|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dodatek danes
31.8.2009 13:25:50   
Kerensa*
IDSP gor ali dol - vaše trenutno finančno stanje presega cenzus, zato do tega dodatka niste upravičeni. Žal, Korina, ampak saj veš - imamo "družinam ugodno zakonodajo". Za pošizit.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.8.2009 13:27:28   
Kerensa*
V bistvu... čakaj malo... mogoče pa "lažem"... koliko je maximalen dohodek za zaposlene (po tem zakonu)?... Kajti nekaj se mora vtakniti tudi vzdrževane družinske člane, torej tebe in obe hčerki... aja, klinc, hčerki najbrž ne, ker sta že obe polnoletni, pa tudi delo preko ŠS se šteje v dohodek... drek, ne bo šlo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.8.2009 13:27:40   
petra2a
No in kaj potem dobimo ali ne dobimo? Matere samohranilke...drugim kriterijem po moji logiki vsem ustrezam?user posted image

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.8.2009 13:29:00   
Kerensa*
Samohranilka gor ali dol - če dohodkovno presegaš cenzus (podatek o tem, da imaš vzdrževanega družinskega člana, torej svojega mladoletnega otroka, dobijo na ZZZS), potem ne bo nič. Na pamet pa res ne vem, kolikšen je ta cenzus (ni pa Bog ve kaj).

(odgovor članu petra2a)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.8.2009 13:32:10   
petra2a
Kerensa ZS imaš.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
31.8.2009 13:34:35   
Kerensa*
Ti tudi. user posted image

(odgovor članu petra2a)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.8.2009 13:37:19   
Kerensa*
Posebni dodatek za socialno ogrožene v višini od 80 do 200 evrov, ki bo večini upravičencev izplačan že 31. avgusta, je na podlagi omenjenega zakona namenjen izboljšanju socialne varnosti slovenskih državljank in državljanov ter tujk in tujcev, ki imajo dovoljenje za stalno prebivanje v Sloveniji.
Če je do denarne socialne pomoči upravičena družina, bo prejela 200 evrov dodatka, če je upravičenec do denarne socialne pomoči posameznik, pa bo prejel 160 evrov.
Za vse druge upravičence velja, da bodo, če njihovi prejemki ne presegajo 268 evrov, prejeli 120 evrov dodatka, če pa so njihovi prejemki višji od 268 evrov, vendar ne presegajo 313 evrov, bodo prejeli 80 evrov dodatka.
Do posebnega dodatka za socialno ogrožene je upravičen posameznik ali družina, ki je v mesecu uveljavitve zakona upravičena do denarne socialne pomoči po predpisih o socialnem varstvu. Do posebnega dodatka pa so upravičene tudi določene osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji.
Tako so do dodatka upravičene tudi osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so uživalci oziroma uživalke pokojnin in pokojnin z varstvenim dodatkom, razen delnih pokojnin in polovice pokojnin; uživalci nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki so brezposelni; uživalci državnih pokojnin po predpisih o pokojninskem in invalidskem zavarovanju; uživalci pokojnin po predpisih o starostnem zavarovanju kmetov.
Nadalje so med upravičenci tudi uživalci pokojnin po predpisih o pokojninskem in invalidskem zavarovanju bivših vojaških zavarovancev; uživalci dodatkov k pokojninam po predpisih o zagotavljanju socialne varnosti slovenskim državljanom, ki so upravičeni do pokojnin iz republik nekdanje Jugoslavije; prejemniki oziroma prejemnice nadomestila za invalidnost po predpisih o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb.
Upravičenci do posebnega dodatka pa so tudi prejemniki denarnega nadomestila po predpisih o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti; prejemniki porodniškega nadomestila; prejemniki nadomestila za nego in varstvo otroka; prejemniki posvojiteljskega nadomestila; prejemniki starševskega dodatka.
Dodatek bodo izplačali centri za socialno delo, Zavod RS za zaposlovanje oziroma Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Ti bodo po uradni dolžnosti preverili, kdo izmed upravičencev do prejemkov, ki jih ti zavodi izplačujejo, je upravičen do posebnega dodatka za socialno ogrožene.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.8.2009 13:42:13   
Kerensa*
Sodeč po zapisu na strani MDDSZ do tega dodatka

NISO UPRAVIČENE

zaposlene osebe, ne glede na višino plače.

user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
31.8.2009 13:42:37   
Korina1
Ne bom se sedaj metala ob tla ker ne bo nič spremenilo niti ne koristilo. Bom pa naslednji mesec oddala vlogo za enkratno pomoč in imela mogoče več sreče ker bosta obe hčeri imeli spet status.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.8.2009 13:42:49   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

mislim da se ni za bat da bi ga dobila bi pa prišlo prav a tiste ,ki ga bote dobile ste dobile kake odločbe

jaz nisem dobila nobene odločbe. če ne bi videla te teme, sploh ne bi vedela, da dobimo kak dodatek. za kaj pa je ta dodatek?

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.8.2009 13:44:36   
Kerensa*
Za ta dodatek se ne izdajajo posebne odločbe - prejemniki so vsi z veljavnimi DSP odločbami. Za kaj ga boš pa porabila, je pa tvoja stvar user posted image . Uradno je namenjen izboljšanju socialnega statusa, to si pa vsak prejemnik lahko razlaga po svoje. Eden bo šel kupit hrano ali kurilno olje, drugi bo pa plačal obrok leasinga za Mercedesa (kupljenega seveda na tuje ime, npr. na ime staršev, ki se ne štejejo v skupno gospodinjstvo). user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 36
31.8.2009 13:48:43   
urška
vidim da sem narobe napisala; ne za kaj ga dobimo ampak zakaj? in znesek, je enak za vse al kako to gre? 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.8.2009 13:49:40   
Kerensa*
Zakaj ga dobite? Ker se je država tako odločila. user posted image  Briga te, zakaj ga dobiš - bodi vesela, da ga in uživaj v zapravljanju (za karkoli že). user posted image

Znesek za družino je pa 200€.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 38
31.8.2009 13:50:39   
urška
ja saj to mi je jasno, ne gre za to da ga nočemuser posted image , zanima me, če je to čist izredna zadeva al kako?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
31.8.2009 13:51:50   
Kerensa*
Ja, čisto izredna zadeva. Davkoplačevalci častijo. user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 40
31.8.2009 15:27:06   
Nea_teja_
Mi ga tud nismo dobili.Jest sem doma nisem zaposlena smo sedem članska družina zaposlen samo mož jest sem na zavodu ampak ne dobivam nič od tm.In ko sem šla prašat za socjalno mi je rekla da jo lahko dobim okrog 60e in da se mi ne splača vlagat ker bi se mi pa drugje poznalo.No evo pa se mi res sem brez dodatka.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
31.8.2009 15:45:18   
KIKI****
Na spletni strani SCD Šiška piše da bodo izplačevali septembra. Samo v vednost.

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1248724316

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
31.8.2009 17:49:06   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Citirana "novica" ima datum 27.07., ko se sploh še ni točno vedelo, kdaj bo ta dodatek nakazan. Točna informacija je objavljena na strani MDDSZ 28.08.:
http://www.mddsz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1939/6185/d138ad2fbc/

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 43
31.8.2009 19:59:38   
tailor
no dan je šel mimo moj oče pa še vedno ni nič dobiluser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
31.8.2009 20:05:02   
caillou
Da dobiš ta dodatek, moraš biti res čisto na družbenem dnu, socialno ogrožen je premila beseda. Vsakemu, ki ga bo ali je  dobil, mu iz srca privoščim.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 45
31.8.2009 20:50:56   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Citirana "novica" ima datum 27.07., ko se sploh še ni točno vedelo, kdaj bo ta dodatek nakazan. Točna informacija je objavljena na strani MDDSZ 28.08.:
http://www.mddsz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1939/6185/d138ad2fbc/

Ups, pa res, sej sem vedla, Kerensa vse ve user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
31.8.2009 21:15:07   
Moyca_
moj brat ni zaposlen, pa ne dobiva pomoči, a tudi dobi kaj?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
31.8.2009 23:04:24   
mlavla
no jst sem ga pa dobila..in sem zelooo vesela...user posted image
dobila sem ga pa na podlagi tega, ker prejemam starševski dodatek...

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 48
31.8.2009 23:31:51   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ja, čisto izredna zadeva. Davkoplačevalci častijo. user posted image

ja kaj pa teuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
1.9.2009 4:33:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tailor
no dan je šel mimo moj oče pa še vedno ni nič dobiluser posted image

Naj pokliče danes v računovodstvo svojega CSD. Če prejema DSP, bi ta dodatek moral dobiti.
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR
moj brat ni zaposlen, pa ne dobiva pomoči, a tudi dobi kaj?

Če si navedbo MDDSZ prav razlagam, potem bi dobil v primeru, da prejema takšno ali drugačno nadomestilo z RZZ ali pa, če bi bil prejemnik DSP. Če vsaj ene od teh dveh stvari nima, potem mislim, da mu ne pripada. Ampak tolmačenje nekaterih slovenskih zakonov je mimogrede stvar lastne presoje, zato nisem 100%-na.

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?