khurde
|
zaja23, za plodne debate ti kak drug forum priporočam čeprav bi bilo fajn imeti eno temo vege mamic, ki ne bi bila obremenjena s predsodki drugih vitamin b12 ni samo v mesu, ampak tudi v jajcih ter mleku in mlečnih izdelkih (vprašanje je o vegetarijanski prehrani, ne veganski), ne vem točno, katera se je ob to obregnila. vegetarijanska prehrana... če je ve niste poznale 10 let nazaj, ne pomeni, da je sedaj modna muha... je že kar nekaj vegetarijancev tlačilo naš planet... pitagora, einstein, da vinci, bruno, zola, tesla, voltaire, gandhi, darwin, newton... ne vem zakaj se mi dozdeva, da so ti ljudje starejši od 15 let slabokrvnost... tudi en mit, ja... jaz sem imela podobne izkušnje kot angelina (tudi na veliko napisano vegetarijanka in ne vem kolikokrat podčrtano, medtem ko me je osebna G totalno podpirala pri tem in mi še sama govorila, da je en kup predsodkov o vegetarijankah in nosečnosti), pri porodu sem izgubila okoli 700 ml krvi in so me hoteli dat na transfuzijo, po merjenju hemoglobina dan kasneje je bila vrednost 105, so bili vsi zdravniki presenečeni in so rekli, da transfuzija ni potrebna... 6 tednov po porodu sem imela že vrednost 136 ali 138, je G rekla, da je glede na vse pričakovala slab rezultat... aja, zaja, pa še tvoje vprašanje... jaz moji ne bom ponujala mesa, ne bom pa ji tudi branila... če ji bo kdo ponudil in bo poskusila, bo pač poskusila, pa naj si svoje mnenje ustvari; za vrtec tudi ne vem, če jo bom sploh dala v vegetarijanskega, ker ga ni v bližini, bom pa še videla... moram en članek najti od nekega slovenskega P, ki podpira vege prehrano