Bejba
|
Kdo, če si res ti tisti o katerem nekako teče debata, potem se mi zdi fino, da si zašel sem na to temo in boš resnično prebral kaj teži tvojo partnerko in mamo vajinih princesk. Lahko, da se ne znata pogovorit in je tudi to nekaj, da lahko prebereš občutke. Veliko, zelo veliko parov se ne zna pogovarjat in to je res žalostno. Kadar midva prideva do kašne ovire, ki jo tudi s pogovorom ne znava rešit, se jaz ponavadi zatečem k pisanju. Napišem mu "pismo" v katerem izpovem vsa svoja občutja in želje. Vendar to pismo ne sme biti nikoli obtužujoče do drugega, ampak je treba opisati občutja, kaj pogrešamo, kaj si želimo, kaj pričakujemo,.....priznati tudi svoje napake. Kot vidim ima pri vama vsak svojo predstavo o tem koliko je preveč. Moram priznati, da je nam, ki imamo samo enega otročka "naenkrat" včasih za ponoret, kaj šele tvoji partnerki Tini. Zato kapo dol, da zmore vse sama. Kdo, saj ne pričakuje preveč, ampak le to da se včasih odrečeš čemu drugemu in se posvetiš svojim trem princeskam. Pomisli čemu vsemu se mora odpovedati mati, ko rodi otroka, pa ji ni hudo, saj je dobila najlepši dar življenja. Nikoli ne boš mogel nadoknaditi izgubljenega časa s svojimi hčerkami. Vsak dan se zgodi kaj novega, tebe pa ni zraven - te to nič ne boli? Vsekakor sem za to, da se pušča neka svoboda, ampak obema partnerjema, ne pa samo enemu in ponavadi je samo po sebi umevno, da je to moški :zmeden:. Tudi moj bodoči mož gre včasih kam sam, vendar to ni problem, ker vem da to ni vsak dan ali vsak teden. Dela cele dneve - dopoldne v službi, popoldne okoli hiše, ki jo rihtamo, pa vendar si zna vedno vzeti čas za naju, ki ga potrebujeva. Če ne drugače, prekine z delom vsaj ko je potrebno malčka skopati, ga nahraniti in spraviti spat. Da je vsaj takrat z nama in se malo pocrkljamo. Poskusita se sporazumeti - pusti tudi ti njej malo svobode. Ponudi se, da boš imel popoldne hčerkici ti, ona pa naj gre malo po trgovinah, na kavico in klepet s prijateljico,....ne veš koliko nam to pomeni. Ni ti potrebno popolnoma opustiti svojih piknikov in hobijev, le malo jih zreduciraj. Prilagodi se ti in tudi ona se bo. Že z malim bo zadovoljna in to bo začetek. Nekaj najlepšega je biti z družino, z osebo ki jo ljubiš in svjim sončkom - le glej, da ne boš to prepozno spoznal. LP; :rozica:Bejba
|