L1ana
|
Še moj namig, kako zunaj, na terenu (na primer na klopci v parku ), sčarati tisti del, ko moraš dati najprej en del vode in nato še preostanek: - nalijem v flaško polno količino vode iz termovke (ponavadi imam v termovki rahlo bolj vročo vodo, ker nikoli ne vem, koliko se bo shladila, in pa posebej eno flaško z vodo, ki se pa itak shladi, tako da potem nekako namešam približno ustrezno temperaturo - to dobiš filing sčasoma)
- nato je en del odlijem v pokrovček od termovke (na začetku sem bila blazno natančna, da je bilo ja odlito 1/3, sedaj delam "od oka")
- iz disperzijske stresem AM v flaško in pretresem
- dolijem še tisto vodo iz pokrovčka termovke ter še 1x pretresem.
Če grem od doma za dalj časa oz. kam, kjer se stacioniram za dlje časa (na primer k staršem ali kam na kak piknik), potem vzamem s seboj škatlo oz. lonček z AM in dozirko ter nož za ravnanje. Kar se pa čaja tiče, ga jaz skuham zjutraj, ga ohladim in nato dajem skozi cel dan po malem (kasneje je seveda na sobni temperaturi). V teh vročih dneh najbrž kar paše tudi , da je nekoliko manj topel, pozimi oz. ko bo hladneje, pa bo treba najbrž tudi čaj prenašati v kakih termo torbicah. Aha, in še glede količine AM: meni je pediatrinja rekla, da pri polnem hranjenju z AM ne gre tako kot pri dojenju, ko otroku pustiš, da poje, kolikor hoče, ampak da moraš upoštevati njegovo težo. Pediatrinja mi je predlagala formulo 150 ml (pripravljenega mleka, ne vode) na kilogram teže. Torej za recimo 5300 gr težkega otroka: 5,3 * 150 ml = 795 ml - to naj bi bila zgornja meja, koliko lahko poje na dan. To seveda potem razdeliš na količino obrokov, kolikor jih pač ima (če jih ima na primer 6, potem bo vsak obrok cca- 130 ml, da bo skupaj cca. 800 ml). Seveda ne kompliciraj do mililitra natančno. Za spodnjo mejo pa se - mislim, da - uporablja 120 ml (torej 5,3 kg*120 ml=636 ml na dan).
|