fajn jogi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ZmajTolovaj -> fajn jogi (31.8.2009 21:00:59)

Sem se zanimala za tri modele vzmetnic (2x2m) pri eni firmi in so cene 800, 1200 in 1500 eur (za isto dimenzijo). Meni je to kar veliko, no, čeprav tisto prvo ceno bi še šlo ...
Katere jogije imate, pohvale, kritike? Cene?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]





Pikec -> RE: fajn jogi (31.8.2009 21:08:28)

Že tretji Dormeo (dva sta ostala v prešnjih stanovanjih, ko sem se odselila).
Po začetnih mukah cca. ene dva meseca je postala zadeva ful uredu in ne grem več nazaj. Aja uporablam ga pa že ene 7 let.

Pa ko sva kupovala jogi za to stanovanje se je moj blazno bunil, da dormeota pa ne. Ko sem mu povedala da že kar neki časa na Dormeotu spi mi ni verjel in je šel preverjat na postlo (po tem se vidi kolk mi  je rjuhe menjavat pomagal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). No ko je videl da je res smo potem nabavili spet Dormeo... in zaenkrat funkcionira (še predobro)...
Kako bo čez par let pa ne morem vedet.

PS. alternativa je bilo lateks ležišče iz Dolarja za cca. 900€...




tinkatonka -> RE: fajn jogi (31.8.2009 21:13:30)

Imava Dormeo enojni jogi 180×190. Sva zadovoljna. Se mi zdi, da je za normalno ceno najboljša ponudba. Dormeo sva kupila tudi sinu (njegov ima spominsko peno, najin pa ne) in je prav luštno kdaj pri njemu prespat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zmajaz -> RE: fajn jogi (31.8.2009 21:21:48)

Midva imava 5-conski lateks iz Dollarja - za dvojno ležišče skupaj z latofleksi in en ortopedski vzglavnik sva dala cca. 900 eur z gotovinskim in sejemskim popustom, vzela sva pa ta boljši (torej tudi najdražji) model. Sva pa zelo zelo zadovoljna - ne morem prehvalit tega ležišča. Pa nobenega navajanja ni bilo pri meni - že od prve noči spim kot na oblaku. Pa nikoli si nisem mislila, da je pri meni sploh možno, da bi se zbudila točno tako, kot sem zaspala, zdaj se mi pa to nemalokrat zgodi, prej sem se vedno zelo premetavala in obračala ponoči. Pa za bolečine v križu skoraj ne vem več - v nosečnosti sem lahko skoraj do konca na tem ležišču ležala na hrbtu kolikor dolgo sem želela, na prejšnjem starem pa, tudi ko nisem bila noseča, nisem mogla ležati na hrbtu niti 5 minut, ker me je takoj začel neznosno boleti križ. Se mi pa zdi, da, sploh če imaš kake težave v križu, se res splača investirati še za ortopedski vzglavnik, ker potem je efekt še dosti boljši, kot če imaš "samo" vzmetnico.

Pa še to moram reči, da sem se kar dolgo odločala, kake vrste ležišče bi kupila, brala o tej temi na vseh možnih forumih, tuje članke, primerjave ležišč itd. in sem prišla do ugotovitve, da sta za hrbtenico najboljša lateks ali vodna postelja, s tem da je druga še dosti dražja. Meni v glavnem lateks zelo ustreza - zame je to ležišče vredno vsakega centa.

Dormeo ima pa sestra, pa mi ni nič všeč - se mi zdi trd ko kamen, dandanes pa te smernice, da mora biti ležišče trdo, nikakor ne veljajo več. Ona je sicer potem, ko se ga je kaka 2 meseca navajala, z njim kolikor toliko zadovoljna, meni se pa zdi tole mal huda, da bom kaka 2 meseca trpela na ležišču, preden se ga bom navadila. Drugača pa mora biti ležišče prej mehko kot pa trdo - pri lateksu se izbere trdota ležišča po tabeli glede na višino in težo osebe. Moje ležišče je kar precej mehko, od moža pa za eno stopnjo trše. Ti pa v tem primeru tudi zlepijo dve jedri ali dajo dve jedri v eno preobleko brez lepljenja (pač po želji), če rabiš zaradi razlik v teži različni trdoti.




Pikec -> RE: fajn jogi (31.8.2009 21:30:22)

No kar se navajanja tiče... jst sem mela probleme - takratni partner pač ne, zato je ostal jogi tud pr bajti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ker če bi blo po moje bi letel od bajte s svetlobno hitrostjo. Po dveh mesecih pogajanj pa sva zamenjala strani postelje in sem po tistem spala ko mala bebica od prvega dne...

K boljšemu spancu pa mi je v splošnem bolj pripomogla menjava partnerja kot jogija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Zdej sva pa z mojim itak tko vajena, da spim na levi, ker on baje ne more napadat (it v akcijo) z leve ampak z desne....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




ZmajTolovaj -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:03:44)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

zmajaz, dollar je tisto v CityParku v LJ? Tam vem, da je ena trgovina z ležišči. Hm, sejemski popusti, to se ne sliši slabo - a je to zdaj kaj v kratkem? Na Gospodarcu vem da je sejem Dom, samo ne vem, kdaj ... Imam v spominu, da na jesen, nisem pa ziher ..




Anonimen -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:05:20)

ZmajTolovaj, za take, kot si ti, ni dovolj vzdržljivega jogija... kokr se obrneš, bo nekaj bolel, špikal... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:06:10)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

zmajaz, dollar je tisto v CityParku v LJ? Tam vem, da je ena trgovina z ležišči. Hm, sejemski popusti, to se ne sliši slabo - a je to zdaj kaj v kratkem? Na Gospodarcu vem da je sejem Dom, samo ne vem, kdaj ... Imam v spominu, da na jesen, nisem pa ziher ..



Sejem Dom je vedno prvi teden v oktobru. Aj fink.




ZmajTolovaj -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:11:55)

Meta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image]
Jaz bi rada vsaj RAVEN jogi, ker tale, ki ga imamo zdaj, je ka-tas-tro-fa.
Da ne omenjam da je čist svinjski. Uf. Ko ga preoblačim, raje stran gledam, star je ko zemlja, usran pa lih en toliko.

Mal sem zamešala, sejem dom sem našla, da je marca, ampak so bolj gradbene zadeve.. kaj pa je uno drugo - pohištveni sejem? Ko so kuhinje pa tako?




ZmajTolovaj -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:15:38)

Sem našla, Ljubljanski pohištveni sejem, začetek novembra je letos.




Pikec -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:16:56)

Na pohištvenem imajo vedno razstavni plac v prvem štuku v taprvi hali. Če ne pa kar pokliči v štacuno in praš kdaj in če imajo sejemski popust.

PS: moj lihkar spi na tistem ''poceni'' dormeotu že od 5h popoldan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Študiram, da bi ga šla vrečt pokonc naj mi zinštalira Adoba, da mu ne bom po njegovmu compu brskala... bo popenil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zmajaz -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:26:03)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
zmajaz, dollar je tisto v CityParku v LJ? Tam vem, da je ena trgovina z ležišči. Hm, sejemski popusti, to se ne sliši slabo - a je to zdaj kaj v kratkem? Na Gospodarcu vem da je sejem Dom, samo ne vem, kdaj ... Imam v spominu, da na jesen, nisem pa ziher ..


Jaz sem si sicer ležišča ogledala in naročila v Celju, ampak na njihovi spletni strani piše, da je ena od poslovalnic tudi v CityParku v LJ. Sejem bo tudi zdajle v Celju, pa pol proti zimi je v LJ, ja. Ni ti pa treba prav na sejem, da dobiš sejemski popust - ta popust ti pač dajo v času sejma in še nekaj dni po njem, tudi če ležišča naročiš v salonu. Najboljše, da se oglasiš pri njih ali jih pokličeš, pa vprašaš, kdaj bodo imeli naslednji sejemski popust. Ko sem jaz kupovala je bilo to ravno v času malo pred sejmom v LJ in je bila prodajalka v CE tako prijazna, da me je opozorila, da se mi splača 14 dni počakat, da bo sejemski popust, ker toliko prej mi ga pa ne sme dati. Dala mi je predračun in sem potem kar po tel. poklicala in rekla, da potrjujem naročilo.




ZmajTolovaj -> RE: fajn jogi (31.8.2009 22:41:31)

O kul [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]   Hvala!





chezAnA -> RE: fajn jogi (31.8.2009 23:45:03)

časovno najbližji sejem pa je MOS, od 9. do 16. septembra, se mi zdi. Tudi v tem času lahko dobiš sejemski popust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] lahko pa prideš tudi v Celje in stestiraš različne jogije. Ponavadi je veliko ponudnikov.




orhideja75 -> RE: fajn jogi (1.9.2009 8:01:06)

midva imava vzmetnice prestige in sva zelo zadovoljna. glede dormea slišim vedno več kritik. predvsem, da nase veže vlago ...




botrca -> RE: fajn jogi (1.9.2009 8:07:04)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj


Katere jogije imate, pohvale, kritike? Cene?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Dormeo, dormeo in še 1x dormeo...zakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Cena pa je bila (pred 4-5 leti okrog 200€ za jogi 180x200. Poglej na njihovo spletno stran.




zmajaz -> RE: fajn jogi (1.9.2009 8:49:00)

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75
glede dormea slišim vedno več kritik. predvsem, da nase veže vlago ...


Ja - dormeo, ki ima zraven spominsko peno, zagotovo veže vlago. Dejansko jo nekoliko veže tudi naravni lateks, bistvena razlika pa je v tem, da se lateks hitro suši, spominska pena pa zlepa ne. Vsaj tako je pisalo v raznih tujih člankih s primerjavami različnih vrst ležišč.

Tisti dormeo, ki nima spominske pene, pa itak ni najbolj primeren za hrbtenico, ker je enostavno pretrd.




Anonimen -> RE: fajn jogi (1.9.2009 9:22:57)

Če ne bi ble vodne postle tako drage, bi jo ziher mela, ker sem našla ene par zeloooo udobnih variant. Drugače pa so tele jogiji super: http://www.postelja.com/index.php?i=lezisca-vzmetna-zepasta.php




Aja1 -> RE: fajn jogi (1.9.2009 10:23:22)

Midva sva pred cca pol leta kupila jogi Vital-line in je super. Zaenkrat ni pripomb. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




felicia -> RE: fajn jogi (1.9.2009 10:35:31)

imava ta veliki jogi 180x200 al neki podobnega od LInee flex - Dalia. Trda vzmetnica, ful visoka ampak se midva zelo fajn naspiva na njej!




HuAnita -> RE: fajn jogi (1.9.2009 12:09:11)

Ortorelaxan - že 4. leto, ne moremo prehvalit, od novega leta ga ima tudi sine...

Tudi starši, ki so prej poiskusili veliko jogijev, tega ne morejo prehvalit...

Aja, mi smo ga kupili v trgovni Trend, sicer pri jogijih ni bilo težav, ampak zdaj pa na ročaje za otroško čakamo že več kot pol leta...???? Tako da ne vem, če naj ti to trgovino sploh priporočam... :-)))) Ker smo besni nanje...




HuAnita -> RE: fajn jogi (1.9.2009 12:10:23)

Aja, cena pa je bila pred leti približno taka kot Dormeno - za 160x200 cca 60 tisoč sit...  Pa smo dobili še popust na gotovino....




Sofi -> RE: fajn jogi (1.9.2009 12:53:17)


Midva spiva na vodni postelji Lectus in je res super. Priporočam[sm=smiley20.gif]




orhideja75 -> RE: fajn jogi (1.9.2009 12:59:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Sofi


Midva spiva na vodni postelji Lectus in je res super. Priporočam[sm=smiley20.gif]


kako pa to izgleda poleti, ko se verjetno voda ohladi? a se tudi pogreva al kako?




ZmajTolovaj -> RE: fajn jogi (1.9.2009 16:19:24)

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

časovno najbližji sejem pa je MOS, od 9. do 16. septembra, se mi zdi. Tudi v tem času lahko dobiš sejemski popust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] lahko pa prideš tudi v Celje in stestiraš različne jogije. Ponavadi je veliko ponudnikov.



Vidim, da bo v kratkem, ja. Samo ta sejem bo za nas malo prekmalu, danes imam namreč PDP in se še nič ne dogaja, bo pa vsak čas, tako da se kam daleč ne bomo spravljali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Po moje bomo počakali novembrski sejem na Gospodarcu in si tam v živo ogledali vse te mojstrovine, ponudbe je res ful, kake so pa konkretne razlike med jogiji ... je treba malo sprobat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hvala vsem za mnenja, si širim obzorja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Do zdaj za kaj drugega kot dormeo sploh nisem slišala. Cene pa itak vidim, da so precej podobne, z redkimi izjemami.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>