zmajaz -> RE: fajn jogi (31.8.2009 21:21:48)
|
Midva imava 5-conski lateks iz Dollarja - za dvojno ležišče skupaj z latofleksi in en ortopedski vzglavnik sva dala cca. 900 eur z gotovinskim in sejemskim popustom, vzela sva pa ta boljši (torej tudi najdražji) model. Sva pa zelo zelo zadovoljna - ne morem prehvalit tega ležišča. Pa nobenega navajanja ni bilo pri meni - že od prve noči spim kot na oblaku. Pa nikoli si nisem mislila, da je pri meni sploh možno, da bi se zbudila točno tako, kot sem zaspala, zdaj se mi pa to nemalokrat zgodi, prej sem se vedno zelo premetavala in obračala ponoči. Pa za bolečine v križu skoraj ne vem več - v nosečnosti sem lahko skoraj do konca na tem ležišču ležala na hrbtu kolikor dolgo sem želela, na prejšnjem starem pa, tudi ko nisem bila noseča, nisem mogla ležati na hrbtu niti 5 minut, ker me je takoj začel neznosno boleti križ. Se mi pa zdi, da, sploh če imaš kake težave v križu, se res splača investirati še za ortopedski vzglavnik, ker potem je efekt še dosti boljši, kot če imaš "samo" vzmetnico. Pa še to moram reči, da sem se kar dolgo odločala, kake vrste ležišče bi kupila, brala o tej temi na vseh možnih forumih, tuje članke, primerjave ležišč itd. in sem prišla do ugotovitve, da sta za hrbtenico najboljša lateks ali vodna postelja, s tem da je druga še dosti dražja. Meni v glavnem lateks zelo ustreza - zame je to ležišče vredno vsakega centa. Dormeo ima pa sestra, pa mi ni nič všeč - se mi zdi trd ko kamen, dandanes pa te smernice, da mora biti ležišče trdo, nikakor ne veljajo več. Ona je sicer potem, ko se ga je kaka 2 meseca navajala, z njim kolikor toliko zadovoljna, meni se pa zdi tole mal huda, da bom kaka 2 meseca trpela na ležišču, preden se ga bom navadila. Drugača pa mora biti ležišče prej mehko kot pa trdo - pri lateksu se izbere trdota ležišča po tabeli glede na višino in težo osebe. Moje ležišče je kar precej mehko, od moža pa za eno stopnjo trše. Ti pa v tem primeru tudi zlepijo dve jedri ali dajo dve jedri v eno preobleko brez lepljenja (pač po želji), če rabiš zaradi razlik v teži različni trdoti.
|
|
|
|