem ga zdaj in je ok.no bilo je vse super in upam ,da bo tudi v drugo;)

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 619
16.11.2009 9:31:39   
meymey
Kaj je zdaj punce? En kup pregledov je bilo vmes, pa nobenega poročila?

BTW danes grem dat znova vodo, za te moje presnete beljakovine...

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 620
16.11.2009 9:32:22   
milabe
tanjusi - glede viroz in gripe, mislim da je od vsakega zdravnika drugače... moja je bila bolj za NE cepit, ene pa slišilm, da so čisto ZA cepit... jst rajš ne bom tvegala...posledice se lahko pokažejo šele čez leta...
Ne vem a sem prav zasledila enkrat, da delaš v vrtcu (ne vem) ampak sem se včeraj pogovarjala z kolegico, ki tudi dela v vrtcu, ki je v 4. mesecu in je že 2 meseca doma prav zaradi vseh viroz, ki jih lahko tam stakne...
Js se bolj kot ne zadržujem doma in okolica - svež zrak, in  se izogibam gneče, umivam si roke in je tudi mene res strah, saj še vsako zimo kaj prebolim....

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 621
16.11.2009 9:53:47   
krtkova
Dobro jutro.....malo poznouser posted image user posted image

Moje slabosti so sicer še vedno prisotne, a mislim,da gre na bolje. user posted image  
Mi pa komisija ni odobrila bolniške (gin. mi jo je predpisal za nekaj dni več kot 1 mesec) in grem v četrtek v službo po 1 mesecu. Upam, da mi do takrat tudi minejo v celoti te slabosti.
Se kar veselim ljudi, je dolgčas biti toliko časa doma.

Cepila se jaz ne bom. V Švici ravno nosečnicam odsvetujejo!! Bom poizkusila biti previdna in se izogibati prevelikim množicam (ups...v četrtek grem na koncert Ramazzottijauser posted image ) in si pogosto umivati roke.

Eno vprašanje: kam v Ljubljani bi se dalo iti na kakšno telovadbo za nosečnice? V popoldansko-večernem času.

Hvala in vsem en lep pozdravček

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 622
16.11.2009 9:57:03   
krtkova
aja, jaz jem folno v Centramed mami tabletah. Majo še neke druge vitamine in mineralne.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 623
16.11.2009 11:15:20   
Bubika26
Hojla,

Ajči- jaz mam PDP 6.6. in so me tud prehitr naročil na nuhalno. Zdej jo mam pa 25.11..Upam, da bo zdej OK datum.

Honey- Jaz jemljem Od Centramed Mami z dodanimi vit. in minerali. Kolikor pa sem zasledila, je folna v pomarančah in zeleni zelenjavi. Sem pa jo tud začela komaj v drugem mesecu jemat, ker prej pač nisem pričakovala, je tudi naju presenetlo. Ampak je PRIJETO presenečenje. JUPI, JUPI. user posted image  

Kar se pa tiče teh bolnišk in vsega... brez komentarja. Vsi sam neke govorijo, kolk se je treba vsemu izogibat-mediji in zdravniki v medijih. Da pa bi se to v praksi dogajalo, ma ne... user posted image  

Lep dan, nosečkam in čimmanj zapletov oz. nobenihuser posted image .

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 624
16.11.2009 11:16:38   
tanjusi
tanjusi - glede viroz in gripe, mislim da je od vsakega zdravnika drugače... moja je bila bolj za NE cepit, ene pa slišilm, da so čisto ZA cepit... jst rajš ne bom tvegala...posledice se lahko pokažejo šele čez leta...
Ne vem a sem prav zasledila enkrat, da delaš v vrtcu (ne vem) ampak sem se včeraj pogovarjala z kolegico, ki tudi dela v vrtcu, ki je v 4. mesecu in je že 2 meseca doma prav zaradi vseh viroz, ki jih lahko tam stakne...
Js se bolj kot ne zadržujem doma in okolica - svež zrak, in se izogibam gneče, umivam si roke in je tudi mene res strah, saj še vsako zimo kaj prebolim....

e od danes sem doma, je v vrtcu ogromno otrok zbolelih in sem najprej poklicala ginekologinjo ta pa je rekla da s tem nima nič in me napotila do osebne zdravnice, ta me je dala v bolniško ker sem tudi sama prehlajena in preventivno za 14 dni ...
Dobila pa sem danes kompresijske nogavice , mi jih je v lekarni prav obula, ker je čisto poseben postopek...

(a camus)

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.