marantz -> RE: kaderi voziček - izkušnje?? (31.8.2009 10:58:50)
|
Lahko ti povem kar sem izvedela o vozičkih za katere sem se tudi sama zanimala Quinny Freestyle plusi: - Sprednje kolo vrtljivo za 360°,
- prave pnevmatike,
- odlično vzmetenje,
- ročna zavora na zadnjih kolesih,
- zvonec,
- športni del se obrne v smeri vožnje ali obratno (včasih malčki ko preidejo iz košare v športni del jočejo ker ne vidijo mame, drugače pa se raje vozijo tako da gledajo v smeri vožnje)
- športni del gre od čisto ležečega (skoraj) do čisto sedečega položaja (torej je primeren od rojstva naprej),
- opora za noge nastavljiva po višini,
- ogromna snemljiva strehica , ki ščiti pred soncem vetrom,
- velika nakupovalna košara,
- naslon športnega dela uravnavaš z enim prstom (na klik),
- snemljiva prevleka (vržeš v stroj)
Skratka super voziček za vse terene minusi: - voziček je zelo težek (14kg) če ga vzdiguješ (prenašanje po stopnicah...), teža pa ne vpliva na vodljivost vozička, ki je super vodljiv. Čeprav je težji od Quinny speedi ga npr laže potiskaš v hrib .
- barve so obupne.
- Voziček je kar širok, se zna zgodit da ne boš šla v lift al pa skoz kakšne druge vrata, vendar ta problem najbrž opaziš pri mnogo trikolesnikih.
- Aja pa ne pozabi preverit če gre v avto (vsa kolesa se snamejo), ker zavzame veliko prostora
Quinny Speedi Športni del gleda samo v smeri vožnje, in ne gre v popolnoma ležeči oz sedeči položaj (to je zame velik minus), zato sem ta voziček hitro skenslala. Aja pa mnoge mamice se pritožujejo da otrok nima neke prave opore za hrbtenico, da je sedež sicer širok, otrok pa zleze povsod samo na sredini ga ni. Strehica je precej majhna, tako da moraš dokupit senčnik, ki pa se s strešico ne more primerjat. Aja pa mislim da je spuščanje in dviganje naslonjala precej komplicirano, rabiš obe roki včasih tudi nogi. Kolikor jaz razumem imaš tisti sistem na trakce in ne na klik. So pa Speediji na pogled bolj všečni od Freestylov, lepših barv, prav tako imajo vrtljivo sprednje kolo... No upam da se ti vsaj mal olajšala izbiro, o Muri pa bo moral kdo drug napisati, ker mi voziček ni bil všeč in ne poznam njegovih karakteristik.
|
|
|
|