mamimo
|
Ojla! Evo mene s pregleda: urin je b.p.! Vseeno moram še jemati natibiotike in sem tudi še dva dni na bolniški. Lupinica in voziček: kot sem rekla, mnenja strokovnjakov so sigurno deljena. V tistem članku so pojasnjevali, da kljub temu, da položaj otroka v lupinici ni najboljši, prevlada varnost, zato je uporaba nujna. Vendar pa bi morali tudi pri daljših vožnjah otroka za nekaj časa vzeti ven iz nje in šeče nato spet nadaljevati vožnjo. Ne vem, če je daljše zadrževanje otroka v lupinici ravno smrtno nevarno, mislim, da je bolj problem v sami drži. Bo treba še malo prebrati na temo...Sicer pa se odloča vsaka po svoje, tako kot pri vseh stvareh in prav je tako. Sušilec: mi ga imamo in res ima veliko prednosti. Predvsem veliko manj stvari likam; prej sem likala praktično vse. Pa ne maram likat. Zdaj so mi ostale v glavnem moževe srajce in še to je tlaka . Edina slabost sušilca je, da precej uniči cunje. Vse res ni za v sušilec, ampak, če bi se ravnala striktno po etiketah na oblačilih, bi imela prazen sušilec - večina proizvajalcev namreč iz previdnosti "prepove" sušenje v stroju. Bom pa kljub sušilcu čez poletje verjetno veliko sušila zunaj na zraku. Pa saj tudi tako gre. Pri prvem otroku še nisem imela sušilca in sem sušila klasično. Tiste cunjice so tako majhne, da imaš en-dva-tri vse posušeno in polikano; je pa bolje čim večkrat prati, da se ne nabere preveč. Drugače pa prosite mamo, sestro, prijateljico, da vam vsaj na začetku pride malo pomagat pri "žehti". To rade naredijo, ker je tako konkretno opravilo, pri katerem se res vidi, da so nekaj naredile. Pa še več časa so ob vas in malem cukrčku Strije: novih še nisem opazila, imam pa dovolj na zalogi še tistih iz prve . In moram priznati, da jih še nisem sprejela za svoje Ko je treba v kopalke, ni več pravega navdušenja... Voziček: to mi je mozganje prihranjeno, ker imam to še od prvega (Quinny Freestyle XL - se mi zdi). Takrat pa sem bila pozorna predvsem na to, da je okreten (vsakega OBVEZNO videti in preizkusiti v živo), da ga ni prezakomplicirano zložiti, da se da otroka hitro in enostavno spustiti v ležeč položaj (ko otrok zaspi, ni fino, da gre za kak grob, zakompliciran sistem), da ima nekaj košare spodaj - za manjše nakupe; da ima tak obroč spredaj, da je otrok tudi, ko noče biti več privezan, varen in ne pade ven (kolegica je imela - mislim da pri enem haucku - ta obroč tako nekam nizko, da ni bilo variante, da otrok ne bi bil privezan), pri 4-kolesnikih pa je pomembno tudi to, da lahko hitro spremeniš smer, v katero otrok gleda - da daš samo ročaj na drugo stran in je to to ne da bi morala "odpenjat" cel voziček. Spet sem se razpisala
|