hodi, hodi, hodi... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


dix -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 22:55:43)

...ampak še ne sam :((, jaz pa trpim ker me vlači povsod kot cucka, sem postala prava vlečna služba. In pol ne da bi samo hodil, še bežat začne...jao meni, ko se le da ga porinem nekomu drugemu. Noče biti v rokah, noče sedeti, noče plazit, noče nič, samo hoditi.

Je pa v tem tudi ena dobra stvar, zaspal je zdaj v roku 1 sekunde. Kar me sploh ne čudi če pa je eno uro skup samo hodil (čez dan pa itak še več). Saj niti ne vem če si naj želim da čim prej shodi ali ne, ker ko bo shodil bo pol še vsaj 3 mesece nesiguren in "nevaren" tako da bo še vedno za njim trebalo hodit...

No, malo sem morala nekomu pojamrat.




frutka_ -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 23:05:54)

Kaj ti naj rečem kot to, da je pri nas enako...in to že od 7.meseca. Zdaj pa bo leto dni star...in še ne hodi...ne, on se drži mene (za roko ali hlače ali krilo). In drži se takooo močno, da mi hlače poleg sleče dol ko se gor postavlja.

Hvala bogu je vsaj splazil pri 10-ih mesecih in je malo bolj mobilen, ker prej je res visel na meni.:love::duda::love:

Ja, pa kaj hočem. Odločila sem se da hojice ne bom uporabljala. V stajici ni zdržal več kot 5sekund, tako pač hodiva okrog...

Ma, saj bo minilo. Ko pa bo shodil pa bo miru še manj, pa bušk več!


LP od še enega uničenega križa;););)




dix -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 23:18:46)

Ha, naš plazi že od 6. meseca, ampak kaj mi to pomaga? Dam ga dol, splezi do prve opore (lahko je tudi stena) in me čaka da pridem tja da bova se šetala. Večinoma pa prilpazi kar do mene, me zagrabi za roko in GREMO!!!!!:kuza:




frutka_ -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 23:25:22)

Hehehehe...moj si zudi "pride" po roko. Dobesedno. Pride do mene, si vzame mojo roko in me odpelje! Meni je prav hecno. Pa sploh ne potrebuje opore za hojo. Kadar ne ve da ga ne držim lepo hodi, kakor hitro pa začuti, da je brez moje roke pa se vrže na rit. Prava faca!:kuza:




CatJa -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 23:35:24)

Preprosto mu ne bodi v oporo, ker bo trpel samo tvoj kriz, mali pa bo prej varno shodil!




dix -> hodi, hodi, hodi... (4.6.2005 23:41:09)

In kako mu naj ne bom v oporo ko plazi za mano po celem stanovanju z krokodiljimi solzami in visokim C-jem če mu ne dovolim da se sprehajava. A naj ga por raje pustim da sžbo stal ob pohištvu in si še kje glavo razbije? Ker nikoli ne moreš biti prepričan da bo res na rit padel in da bo z rokami pristal na tleh prej kot z glavo.

Križ me pa ne boli, ker imam to "srečo" da me mali vleče samo za eno roko in ne za obe (eno mora obvezno imeti fraj) tako da križ ne trpi.




Anonimen -> hodi, hodi, hodi... (5.6.2005 7:21:14)

Jutro!

Mogoče bo to pomagalo. Moj že sam hodi, noben problem ni bil in ni, je pa problem pri poganjalčku. Ojej...če se zaleti v oviro tako zelo ipikari, da je joj.
Ponavadi sem ga pustila, ker sem opazila, da ga zna sam obrniti. Včasih ko nisem mogla več poslušati tega drenja, pa sem mu pomagala obrniti poganjalčka. Takrat se je začelo...čakal je, da pridem in mu jaz obrnem avto. Pa mi je bilo dovolj, pa sem ga samo enkrat pustila, da je ipikaril do konca in ga seveda na koncu sam obrnil. Sedaj več ne čaka name, ker sem ga ignorirala, čeprav sem zraven njega stala.

Ne čaka več, da mu pomagam ampak sam opravi delo.
Poskusite, ker se mi včasih zdi, da ga samo razvajam tako, ko mu želim pomagati.
Pa še en problem imam. Imam dva pilota za televizijo, dva, ki sta namenjena prav njemu. Ampak ne, on želi tistega *pravega*. Tu pa je problem. Kako ga naj prepričam, da uporablja druga dva in ne tega????
Tukaj pa imava borbe:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Današnja noč je bila bolj bedeča kot speča. Pa kaj za vsak zobek bova bedela al kako?:zaspan::zaspan::zaspan:




špelica -> hodi, hodi, hodi... (5.6.2005 9:28:40)

Ja, mi hodimo tako zlomljeni okrog že od sedmega meseca, zdaj jih ima pa že osem in pol. Tudi plazi se že dober mesec, ampak samo v skrajni sili, ko ga nobeden noče več držat za roke in šetat! Potem gre do vrtljivega stola, ali lonca od prve rože...v glavnem do takih stvari, kjer si lahko naprej glavo razbije, tako da je še huje, kot če grem z njim in ga držim za roke.

Jaz sem upala, da taki, ki hočejo že zelo zgodaj hodit, prej shodijo!!!???Pa ne vem če je res? A je?

Sicer pa ni rešitve, če mene vprašate?!

Lep deževen dan vsem!




CatJa -> hodi, hodi, hodi... (5.6.2005 10:58:39)

No, pri nas je bilo tako: dolgo se ni hotel plazit. Ko je zacel (pri dobrih 8 mescih), se je zacel cez dva tedna ze dvigovat ob opori. To je potem trajalo, ne vem tocno, recimo mesec in pol. Potem je ugotovil, da ima noge zato, da jih premika. In se je dolgo premikal ob sedezni, ob regalu, .... Pri enajstih m. se je ze spustil in naredil korak, dva. Sama sem se ze kar vidla, kako bom trpela zraven, ko me bo gonil gor in dol po hisi, pa zunaj, .....Potem mi je pa sosed, ki je med drugim fizioterapevt, rekel, da naj ne bom nora in da naj ga kar pustim. Ko se bo pocutil dovolj varnega in stabilnega, se bo ze sam spustil in hodil. Pa se hrbet me ne bo bolel!
In voila! V stririnajstih dneh je sam shodil! In hodi povsem stabilno, brez kaksnih dramaticnih padcev. Saj ga se tu in tam vrze na ritko, ni pa pridelal se nobene postene buske. Mene pa tudi brez tega dovolj boli hrbet.

Kar se tice pa roz in podobnih zadevscin. A jih ne bi blo lazje odstranit, kot pa da se stvar ali pa bognedaj otrok poskoduje :zmeden:

:rozica:




Anonimen -> hodi, hodi, hodi... (5.6.2005 11:03:09)

Potem lahko počasi premakneš celo stanovanje. Sicer je lažje, kot pa 200 krat na uro trobiti svoj NE, ampak otrok se mora naučiti kaj lahko in česa ne sme.

Kar se tiče hoje, se strinjam s CatJo: ko bo dovolj močan in ko bo zaupal sam vase, bo hodil SAM, brez pomoči dodatnih rok. To je meni hud nesmisel.




BARBARA R. -> hodi, hodi, hodi... (6.6.2005 7:27:09)

Žal je zaradi te faze razvoja bolj malo ostalih stvari postorjenih, a bodi vesela, da mu gre od nog. Kristina se je šele pri 11. - h mesecih splazila ( me je že panika grabila), no po slabem tednu plazenja pa skorajda hodi. Jaz sem zanjo in za vse naše sončke srečna! Bodi tudi ti.

:muca:




Stran: [1]